anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

mă puteţi ajuta cu o unitate pc făcută pe piese pe platforma Intel?
Bugetul: 2100 lei
Ceva de gaming!
Ofer fundă pentru cel mai bun răspuns!
Vă rog mult să mă ajutaţi!

Răspuns Câştigător
| Phux a răspuns:

Http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/2579286/

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/2576270/

Recomand al doilea build deoarece integrata te poate tine un timp pana cand iti poti lua o placa video dedicata. Daca nu vrei sa astepti pana ce mai strangi banuti, recomand primul build. Nu poti juca toate jocurile pe ultra dar in general iti vor merge destule jocuri.

| Mihai1810 a răspuns (pentru Phux):

Ce vorbesti acolo? Ce sa mearga pe placa video integrata? GTA 3 si Fifa 12? Nu mai vorbi prostii.

| Phux a răspuns (pentru Mihai1810):

Vad ca nu stii prea multe despre calculatoare si jocuri in general. Din experienta pot spune ca iti merge pana si GTA V pe placa video integrata din i5 7400. Toate setarile pe low, dar merge acceptabil.

Ce inseamna acceptabil? Setari low si 30fps? Decat sa joc asa mai bine ma lipsesc.

I'm sorry you little spoiled kid. Back in my day we considered 30fps to be heaven.

Daca tu consideri ca 30 de fps suficiente nu ai standarde. Decent pentru mine inseamna 45-55 fps setari medium-high

Nu este vorba de ceea ce consider eu suficient. Este vorba de ceea ce consideri TU suficient. Ai fost invatat cu setari maxime si 60 fps si parca te doare sufletul cand vezi medium cu 40 fps. Presupun ca o sa schimbi 1080-ul ala al tau cu ceva racheta cand o sa ruleze 4k 59 fps ultra nu? Lasand gluma la o parte, cand nu ai alta optiune crezi ca-ti mai pasa ca sunt 60 sau 30 fps? Nu.

Nici nu am gtx 1080 asta asa ca fapt divers. De ce sa iti iei i5 7400 si placa grafica integrata cand poti lua g4560 si gtx 1050 ti 4gb? In jocuri e mai importanta placa video e mai importanta decat procesorul.

Am spus de ce in primul comentariu. Sunt si eu constient ca te ajuta mai mult placa video dedicata in jocuri.
De ce sa-ti iei i5 7400 si sa rulezi cu gpu integrat? Pentru ca ai posibilitatea de upgrade pe viitor. Cum ai deja un CPU potent caruia nu ar trebui sa-i dai upgrade multa vreme, este mai convenabil sa induri cateva zile/saptamani/luni pana iti iei o placa video dedicata destul de buna si dupa nu mai ai nici un stres ani buni.
Asa cu g4560 si 1050 ti, astea te vor lasa la greu dupa ceva timp (1050-ul va tine mai mult) desi este un budget build destul de bun.
Sper ca te-am lamurit.

Cum faci upgrade la placa grafica poti face upgrade si la procesor. In plus omul a cerut un pc pe care sa se poata juca acum nu maine, nu poimaine nu peste o luna.

Este mai costisitor sa faci upgrade la amandoua componente in acelasi timp, plus ca daca faci upgrade la procesor, poate este nevoie sa schimbi placa de baza, ramii, cool-erul si evident ca iesi mult mai rau in cazul asta. Iesi mai ok doar daca faci acelasi lucru, adica iti cumperi cpu+gpu sa te tina doar un an si dupa sa-ti cumperi iar.
De ce si-ar lua cineva calculator la 2100 RON sa se joace 2-3 luni si dupa sa-l arunce la gunoi? Este mult mai bine sa astepti pana iti iei o dedicata si sa rulezi acelasi sistem ani buni.
Plus ca daca ar fi sa compari sistemul pe care il ai dupa ce iti cumperi dedicata, l-ar intrece cu mult pe acela cu g4560 si 1050ti.

Si pe placa grafica mai dai 1000 lei. Si ajungi la 3000 si ceva. Scoti 1000 lei din palarie?

Eu nu am spus nicaieri ca iti cumperi dedicata imediat dupa ce iti iei PC-ul. Am spus ca poti astepta zile/saptamani/luni. Poate dura o luna poate chiar mai mult pana sa-ti iei dedicata. In timpul acesta presupun ca mai strangi si tu ceva banuti de iti poti lua o dedicata destul de buna nu? In the long run, iesi mai bine chiar daca trebuie sa joci in 30fps *cough cough* o sa-ti multumesti mai tarziu ca ai mai asteptat.
Si tu daca dai upgrade la cpu+gpu crezi ca iesi sub 1000 lei? Asa stii ca ai dat 3000+ de lei pe el si nu mai ai nici o treaba ani buni decat sa dai upgrade in fiecare an, poate la doi ani daca induri 30 fps pentru ca build-ul ala nu te duce multi ani, cu cpu si gpu la 1000 de lei ambele.

13 răspunsuri: