| Star5cream a întrebat:

Salut TPU. Mi am cumparat recent un monitor de 240hz si nu inteleg de ce nu mi atinge 240 FPS.
Are toate setarile facute pentru 240 am cumparat un DPI special pentru 240 dar nu atinge deloc si nu inteleg de ce stie cineva ce poate avea?

Răspuns Câştigător
| DamnedDark a răspuns:

FPS si hz sunt 2 lucruri diferite!
[hz] - este frecventa la care afiseaza monitorul imaginea (240[hz] = 1 cadru la fiecare: 1/240 [sec]).
FPS - Frames Per Second, (cadre pe secunda) este folosit de a numara toate cadrele dintr-o secunda din jocul rulat de calculator, daca ai de ex 60 FPS si intr-o milisec din acele 60fps a explodat ceva atunci probabil ai 10fps in 1/2 de sec iar celelalte 50 sin cealalta 1/2 de sec, lucru care intr-adevar ca nu l-ai intrebat dar iti spun asta sa intelegi diferenta.

Deci daca descarci un film la 24fps si il rulezi pe un monitor de 240 de fps va rula la aceiasi viteza de 24fps, chiar daca monitorul are o rata de refresh de 240.

Acelasi lucru si cu jocurile video, daca odata de ai setat windows-ul sa aiba rata de refresh la monitor de 240 si la fel si jocul(sau ai dezactivat vsync) si calculatorul nu face fata, atunci nu vei avea 240, vei avea un FPS care variaza de ex 40-80, 70-100 sau 120-180.

app: vsync - forteaza placa video sa sincronizeze cadrele pe secunda(FPS) cu frecventa monitorului.

| Star5cream explică (pentru DamnedDark):

Si cu Vsync activat tot mi se pare ca trebuia sa fie 240 de exemplu mai am un monitor de 75 de HZ si mi arata 75 de FPS uri la ala si la asta de 240 mi arata decat 138 146 si atat

| Wr3nch a răspuns (pentru Star5cream):

In cazul asta depinde mult de joc. Cs Go ar trebui sa ajunga la asemenea fps. Dar un joc cu open-world cum e Elden Ring nu prea.

4 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

240 in ce? Pe desktop? In jocuri? Cu ce piese in PC?

| Star5cream explică (pentru Wr3nch):

CPU: Intel Core i7-10700 Processor Octa-core 4.8 GHz
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2070 Super 8 GB GDDR6
RAM: 16 GB DDR4 (2933 MHz)
HDD: 2 TB
SSD: 512 GB