127 de grade Celsius? Cred ca programu' de monitorizare exagereaza... n-ar fi pentru prima oara.
Prima solutie (si cea mai usoara) ar fi sa montezi un ventilator pe radiatorul placii video - asta daca nu are deja, caz in care verifica daca merge bine.
A doua solutie e sa instalezi un ventilator de sursa in partea frontala/jos a carcasei, care sa sufle aer inauntru. majoritatea carcaselor au un loc special pentru montarea acestui ventilator suplimentar, + orificiile de aerisire aferente.
A treia solutie cea "muncitoreasca" e sa-ti instalezi niste ventilatoare de sursa (80mm) in puctele fierbinti din carcasa. Partea muncitoreasca e ca trebuie s-a cam gauresti/tai carcasa -nu recomand la nimeni daca nu stie ce face. Niste pozitii "strategice" ar fi deasupra procesorului si placii video -privind din lateral - ventilatoarele sa sufle inauntru si pe partea din spate/sus a carcasei, langa sursa sau deasupra procesorului -privind de sus- ventilatoarele sa sufle in afara.
Totusi, nu ai precizat daca sistemul se blocheaza. Atata timp cat merge stabil nu are rost sa-ti faci probleme. Senzorii se mai inseala...
Temperatura de 45 nu este mare pentru procesor.113 grade reprezinta gradele in scala Fahrenheit, dar tot 45 grade celsius reprezinta. Daca chiar vrei sa scazi temperatura, mai pune un cooler.
Ok asa-i cum zici tu da mam mai interesat si mi-am luat un program de pe net SpeedFan care iti calculeaza temperatura si Temp1 si Temp2 are 127Grade cam mult si am 3 coolere 2 mai mari su unu mic undeva sub o placa verde(nu le am cu calculatoru) care nu functioneaza si placa aia e foarte fierbinte cand o ating...