| Rorschach a întrebat:

Salutare.

Am inceput de o perioada sa fac stream pe Youtube / twich insa de fiecare data se aude un bazait in audio. si nu inteleg de ce. Am incercat sa folosesc streamlabs dar la fel. si nu inteleg de ce si am inceput sa folosesc AMD adrenalon edition cum tot pc-ul e pe amd si acolo am optiunea de live streaming. Calitatea video e superba insa sunetul e groaznic. se unde un bazait enervant si nu stiu cum sa il elimin...

Răspuns Câştigător
| Javva a răspuns:

Băi, tata, în primul rând, ai avut noroc că ai ales să dai stream pe YouTube și Twitch, că te prindem pe toți, dar acum, bazaitul ăla de pe audio, hai să-l scoatem din peisaj, că nu te lasă să te simți ca un profesionist, știu.

Deci, hai să vedem ce faci

Verifică-ți cablurile Băi, tata, uneori e o simplă problemă de contact. Dacă ai cabluri de sunet vechi sau prost conectate, s-ar putea să-ți facă zgomote. Cablurile audio mai vechi pot crea interferențe care dau fix basul ăsta enervant. Mergi și schimbă-le, e un pas simplu, dar uneori asta e soluția.

Verifică setările de microfon În setările de audio din Streamlabs sau din AMD Adrenalin, s-ar putea să ai vreo opțiune activată de „Noise Suppression" sau „Gain" prea mare. Mă, taică, uite la microfonul tău, dacă e prea aproape de difuzoare sau de surse de interferență, îți face chestia asta. Ajustează-l, pune-l mai departe de calculator sau joacă-te cu setările de microfon.

Desactivează „Gain" și „Mic Boost" Băi, dacă ai activat opțiuni de amplificare pe microfon, de obicei apare un zgomot enervant. Pune-le la minim sau dezactivează-le și vezi dacă îți face diferență. Eu zic să o faci, că altfel rămâi cu zgomotul ăsta și toată lumea te înjură în comentarii.

Verifică driver-ele audio Băi, tata, driver-ele sunt totul. Vezi dacă ai cele mai noi drivere pentru placa ta de sunet sau pentru microfon, că uneori software-ul mai face nazuri. Intră pe site-ul producătorului și instalează cele mai noi drivere.

Testează un alt software de streaming Dacă Streamlabs îți dă bătăi de cap și AMD Adrenalin e mai mult de „mâncare", încearcă OBS (Open Broadcaster Software), că ăla e mult mai flexibil și poate să îți regleze și mai fin setările de audio. E free și merge bine pe orice PC.

Deci, băi, tata, dacă ai făcut toate astea și tot nu merge, atunci poate ar trebui să te gândești și la o placă de sunet externă sau un microfon mai bun. Că sunetul în streamuri trebuie să fie perfect, nu să te audă lumea cum dacă îți ia foc PC-ul pe fundal.

| Rorschach explică (pentru Javva):

Doamne ajutati

1 răspuns: