| TimmyRO a întrebat:

am intrat pe systemrequirementslab(.)com sa imi vad daca imi merge un joc si am observat asta:
"Minimum: 1.8 GHz
You Have: 1.3 GHz Performance Rated at: 1.95 GHz"
Ce inseamna asta? ca am procesorul de 1.3 GHz(atat imi arata si cand dau acolo la DXDIAG) sau de 1.95 GHz?
Scuze de categorie dar am observat ca in rubrica Jocuri PC/online nu imi mai raspunde nimeni la intrebari va rog uitati va si la restul intrebarilor poate ma puteti ajuta
Multumesc

7 răspunsuri:
| DDCC a răspuns:

Înseamnă că procesorul ți-e de 1.3 GHz, poți vedea asta și cu click dreapta la My Computer/Computer Properties. Este posibil să-ți ruleze jocul dar cu setări minime sau poți să încerci să îi faci Overclock din bios însă doar dacă ai coolere bune altfel îți arzi sursa.

| TimmyRO explică (pentru DDCC):

La asta ma gandeam si eu dar de ce imi arata asa?

| DDCC a răspuns (pentru TimmyRO):

Dacă zice de rated/evaluată atunci cred că are legătură cu Rating: Windows Experience Index, de acolo îți cotează/evaluează procesorul. Aida64/Everest e un program ce prezintă detaliat toate cerințele sistemului.

Mai am problema ma intreb daca ma poti ajuta?
Am 2GB RAM dar imi foloseste doar 1, 6GB
Mi se pare destul de mult 400MB nefolositi deci cum as putea folosii si acesti 400MB

Ține cont că dacă ai folosi toată memoria RAM, atunci Windows-ul nu ar mai putea folosi nimic deci nu ar fi capabil să ruleze unele programe în mod corect. Și, îți dai seama că dacă Windows-ul nu mai folosește RAM pentru el atunci nimic nu va mai rula corespunzător. Eu, spre exemplu din 4.00 GB memorie RAM am 3.25 usable (utilizabilă) și pentru asta îmi merge PC-ul foarte bine. Ca să înțelegi mai bine, gândește-te că Windows-ul este un program de bază. 400 MB nu sunt mulți, vezi la mine? Poți în schimb să îți actualizezi driverele cu un anumit program numit DriverPack Sollution. Sper că ai înțeles cum stă treaba!winking

Bun am inteles asta dar am un prieten care are windows7 ca al meu dar 32 bit si are tot 2 GB ram si are 1, 86 GB usable
de ce el are mai mult ca mine?

Vezi aici http://support.microsoft.com/kb/978610, însă e în english
Chestia asta diferă din mai multe motive:
Dispozitivele care sunt instalate în computer și memorie care este rezervată de către aceste dispozitive
Capacitatea de placa de baza pentru a gestiona memoria
Sistemul BIOS versiunea și setările
Versiunea de Windows 7 pe care este instalat (De exemplu, Windows 7 Starter Edition acceptă doar 2 GB de memorie instalată.)
Deci, după cum vezi, sunt mai multe motive, asta fiindcă tu n-ai același placa de bază ca prietenul tău, aceleași setări. Chestiile astea diferă de la un PC la altul. Dacă tot dorești să pui memoria la maximum atunci fă asta : Click pe Start, scrie msconfig.exe, mergi la Boot, Advanced options, Maximum memory și dai Ok, însă dacă PC-ul îți va merge mult mai greu atunci mergi iarăși acolo și setezi mai mic usable memory. Foarte probabil ca și prietenul tău să fi setată asta. Întrebări?;)