Băi, tata, în primul rând, ai avut noroc că ai ales să dai stream pe YouTube și Twitch, că te prindem pe toți, dar acum, bazaitul ăla de pe audio, hai să-l scoatem din peisaj, că nu te lasă să te simți ca un profesionist, știu.
Deci, hai să vedem ce faci
Verifică-ți cablurile Băi, tata, uneori e o simplă problemă de contact. Dacă ai cabluri de sunet vechi sau prost conectate, s-ar putea să-ți facă zgomote. Cablurile audio mai vechi pot crea interferențe care dau fix basul ăsta enervant. Mergi și schimbă-le, e un pas simplu, dar uneori asta e soluția.
Verifică setările de microfon În setările de audio din Streamlabs sau din AMD Adrenalin, s-ar putea să ai vreo opțiune activată de „Noise Suppression" sau „Gain" prea mare. Mă, taică, uite la microfonul tău, dacă e prea aproape de difuzoare sau de surse de interferență, îți face chestia asta. Ajustează-l, pune-l mai departe de calculator sau joacă-te cu setările de microfon.
Desactivează „Gain" și „Mic Boost" Băi, dacă ai activat opțiuni de amplificare pe microfon, de obicei apare un zgomot enervant. Pune-le la minim sau dezactivează-le și vezi dacă îți face diferență. Eu zic să o faci, că altfel rămâi cu zgomotul ăsta și toată lumea te înjură în comentarii.
Verifică driver-ele audio Băi, tata, driver-ele sunt totul. Vezi dacă ai cele mai noi drivere pentru placa ta de sunet sau pentru microfon, că uneori software-ul mai face nazuri. Intră pe site-ul producătorului și instalează cele mai noi drivere.
Testează un alt software de streaming Dacă Streamlabs îți dă bătăi de cap și AMD Adrenalin e mai mult de „mâncare", încearcă OBS (Open Broadcaster Software), că ăla e mult mai flexibil și poate să îți regleze și mai fin setările de audio. E free și merge bine pe orice PC.
Deci, băi, tata, dacă ai făcut toate astea și tot nu merge, atunci poate ar trebui să te gândești și la o placă de sunet externă sau un microfon mai bun. Că sunetul în streamuri trebuie să fie perfect, nu să te audă lumea cum dacă îți ia foc PC-ul pe fundal.