Poti da stretch la imagine in programul de editat sau chiar din OBS, sau poti sa joci respectiv sa inregistrezi jocurile la rezolutie mai mica dar care e 16:9 (ex 1366x768).
Si cum as putea sa rezolv?
Cum pot sa dau stretch pe noul OBS?
Daca imi spui asta, ai funda
Noul OBS fiind 20.1.3? Eu pe acesta il am.
Mergi la Settings -> Video -> Base (Canvas) Resolution 1280x720 (pentru 720p) iar Output (Scaled Resolution) 1280x720 -> Apply -> OK. Dupa ce ai setat Canvas-ul si Output-ul, iti refaci Scene-urile la rezolutia setata pentru canvas. La Sources dai click pe elementele la care vrei sa le dai strech (le deblochezi daca sunt blocate) si tragi din lateral tinand SHIFT apasat. Tragi pana se umple tot canvas-ul cu imaginea de la elementul ales.
Astfel cei care se uita la video vad jocul putin mai "intins" decat este el de fapt. Daca iti setezi jocul la o rezolutie cu aspectul 16:9, si OBS inregistreaza tot la 16:9, atunci doar tu vei vedea jocul putin mai "comprimat" iar ceilalti vor vedea jocul asa cum trebuie. Videoul probabil o sa-ti apara tie cu bari negre sub si deasupra cand te uiti fullscreen pentru ca ai monitor ciudat. Ai putea de asemenea, si asta ar fi cel mai bine daca dispui de buget, sa-ti cumperi un monitor Full HD (1920x1080).
Dispun de buget, in viitorul apropiat o sa il cumpar, dar mentionez ca 1440x900 este aspect 16:9, am rezolvat problema, mersi ca mi-ai reamintit ca trebuie sa dau stretch, eu cand am filmat si m-am uitat la video era ok, dar cand am dat sa se randeze, atunci imi apareau dungile negre, trebuia inainte de randat sa dau click dreapta pe video, sa dau la proprietati si sa debifez casuta maintain aspect rotio.
Asta a fost problema, iti multumesc din suflet, ai o funda mare
1600x900 e cea mai apropiata rezolutie cu aspectul 16:9 de ceea ce ai tu, 1440x900 aparent e 16:10 (in raspunsul anterior am aproximat 1440 ca fiind 1400 care ducea la 14:9). Cand randezi pentru HD (care e 16:9) faci ca o parte din continut (de sus sau de jos) sa iasa in afara videoului sau faci sa aiba bari pe stanga si dreapta. Daca e deja inregistrat intr-o rezolutie cu aspectul 16:9 atunci nu mai exista aceasta problema, doar ca trebuie dat stretch la imagine pe lateral sau sa scoti o bucata din imagine de sus sau de jos. Btw, multumesc pentru funda
Poti da stretch la imagine in programul de editat sau chiar din OBS, sau poti sa joci respectiv sa inregistrezi jocurile la rezolutie mai mica dar care e 16:9 (ex 1366x768).