Salut. Eu pasta termoconductoare nu am schimbat'o niciodata in 10 ani si inca merge
de curatat ar trebui sa il cureti tu pentru ca nu este asa greu. un curatat cred ca ar costa cam 50 lei.
De obicei se desfac 2 suruburi de la carcasa pe partea opusa de unde este placa si cu o pensula si aspiratorul cureti foarte usor interiorul. Bagi aspiratorul si la sursa si gata.
La maxim 6 luni ar trebui curatat pentru ca se depunde destul de mult praf in interior! Daca o faci acasa poti sa te uiti in fiecare luna la el! Spre exemplu poti sa iti cumperi un Cooler care are si leduri pe el si poti lasa carcasa desfacuta si ai si lumina la el si vezi si cand ai praf si poti aspira.
Ai grija s anul lovesti cu capatul de la furtunul de aspirator ceva condensatori de pe placa sa ii desprinzi. Tine furtunul la cativa centrimetri de orice e pe placa si dai cu pensula peste componente si asa ai rezolvat!
Succes!
Cred ca tu te referi la curatarea unui calculator, fiindca curatarea unui laptop e ceva mai complicata (la laptopurile mai vechi gen de acum 2-3 ani si mai vechi trebuie sa desfaci multe suruburi ca sa ajungi la placa de baza).
Acum da, calculatorul poate mai merge si daca nu ai schimbat pasta termoconductoare in 10 ani, dar nu atat de bine (nu mai transmite caldura atat de bine, se incalzeste, functioneaza mai cu sacadari).
La laptopuri daca depui efortul sa il cureti (e ok la 6 luni, si la un an daca stii ca folosesti laptopul in mare parte pe birou, nu si pe picioare de unde ia praf mai usor) ii cureti pasta termoconductoare precedenta si pui una noua .
Dap asa este. Am citit repede si nu am procesat prea bine. m-am referit la calculator si nu la laptop.
Eu am un laptop de 8-9 ani si nu l-am curatat niciodata in interior! Cand il curat il aspir cu aspiratorul pe toate partiile si il mai suflu din cand in cand cu un pistol de aer!
Daca nu ai atunci gasesti pe la benzinarii sau vulcanizare!
Da, merge si asa, dar uneori nu poti scoate tot praful deci daca vrei sa cureti bine trebuie sa il deschizi.
Stiu ca raspunsul meu n-are legatura cu intrebarea, dar am mare nevoie sa va faceti cont aici http://www.transformice.com/? id=52919884 si sa faceti 10 branze, nici mai mult nici mai putin. Multumesc anticipat. * btw, raspunsul are legatura cu categoria*.
GhitaAndrei2000 întreabă: