Ti-ar trebui ATX. Exista doar 40-50 de placi mai mari de ATX, care sunt pentru servere sau cine mai stie.Deobicei scrie mATX/ATX adica le suporta pe amandoua. Logic ca o placa microATX e mai mica decat una ATX.Carcasele "de gaming" duc oricum ATX-uri deci n-ai de ce sa-ti faci griji.
RAIDMAX-urile numai sunt in stoc pe nicaieri.Singurele carcase "mai de gaming" pana in 200 de lei ar fi cele RAIDMAX sau cine stie ce thermaltake la oferta.Totusi,am vazut ca RAIDMAX-urile nu-s in stoc pe nicaieri(in afara de una de la eMAG, la 229).Ca dimensiune, ai precizat decat placa de baza ASUS M2N68-AM Plus,care probabil e ATX. Poti vedea, la o carcasa, o specificatie numita format placa de baza (microATX sau mATX, extended ATX, XL ATX) etc.
Deci placa de baza singur incape.De procesor, probabil n-ai sa gasesti nimic mai bun decat Phenomul ala, deoarece placa duce pana in AM3+,iar FX-urile AMD au nevoie de FM2.In ceea ce priveste ledurile, ele sunt in general "incluse" in ventilator.Trebuie sa te uiti la specificatii (daca ) respectiva carcasa vine cu un ventilator si daca are led (sigur mentioneaza). Daca nu, poti cumpara tu un vent cu led.E 15-50 de lei in functie de marime, firma, culoare led etc.Si pardon, m-am repetat.
Pai si daca placa mea e ATX, mi-ar trebui microATX, extended ATX sau care? Sau sa scrie ATX? Adica acele adjective pentru ATX sunt pentru alte placi de baza care sunt extended sau etc?
Atunci iti multumesc mult de tot pentru toate sfaturile date! Funda e a ta!
Daca mai ai intrebari poti sa incerci si pe forumuri de specialitate:pcgarage spre exemplu, sunt foarte prietenosi si-ti dau o gramada de sfaturi.E aiurea sa cumperi componente si sa nu-le poti folosi. Dupa stai sa-le dai la retur si aia e alta chinuiala...
Pai si care categorie din forum este pentru intrebari legate de pc. Adica sa postez lucruri de genul : Ajutor Remodelare PC sau d-astea...
Normal.Poti chiar sa pui produse pe care vrei sa-le cumperi si oamenii isi dau cu parerea, iti sugereaza altele...Sunt o gramada de IT-isti si oameni priceputi.E forumul unui shop online www.pcgarage.ro.(cred ca forumul e www.mygarage.ro,oricum il gasesti pe site).
Am inteles, atunci multumesc anticipat!
N-ai pentru ce!
Ti-ar trebui ATX. Exista doar 40-50 de placi mai mari de ATX, care sunt pentru servere sau cine mai stie.Deobicei scrie mATX/ATX adica le suporta pe amandoua. Logic ca o placa microATX e mai mica decat una ATX.Carcasele "de gaming" duc oricum ATX-uri deci n-ai de ce sa-ti faci griji.