Terminologia ta e de-andoaselea.
Cum adica HDD extern si windows pe el? Calculatorul nu are un HDD/SSD inauntru?
Bun, il scoti, dai reset... cum? ce operatii, mai precis, faci ca sa-i dai "reset"? Il scoti si-l bagi unde?
Windows-ul il am salvat pe ssd, acel ssd este inauntru pc-ului, si eu am salvat pe acel HDD extern destul de multe aplicatii. Si vreau sa resetez windows-ul, deoarece se misca greu pc-ul.Si eu ma intreb daca scot acel hdd din pc, resetez windows ul, si bag acel hdd inapoi in pc, mai am aplicatiile din hdd salvate?
Deci ai un SSD si un HDD in calculator. Daca resetezi/reinstalezi Windowsul actual, aplicatiile de pe HDD s-ar putea sa nu functioneze corect. Multe aplicatii isi creeaza fisiere in partitia sistemului de operare chiar daca sunt instalate altundeva, sau daca nu fisiere, registri sau setari prin %appdata%.
Din cate stiu, jocurile nu sunt atat de afectate, tin minte c-am transferat GTA 4 de pe un laptop pe altul si a functionat. Un exemplu de aplicatie care sigur nu va functiona e Visual Studio sau programe specifice ariei programarii.
Depinde de la caz la caz; de asta mai bine iti faci un backup fisierelor importante si eventual programele le reinstalezi daca nu functioneaza.
Vad ca nu prea intelegi concret cum e cu stocarea: orice stocat pe un mediu de stocare si intr-o partitie alta decat cea in care ai instalat sistemul de operare, daca si numai daca nu formatezi partitiile cu continutul de pastrat, va ramane acolo unde l-ai pus.
Deci daca nu faci prostii cand formatezi partitia/partitiile, totul ramane acolo unde este.
De exemplu ai fisiere de pastrat in partitia E de pe HDD cu X GB, cand vei instala Windowsul ti se vor lista toate partiile insa nu le vei putea recunoaste dupa nume [E in cazul asta], ci va trebui sa tii minte cati GB avea partitia respectiva ca sa stii sa nu te atingi de ea.
Daca nu stii ce faci sau cum sa instalezi Windowsul, mergi la/cheama pe cineva care stie si poate sa instaleze si sa iti pastreze fisierele totodata.
selef întreabă:
SarMALE222 întreabă:
anonim_4396 întreabă: