| c0smiN93 a întrebat:

Va salut oameni buni, doresc sa va adresez cateva intrebari celor mai... retro people :))

Presupun ca mai sunt si alti colectionari ca mine in RO de jocuri video de console/pc/etc. in format cd/dvd/blu-ray... si sunt sigur ca si altii s-au lovit in procesul lor de colectionat, de jocuri mult prea zgariate pentru a putea fi instalate si jucate eventual...

Am tot cautat solutii profesionale pentru a reface suprafetele si a scapa de zgarieturi, am ajuns la o astfel de masina... cam piperata la pret 21k RON e drept... dar rezultatele par sa fie exact ce trebuie!

https://www.youtube.com/shorts/BVtena5h4mY

1) As dori sa va intreb si pe voi, voi stiti pe cineva in RO care ofera astfel de servicii de reparare/polishare profesionala?

2) In afara am vazut ca se cere 3-5$/disc reparat, unii chiar cu o versiune de masina inferioara celei din video... voi in RO ati fi dispusi sa platiti sa zicem 15 lei/disc pe un astfel de serviciu sau cat ati fi dispusi sa platiti?

Ma gandesc serios sa fac o achizitie de genul pentru a-mi repara personal zecile de jocuri ce le am mult prea zgariate pentru a mai putea rula ok, insa totodata ma gandesc daca as si putea oferi acest serviciu mai departe pentru a mai recupera din investitia initiala destul de mare...

Bineinteles ca sunt jocuri care nu ar merita sa fie salvate cu o astfel de investitie, dar sunt si multe jocuri ce merita ca valoare sa fie salvate, am experienta mai multa in zona de Playstation, dar stiu ca si pe xbox sunt unele titluri destul de valoroase... ma gandesc totodata si la cazul a avea stocate amintiri/poze pe un astfel de cd si de dorinta de a-l repara eventual pentru a putea accesa acele amintiri de pe el...

Voi ce ganditi? :D

1 răspuns:
| lpavel a răspuns:

Eu zic ca e o suma colosala si nu merita investitia si sa-ti spun de ce: pentru ca cu 1000 euro iti cumperi toate jocurile din nou si mai ramai cu o gramada de bani in buzunar! Sau te apuci si le descarci pe toate si nu te costa nimic! Si eu am 2tb de jocuri descarcate si puse la pastrare pentru cand ma va lovi nostalgia vremurilor apuse... laughing Un HDD tine zeci de ani iar cand vezi ca face figuri le multi pe un alt HDD si gata, asa fac toti in ziua de azi nu stocheaza cd/dvd-uri!
Apoi sa zicem ca repari cd/dvd-urile dar ce te face sa crezi ca peste 15-20 de ani va mai exista ceva care sa le ruleze? laughing Iti zic eu in HDD sta speranta deocamdata...