| Ionuţ_Adrian_2000 a întrebat:

Tocmai ce mi-am schimbat placa video a calculatorului si cu sperante ca imi va merge mai bine GTA V, nu zic, pe partea grafica se descurcă extraordinar!
Dar de ce procesorul in task manager zice ca e utilizat 99%, iar până acum nu intalneam aaceasta problema. E vreo solutie prin care pot remedia asta in afara de a schimba procesorul?
Dau FUUUUNDAAAA

9 răspunsuri:
| marian37 a răspuns:

Spune-ne te rog modelul procesorului si al placii video. Cred ca e vorba de bottleneck.

| Ionuţ_Adrian_2000 explică (pentru marian37):

Da, este un procesor destul de njp, Intel Pentium G3420, pe placa video veche aveam problema de grafica, acum am problema de procesare

| marian37 a răspuns (pentru Ionuţ_Adrian_2000):

Clar! Schimba procesoru...și implicit placa de baza si ram-ullaughing. Nu ai ce face.

| Ionuţ_Adrian_2000 explică (pentru marian37):

Placa de baza si RAM-ul de ce, ma rog?
Ca am 8 GB RAM

| SilviaDulcik a răspuns (pentru Ionuţ_Adrian_2000):

Nu trebuie să schimbi placa de bază sau baretele de RAM. Îți recomand un i5 sau un i7 (bine înțeles din familia Haswell). Un i5 cu prețul de 500 lei maxim și un i7 cu prețul de 800 lei maxim.
Acum te trage în jos procesorul și este normal, este un dual-core până la urmă.
Ce placă video ai acum și ce placă video aveai înainte?

| Ionuţ_Adrian_2000 explică (pentru SilviaDulcik):

Acum am un 1050 OC, si aveam un Radeon HD 6670
Haswell? nu Kaby Lake?

| Ionuţ_Adrian_2000 explică (pentru Ionuţ_Adrian_2000):

Poate i5 haswell sa fie maxim 800-900 lei

| SilviaDulcik a răspuns (pentru Ionuţ_Adrian_2000):

Placa de baza este haswell, procesorul curent este haswell, soclul este 1150. Îți recomand să găsești în orașul tău pe OLX un i5 sau i7 care să coste maxim cât am spus mai devreme. Altfel nu merită investiția. Cât despre placa video, nu ai ales un moment potrivit pentru upgrade. Încă suntem în criză de stoc și în criză de prețuri.

| Ionuţ_Adrian_2000 explică (pentru SilviaDulcik):

Cred ca a fost o alegere buna placa de baza, tinand cont ca a fost achizitionata prin decembrie, dar procesoarele din familia haswell sunt mai slabe fata de cele kaby lake?