In clasa a 7-a vei face notiuni introductive despre chimie, ce e chimia, ce studiaza, rel ei cu fizica, fenomene fizice, fenomene chimice, substantele, atomul, structura atomului, straturile atomului.Ai si ceva calcule.Iti da un element chimic si sa-i descompui straturile 1s 2s 3s...E ca fizica cu mai putine probleme si calcule.
Daca ai un profesor bun, nu este grea
in clasa a 7 a si a 8 a mi-a placut foarte mult chimia .
Dar acum in clasa a 9 a numai pot spune acelasi lucru deoarece profesoara pe care o am ne pune sa copiem din carte si nu ne explica!
Nu este deloc grea,secretul este sa fi foarte atenta la primele ore, sa prinzi notiunile usoare, caci mai tarziu te vei lega de ele. Atentia te va ajuta mult!
In clasa a 7 chiar nu e grea sunt doar niste mici calcule ca masele unor substante chimice
In generala nu e greu.insa la liceu devine de neinteleess.) trebuie sa fii atenta ca sa o prinzi. eu am zis sincer nu ca altii.ba e usoara maa... sa stii ca nu e chiar asa si nu iei 10 pentru ca stii h2o=apa
cel putin in clasa a 10. a fost vvarza rau, alchene, alchine, nici eu nu mai stiu insa chiar complicata
Nu e grea eu am luat 2 de zece ca am stiut ce inseamna h2o=apa dar depinde si de profesori sper ca t4eam ajutat fund?
Eu nu am considerat-o niciodata o materie grea.Totul e sa o inveti de la primele lectii pentru ca, daca ti se acumuleaza mai multe notiuni la care ai neclaritati, poti mai apoi sa intampini dificultati.De exemplu,e foarte important sa intelegi inca din clasa a saptea cum se calculeaza o masa molara, cum se exprima cantitatea in moli,cum se scriu formulele chimice si ecuatiile reactiiilor chimice,ce inseamna strctura atomului,invelisul electronic, valenta si asa mai departe.Ti-am dat doar cateva exemple.Mie mi se pare o materie foarte frumoasa, mai ales ca sunt si teme experimentale. Important este insa sa tratezi cu seriozitate chimia inca din clasa a saptea.Cei care au avut probleme cu aceasta materie in liceu sunt cei care nu i-au dat importanta in clasele a saptea si a opta.Iti doresc mult succes.
Nu,nu e grea,daca o inveti zi de zi. Ma refer sa nu lasi niciodata lectia neintelesa,neinvatata, pentru ca toate se leaga.Dar nu te speria, e chiar frumoasa si mai usoara ca fizica, dupa parerea mea. Pupici!
Nu e greadar incearca sa o inveti nu din obligatie ci din placere pentru ca te va putea ajuta mai tarziu la liceu daca nu-ti place mate sau romana (^_^)
Posibil sa iti placa...depinde de profesor! In clasa a saptea si a opta mi se parea inutila, dar la liceu a inceput sa-mi placa(super profesoara).Deci...nu se stie niciodata!
Sincer mi`e mie imi place. evident trebuie sa si inveti ca altfel evident nu este usoara.
BAFTA!
Buna.chimia nu e chiar grea.Eu am trecut in clasa a 8-a si chimia nu mi s`a parut a fi o materie problema.Acuma depinde de fiecare daca ii place sau nu. sper sa-ti fi fost de ajutor.