| catalin542000 a întrebat:

Vreau sa imi iau un hdd de 3tb si am auzit ca trebuie un format gpt ca cu ntfa nu merge decat la 2tb am cateva intrevari.
1.Aceasta formatare se face din vios? si daca da cum sa fac in asa fel incat sa se salveze vreau sa zic ca daca reinstalez windowsul va trebui aa fac din nou lucrul asta cu formatul sau fac numai o data si am scapat?
2.Cand instalezi formatul diapare ntfa ai apare gpt sau este si una ai alta?
3.Am vazut ca sunt niste programe cu care faci chestia asta dar nu vreau xa va trebui sa fac de fiecare data ce instalez win. asa ca se poate din bios?
4.Este greu de facut si dureaza mult?
5.Trebuie sa instalezi odata win ca sa il vezi ca este formatat la gpt si dupa reinstalesi altul adica la instalarea win recunoaste sa zicem 30 gb daca instalez win si dupa iar il reinstalez dar bine sterg win ala si insstalez altul a sa recunoasca 3 tb sau recunoaste sinainte fara sa inatalez de doua ori win?
Va rog frumos sa ma ajutati sa imi explicati cat mai detaliat posibil poate si un video dar in romana ca asa ceva nu am auzit niciodata deci sunt foarte nou in chestia asta.
Si app am inteles ca trebuie sata 3 am 2 de sata 2 si 2 de sata 3 dar ce se intampla daca ai sata 2 nu are biosul obtiunea aia cu gpt daca ai sata 3 atunci biosul are obtiunea asta cu gpt?
Funda.

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

De unde ai scos prescurtarile astea : gpt, ntfa? laughing)) Sunt 2 formate la un HDD : FAT si NTFS! happy
Si nu ai treaba cu biosul, il bagi in pc si instalezi windows-ul, iar daca e HDD exterior atunci il introduci in usb si-ti va cere sa-l formatezi, dai ok si gata! happy ...si stai linistit ca va recunoaste pc-ul HDD-ul! Bafta!

| anonim_4396 a răspuns (pentru lpavel):

Sa stii ca exista gpt, nu te supara dar inainte sa comentezi, documenteaza-te

| catalin542000 explică (pentru anonim_4396):

Bun si pana la urma care este raspunsul