| zizosQ a întrebat:

Salut, mi-am luat un laptop acum o luna mai exact Asus TUF A15 (AMD Ryzen 7 4800, Nvidia GTX 1650 Ti, 8GB RAM) si un prieten de al meu are acelasi laptop doar ca cu performante mult mai bune, spre exemplu in CS GO eu am intre 80-120 fps iar el are intre 190-250 fps, toate driverle sunt la zi, este vreo problema de hardwear sau imi scapa mie ceva? (PS: Ar trebui sa il returnez?)

12 răspunsuri:
| marinaru777 a răspuns:

1.Verifica windows update sa nu ruleze in timp ce joci ii faci update cand ai timp altfel iti ingreuneaza sistemul.
2. Dezactiveaza antimalware asta scaneaza permanent
https://blog.emsisoft.com/en/28620/antimalware-service-executable/
3. Seteaza din placa video performanta nu calitatea imaginii din programul nVIDIA 3d setting pe acolo pe undeva.

| zizosQ explică (pentru marinaru777):

Am facut tot ce ai spus dar nimic in plus la ceea ce tine de fps-uri

Mersi mult ca te intersezi, dar totusi nici o diferenta, crezi ca ar putea fi o problema de hardware?

| marinaru777 a răspuns:

Daca update nu ruleaza, antimalware e oprit sa nu scaneze ca nebunu, nu ai spus nimic de hdd daca ai ssd? Poate ceva din componente difera frecventa la ram de ex trebuie cu cpuz sa vezi daca si la fel cpu, ram, video si cati hz sunt la ecran 60 sau 144. Sa iti dea cu cpuz tooate paginile si compari. Poti testa si sistemul pe net cred. Daca intrii in joc cat la suta sunt cpu, ram hdd?

Frecventa este acceasi, ecranul meu este 144 hz, cum as putea sa verific cat la suta sunt cpu, ram etc (memoria este 512 doar ssd)

Tocmai ce am verificat frecventa memoriei RAM si am undeva in jur de 1600 MHz cand pe internet scrie viteza de 3000 MHz se modifica in functie de folosinta acestora (adica in jocuri creste) sau ramne acelasi?

| marinaru777 a răspuns (pentru zizosQ):

La 1600 e ddr3 cpuz ce spune se memorie? Ai multe detalii pe cpuz care e gratuit pe google

| UnderVoltage a răspuns:

Instaleaza armoury crate si treci pe modul turbo.

| zizosQ explică (pentru UnderVoltage):

Am facut asta inca de la inceput si tot nu functioneaza

| Costi125 a răspuns:

Depinde si cum il intreti tu

| zizosQ explică (pentru Costi125):

Crede-ma ca nu e vorba de intretinut altaieri i-a expirat termenul de retur, laptopul e nou, problemle acesta le am de la inceput, le-am sesizat cand am avut un alt termen identic de comparatie.