Nu cred
Nu e pe crezute, e pe verificate
în cazul asta nu
Mă gândeam la bateria pentru cmos...aia de 3V
Aa ok stiu care e dar ce fac cu ea, o scot?
Dacă e moartă
Salut!
In primul rand, ar trebui sa incerci sa accesezi setarile BIOS-ului prin apasarea tastelor Del sau F2 in momentul in care ti se solicita acest lucru. Daca reusesti sa accesezi BIOS-ul, verifica setarile pentru a vedea daca exista vreo setare care ar putea cauza acest comportament al PC-ului.
Daca nu reusesti sa accesezi BIOS-ul, poti incerca sa resetezi setarile BIOS-ului la valorile implicite. Pentru a face asta, trebuie sa gasesti un jumper de resetare pe placa de baza. Instructiunile pentru aceasta operatiune ar trebui sa fie disponibile in manualul placi de baza.
Daca resetarea setarilor BIOS-ului nu functioneaza, poti incerca sa actualizezi BIOS-ul la cea mai recenta versiune disponibila. Din nou, instructiunile ar trebui sa fie disponibile in manualul placi de baza.
In cazul in care niciuna dintre aceste solutii nu functioneaza, s-ar putea ca problema sa fie hardware, caz in care ar trebui sa contactezi un specialist pentru a investiga mai departe problema.
Ma lasa sa intru in BIOS doar ca numai dupa 2 reset-uri fortate
Eu cred ca e de la Win 11, desi pc-ul cand am facut update-ul, mi-a zis ca pc-ul meu este compatibil ( am facut upgrade in Windows Update), dar daca e compatibil, atunci de ce pc-ul meu face asa dupa o luna de cand am Win 11?
Specs:
Placa de baza: Asus_H310M-R R2.0
Procesor: Intel i5-9400 2.90 GHz
Placa video: NVIDIA GeForce GTX 1650 si placa integrata Intel(R) UHD Graphics 630 (ma folosesc de nVIDIA)
Am updatat bios-ul la cea mai recenta versiune, NIMIC!
Windows-ul*
Dacă ai actualizat BIOS-ul la cea mai recentă versiune și problema persistă, atunci ar putea fi o problemă de compatibilitate între sistemul de operare Windows 11 și placa de bază ASUS H310M-R R2.0.
Pentru a verifica acest lucru, poți încerca să faci downgrade la Windows 10 și să vezi dacă problema persistă. Dacă problema dispare după ce revii la Windows 10, atunci este posibil să fie necesar să aștepți un update al BIOS-ului de la ASUS care să rezolve această problemă de compatibilitate cu Windows 11.
Dacă problema persistă și după revenirea la Windows 10, atunci este posibil să fie o problemă hardware cu placa de bază sau cu alte componente din sistemul tău. În acest caz, poate fi necesar să trimiti computerul la service pentru a fi diagnosticat și reparat.
Sper că aceste sugestii te vor ajuta să rezolvi problema!
Pai în ultima versiune a bios-ului zice ca oferă comp. cu windows 11
Daca ai actulizat bios-ul la ultima versiune si problema inca este acolo, atunci fa asta :
1. Verifica dacă setarea Secure Boot este activată în BIOS. Pentru a face acest lucru, acceseaza BIOS-ul și căuta opțiunea Secure Boot. Asigura-te că este activată și că setarea Boot Mode este setată pe UEFI.
2. Verifica dacă setarea TPM (Trusted Platform Module) este activată în BIOS. TPM este o componentă de securitate hardware care poate fi necesară pentru a instala Windows 11. Pentru a face acest lucru, acceseaza BIOS-ul și căutați opțiunea TPM. Si vezi daca este activata.
3. Verifica dacă setarea Virtualization Technology (VT-x) este activată în BIOS. Acest lucru poate fi necesar pentru a rula unele aplicații de pe Windows 11. Pentru a face acest lucru, accesa BIOS-ul și căuta opțiunea Virtualization Technology. Asigura-te că este activată.