1. Fals, pe Google Maps exista si tren. Nu am folosit inca acesta optiune pentru trenuri, nu stiu exact daca functioneaza exact asa cum functioneaza cea pe autobuz.
2. Daca trenul este punctual te poti uita pe mersul trenului respectiv si iti poti seta o alarma atunci cand ar trebui sa ajungi la destinatie.
Normal ca exista si tren pe google maps dar nu cred ca te lasa pentru orice traseu; pune la locatia de plecare gara din care pleci si la locatia de sosire gara in care vrei sa ajungi, practic statiile intre care calatoresti si iti arata trenurile care merg pe ruta aia. Poti sa vezi in timp real unde e trenul X si cat mai ai pana ajungi din cate stiu, personal nu am avut nevoie sa folosesc functia asta, doar ma uitam pe maps unde sunt fiindca nu pot dormi in tren, dar mor de plictiseala sa astept ~2 ore; stiu persoane care foloseau asta si m-am uitat si eu de cateva ori, dar cred ca e inutil, personal.
Mai e o aplicatie moovit care 100% sigur iti arata si statii de tren si de autobuz in timp real exact de unde esti tu ca locatie, iti arata ce ai in jurul tau, cand pleci, cand ajungi, intarzieri in timp real.
Mai sunt si site-uri gen infofer, mersul trenurilor, etc. unde poti sa pui o ruta, din orasul x in y, in ce data, ce trenuri, la ce clasa, ce ofera facilitati (toaleta, bar, unde sa pui bicicleta, etc.) si in timp real unde e trenul x cu intarzieri si tot.