| mafiot1 a întrebat:

Salut.Ce recomandati pentru un PC de Extreme Gaming si foarte foarte multe fps-uri in jocuri? Un Intel Skylake X, Core i9 7980XE Extreme Edition 2. 60GHz box sau noul AMD Ryzen 9 3850X? Mentionez ca o sa aleg varianta cu 16 Cores si 32 Threads. Mentionez ca voi folosi la acesl PC o Placa video ASUS GeForce RTX 2080 Ti STRIX GAMING O11G 11GB GDDR6 352-bit si o Placă de bază Intel X299 EATX dedicată jocurilor cu LED-uri RGB Aura Sync, soluție M.2 triplă, memorie DDR4 la 4200MHz, conectivitate LAN 10G, interfață Wi-Fi 802. 11ad, U.2 și USB 3.1 de asemenea o sa folosesc si un Router Wifi de ultima generatie cu standard 802. 11ad.Eu vreau sa joc PUBG,Far Cry 5, Assassin's Creed® Odyssey,Hitman 2, Metro Exodus,Shadow of the Tomb Raider,Battlefield V, Call of Duty: Black Ops 4 etc.

5 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Rezultate foarte bune in general scoate 7980XE cum a confirmat deja GPA, insa depinde mult de joc.

Exista si unele titluri care cer frecventa mai mare (de 2. 6GHz pe nucleu), nu au nevoie de ""sute"" de nuclee, ci le ajung 6-8.
(din cate stiu, nu exista inca joc sa ceara in mod expres 8 nuclee, exista doar cateva MMO-uri care cer obligatoriu 6).

Procesorul ala nu a fost conceput pentru jocuri, ci pentru multithreading, design/randare/paralelism.

Inca o chestie>> in majoritatea jocurilor, fie ca sunt optimizate pentru AMD, dar mai ales cele optimizate pentru grafica nVidia, procesorul conteaza cam 35%, placa video face restul.

Sa nu uiti de memoria Quad Channel big grin
(am mai vazut la inceputul anului trecut o persoana ce avea un monstru de PC cu suport de Quad Ch, si avea doar 2 placute, desi PC-ul costase o avere).

Răspuns utilizator avertizat
| GPA a răspuns (pentru NLS):

Bine!

Normal... cu cât împărți memoria RAM (de frecvență mare)pe mai multe canale, cu atât crește lățimea de bandă, ajuți procesorul și reduce bottleneck-ul.
Vorba lui NLS, degeaba aveți voi o rachetă de PC dacă folosiți un singur channel.

| ziftode a răspuns:

Intel
INTEL
I N T E L!
AMD E BUN, chiar foarte bun, DAR NU IN JOCURI
ORICE ALTCEVA IN AFARA DE JOCURI
un procesor AMD poate fi mai performant relativ la numarul de core, dar in nici un caz nu o sa fie la fel de performant relativ la chestii interne, cum ar fi placa de baza, memoria, si pcie

asta e o parere personala, data de experienta, insa la nivelul la care se pare ca iti permiti tu, nu o sa vezi o diferenta semnificativa acum, cand si Intel si amd iti ofera o performanta mult peste "normal" system requirements, oricat as urla eu ca:

CAND E VORBA DE JOCURI CUMPARA INTEL, *NU* AMD!

| GPA a răspuns:

Ești sigur că n-ai împrumutat PC-ul de la N A.S.A?

Dacă suportă placa ta de bază, mergi pe 7980XE cu răcire pe lichid. Bagi GTA V la 200 fps...