Uneori, unitatea optica se defecteaza fizic (laserul de citire/inscriptionare), iar acest lucru inseamna schimbarea unitatii optice.
Pentru a te convinge despre ce este vorba, va trebui sa testezi diferite discuri (cd/dvd; de preferinta originale), sa observi care dintre acestea sunt detectate. Chiar daca nu mai citeste cd-uri, unitatea optica poate recunoaste dvd-uri sau invers. Acest lucru o face partial functionala, iar pentru rezolvarea problemei trebuie inlocuita unitatea defecta cu una perfect functionala.
In primul rand eu am laptop, si in al doilea rand daca nu mi se deschide sertarul cum pot sa testez cduri?
Daca ai incercat cu acul si nu a mers (desi, in conditii normale, trebuia sa se rezolve), e clar ca e o problema mai mare si necesita o verificare in service.
Incearca si cu o agrafa de birou (daca incape). E mai groasa si poti pune presiune mai mare in gaura destinata deschiderii fortate a unitatii optice.
Pai cu acul s-a deschis am bagat un dvd cu windows si nu mi l-a detectat, plus ca in my computer nu imi arata dvd writerul: https://imgur.com/a/glK43
Iata o posibila solutie, gasita pe un forum:
"I found a solution of the problem with missing DVD.
In Device Manager I selected View->Show Hidden Devices. DVD was shown and I uninstalled it.
After reboot the DVD was not detected, so I uninstalled all IDE ATA/ATAPI controllers:
ATA Channel 0,
ATA Channel 1,
Intel (R)... Serial ATA Storage Controller)
and after reboot the DVD was recognized and installed.
I hope this can help you with the detection of DVD of Windows 10."
Tot nu a mers...
Https://www.youtube.com/watch?v=PoVEaCFgUwI
Am uitat sa spun ca unitatea optica ar trebui sa aiba un led care palpaie, atunci cand montezi un cd/dvd in ea. De asemenea, este generat si un zgomot datorita caruia poti afla daca discul se invarte sau nu in laptop. Poate unitatea nu primeste energie.
Cel mai bine e sa il duci in service, pentru a verifica daca unitatea este functionala sau nu. :(
Mersi mult de tot, mi-am bulit laptopul cu metoda ta si mi-am reinstalat windowsul... Acum merge perfect, cum frate sa imi spui sa imi sterg driverul cu placa de baza?
Metoda nu era menita sa-ti dea peste cap sistemul, ci sa rezolve o problema.
La unii functioneaza, la altii se pare ca mai mult strica.