| GogaEduard a întrebat:

Salut comunitate! Dacă mă joc Minecraft de la 100% până la 20%, vreau sa știu dacă afectează ceva, bateria și pasta termica.Laptopul nu se încălzește atât de tare, pentru că am un cooler.Eu mă joc in fiecare zi, am laptopul din Ianuarie 2025, un Acer aspire 3.Si când trebuie sa schimbi pasta termica sau bateria? Daca mai aveți mai multe informații, îmi puteți spune, m-ar ajuta enorm.Multumesc de ajutor!

2 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Intrebarea mai buna e de ce te joci pe el faa sa fie in priza.

| movanumaris0 a răspuns:

Nu-ți face griji, jucatul de la 100% până la 20% zilnic nu afectează grav bateria sau pasta termică, dar e bine să ai grijă de ele.

Baterie?

✅ Cicluri de încărcare – Fiecare baterie are un număr limitat de cicluri (de obicei 300-500). Dacă o descarci des sub 20%, se uzează mai repede. Ideal e să o ții între 20%-80%.
✅ Când o schimbi? – După 2-3 ani, dacă autonomia scade vizibil sau începe să se umfle.

Pasta termică ❄️

✅ Când se schimbă? – De obicei, la 1-2 ani, dar dacă laptopul nu se încălzește tare și temperatura e ok, nu trebuie să o schimbi prea des.
✅ Semne că trebuie schimbată – Temperatură ridicată, ventilatorul merge mereu la turație maximă, scăderi de performanță.

? Sfaturi
• Dacă vrei să prelungești viața bateriei, poți activa un mod de limitare a încărcării (unele laptopuri au această opțiune).
• Curăță laptopul de praf o dată la câteva luni pentru un airflow mai bun.
• Folosește în continuare coolerul extern, ajută mult la temperaturi.

Dacă ai alte întrebări, sunt aici!?