O sa-ti dau niste jocuri din propria experienta, jocuri pe care le recomand.
Mass Effect 1, 2, 3 - Povestea e incredibila, o sa te atasezi de caractere, o poveste unde iti pasa ce se intampla + ai o gramada de alegeri, morale, amuzante. Recomand sa incepi cu 1 si sa ajungi la 3 pentru cea mai buna experienta.
Jocul e 3rd person shooter RPG. Poti avea 2 prieteni cu tine in misiuni fiecare unici.
Dragon Age: Origins, II, Inquisition. Creat de BioWare, cei care au creat si Mass Effect, Dragon Age e un RPG prin evul mediu cu dragoni, vrajitori. Tot la fel ca si Mass Effect conteaza alegerile, il poti juca de 2-3 ori si sa alegi de fiecare data chestii diferite.
Borderlands 1, 2 si Pre-Sequel. Din astea 3 recomand doar 2'ul. E fenomenal, povestea e acceptabila, sunt vreo 5 clase parca, MULT loot - o gramada de arme+scuturi, moduri fiecare clasate legendare, unice, rare, epice, normale. Ce face jocul asta e combatul in co -op. Poti juca cu inca 3 prieteni, atunci e fenomenal.
Sid Meier's Civilization V - Nu cred ca am jucat un joc de strategie mai bun ca asta. Iti trebuie sute de ore sa poti castiga la Deity- cel mai inalt nivel. E gen Age of Empires doar ca asta e Turn-based, nu RTS, dar MULT mai profund. Daca te intereseaza strategia, trebuie sa-l joci. Nu are poveste, dar are scenarii.
Daca te intereseaza foarte mult povestea, iti recomand The Walking Dead si The wolf among Us. Pur si simplu e ca un film mai mult, unde tu decizi chestiile si mai apesi ''E'' sau ''Q'' cateodata.
The elder's Scrolls V : Skyrim - probabil nu-i trebuie descriere. Te doare capul cand te gandesti cate misiuni si cate povesti/povestioare pot exista intr-un joc.
Dishonored: Unul dintre cele mai bune jocuri Stealth. Povestea e buna.
This War of Mine : Un joc 2.5D unde controlezi niste supravietuitori pe timp de razboi. Noaptea te duci sa aduni provizii fie cu forta, fie strecurandu-te si ziua construiesti chestii, paturi, scaune, capcane, pui supravietuitorii la masa, ii lasi sa doarma daca au stat de paza noaptea. Fenomenal sa simti o asa experienta.
Gothic, Risen si The Witcher au cele mai frumoase povesti dupa parerea mea, chiar daca Gothic e vechi.
Salut recomand: the escapist, colony survival, Super Blue Boy Planet, neighbours from hell