| xXAndr3y98Xx a întrebat:

Am si eu o problema:
Azi mi-am cumparat o placa video, care are conectoare DVI, VGA si HDMI. Si mi-am lu-at si un DVI-VGA, sa conectez monitoru la DVI, Pentru ca Monitorul este VGA.
Si cand am bagat adaptoru DVI-VGA, nu mi se deschidea monitoru. oare de ce? trebuie sa umblu eu sa dau pe DVI sau nu stiu? Ma puteti ajuta plz.

Răspuns Câştigător
| xToToShelx a răspuns:

Nu ai pentru cebig grin

13 răspunsuri:
| xToToShelx a răspuns:

Wow, wow. Deci, daca si placa video si monitorul e vga, incearca din nou cu un cablu vga si vezi daca merge. O si cauta un alt cablu de alimentare pentru monitor ca poate s-a ars cablul

| xXAndr3y98Xx explică (pentru xToToShelx):

Cablu vga de la monitor merge, se vede. dar adaptoru nu merge adica cand bag adaptorul dvi-vga in placa video, si aprins pc-u nu se aprinde monitoru. oare ce are?

| xXAndr3y98Xx explică (pentru xXAndr3y98Xx):

Si apropro nu e ars nimic, merge totu bine. Doar cand vreau sa bagu adaptoru dvi-vga in placa video (in conectoru dvi) nu merge. ca eu bagu cablu vga de la monitor in adaptoru DVI-VGA si dupa bag DVI-ul de la adaptor in placa video.

| xToToShelx a răspuns (pentru xXAndr3y98Xx):

Poate adaptorul nu functioneaza. Incearca-l si la alt monitor si vezi cel mai bine

Pai. n-am niciun monitor am doar 1 singur. Auzi dar sigur e bun DVI-VGA? sau VGA-DVI? Eu am monitoru VGA doar atata. si vreau sa bag DVI, ca placa video are si conector de DVI si de VGA..Si am cumparat un adaptor pentru asa ceva. Oare trebuie sa dau pe ceva? in pc? gen sa mut pe DVI? sau ceva gen?

Apropro cred ca adaptoru nu e bun. am inteles ca exita DVI-I si DVI-D si eu am DVI-I si creed ca de aia nu se potriveste. ca am observat ca nu intra ..si cred ca trebuie sa cumpar altu...o fi asa/?

Daca ai observat ca nu se potriveste, inseamna ca e de celalalt tip. Sfatul meu ar fi sa ramai tot la vga pentru ca o diferenta dintre vga si dvi nu e cine stie ce. Si rolul adaptoarelor este acela de a adapta adica in cazul in care placa ta video avea doar dvi si hdmi sa spunem, atunci trebuia sa folosesti un adaptop dvi-vga. Asa nu prea isi are rostulbig grin. Ramai la vga pana cand iti cumperi un monitor cu hdmi. Asta e sfatul meu

Am inteles. Dar daca e sa-mi iau un adaptor DVI-D to vga. ( ca al meu e DVI-I-to vga). Mi-ar merge? atata vreau sa stiu.

Da ar merge. Dar este o chestie care nu isi are rostul si sunt bani aruncati aiurea

Ok mersi. Orcum e vreo 10 lei.

Apropro azi am fost sa caut sa-mi cumpar adaptor DVI-D to VGA. Si nu am gasit vanzatoarea a zis ca exista doar un timp de DVI -VGA. si cica nu se gaseste DVI-D adica ai vazut cum e DVI-i si DVI-D. mie trebuie DVI-D. adica are 4 picioruse acolo si o de aia in mijloc, mie imi trebuie fara alea 4 picioruse doar aia in mijloc ca sa intre. nu stiu ce sa fac. sa mai caut sau sa raman pe VGA? ( oricum monitoru numi cumpar).

Ramai pe VGAbig grin

Okhappy

Nu ai pentru cebig grin