anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1. Ce va place la Basescu, ce calitati are?
2. Ce nu va place la el, ce-i reprosati?

16 răspunsuri:
| Roby67 a răspuns:

Mie imi place la Basescu ca numeste deseori lucrurile pe nume, si nu este un "pupincurist".
Nu-mi place ca este mult prea "taranoi" pentru un presedinte.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Nu-mi place nimic! Ii reprosez autoritarismul si chiar tendinta spre despotism, lipsa de maniere, badarania, bautura si femeile, faptul ca se inconjoara de lingai, ca nu are clasa si prestanta, faptul ca merge pana-n panzele albe cu cate o idee de-a lui(vezi referendumul cu nr.de parlamentari), etc.

| andrei_8752 a răspuns:

Mie imi pare rau de ce a patit Portugalia, asa ca propun sa-i dam acestei tari tot ce nu ne mai treuie, adica pe Basescu cu tot cu guvernul lui...

| Arthur a răspuns:

Îmi place cum prezintă realist şi tranşant problemele cu care ne confruntăm.
Îmi place că este un om curajos, care are tăria să se lupte cu mafia celor care au pus mâna pe averea ţării, iar acest lucru îl face având în spate un partid nemajoritar. Îmi place că nu a făcut vreo şcoală politică pe la Moscova sau prin alte părţi.
Întradevăr nu are ipocrizia necesară unui diplomat de carieră, dar nici nu i-a făcut semne cu degetul regelui Spaniei, ca acei aşa zişi iluştrii domni diplomaţi din tabăra adversă.

| LawR3n a răspuns:

1. Freza 2. Tot! o groapă!

| Barajag a răspuns:

Alaltaieri l-am visat ca avea par si ma lauda pentru un lucru facut de minehee heeDeci, are cateva calitati, ce-i reprosez? Sa ramana cu chelia lui, ca e mai desteptbig grin

| Pământul a răspuns:

Imi place faptul ca nu se abtine de la a fi el insusi doar pentru ca are o functie inalta in stat, ii sunt recunoscator pentru badaranie, pentru glumele proaste si pentru toate celelalte chestii care nu sunt in esenta rele pe care le face. Imi place ca e destul de inteligent; reuseste sa fie ales o a doua oara dupa esecurile din primul mandat, ceea ce e destul de falnic. Nu'mi place ca'l are pe Boc prim ministru si, umm... poate altele.

regis
| regis a răspuns:

1. Ii apreciez abilitatea cu care reuseste sa intoarca situatii total nefavorabile in favoarea sa si originalitatea cu care reuseste sa ofere tinte false. E suficient sa ne gandim la felul in care a iesit din scandalul cu lovirea copilului sau la acei romani, nu putini, care l-au votat la 20 de ani dupa revolutie de teama comunismului. Aceasta performanta este cu atat mai interesanta cu cat omul este un fost nomenclaturist, ba chiar as spune ca a detinut cea mai importanta functie dintre toti politicienii de marca actuali. Aceste abilitati au reusit sa il tina mai bine de 20 de ani la putere (cu foarte scurte intreruperi) si totusi sa fie perceput ca venind mereu din opozitie. Toate acestea sunt calitati foarte importante pentru un politician si trebuie apreciate cu atat mai mult cu cat nu este ajutat nici de educatie, nici de maniere si nici de aspectul fizic (stiu ca unii considera acest lucru mai putin important, dar probabil uita de fenomenul APACA).

2. Imi displace profund pentru ca nu a lasat nimic palpabil in urma lui. Mereu a gasit scuze, mereu a ridicat tinte false, fara a avea macar o realizare importanta in 20 de ani. Cu sau fara implicarea lui, Romania a ramas fara o flota importanta (printre primele in lume), banii nostri au fost ingropati in sosele care nu exista, autostrazi adevarate nu numai ca nu avem, dar nu o putem ingriji nici pe cea care am mostenit-o, caile ferate sunt sub orice critica, in timp ce altii le modernizeaza noi le inchidem, transportul aerian este aproape inexistent. Vreo 5 ani a fost Primar General si in plus a girat si pentru Videanu, deci felul in care se prezinta Bucurestiul astazi i se datoreaza intr-o mare masura. Ca si presedinte nu mai are niciun sens sa vorbim: Putin il ia la misto, presedintii americani aliati ii refuza autoinvitatiile, toti ceilalti lideri il ignora (bine, cu exceptia lui Sarkozy, care este croit probabil din acelasi material). Despre situatia interna nici nu are rost sa vorbim, simtim cu totii in ce rahat ne adancim in timp ce ne ocupam de chestiuni minore si ne facem ca nu vedem ca singurele afaceri prospere sunt cele cu statul. Ar fi mult mai multe de spus, dar toate converg spre o singura idee: omul a fost mereu impiedicat de cineva sa isi faca treaba. Iar eu imi doresc in fruntea tarii oameni care sunt capabili sa realizeze ceva, indiferent de piedicile care le ies in cale.

| shadovv a răspuns:

Parazitii - noi vrem respect

| gabriela a răspuns:

Este omul potrivit, la locul potrivit! E tare! mai ales la confruntari cu asa zisii adversari (care nu exista )! E prea corect cu cei care nu pricep ca Presedintele trebuie sa fie respectat!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu intrebarea ta, ai dat friu liber pupincuristilor.
Basescu bun? La ce si de ce? Ca ne-a bagat in groapa, ca nu functioneaza decit firmele pdl-ului?
Cea mai neagra epoca din ultimi 20 de ani.
Auzi prostie pe aici : " lupta cu mafia"!? Ce mafie dom'le? Nu mai luati stirile si vorbele LOR fara sa LE GINDITI!

mariana
| mariana a răspuns:

Este un om sincer si comportarea lui este directa, fara pretiozitate si lupta pentru a-si atinge scopurile pe care si le-a propus. Chiar daca unora nu le place stilul direct, ori il apreciaza ca este un fel de dictator, cred ca se inseala, este un om ca noi toti dar care are curajul propriei sale opinii. Cineva l-a acuzat ca-si urmareste scopurile dand exemplul cu referendumul ce a avut loc in anul precedent cu reducerea parlamentului la o singura camera si cu un numar maxim de 300 de membrii. Cred ca acest lucru este benefic pentru Romania si mult mai economic.
Sunt convinsa ca nimeni, nu ar fi obtinut rezultate mai bune decat cele pe care le-a avut D-ul Basescu in mandatul precedent pentru ca, Romania a "prins" si ea criza mondiala si aceasta n-a fost creata de actualul presedinte.
Faptul ca este acuzat ca a vandut flota, pagubind tara, cred ca este o afirmatie care nu are substanta, daca ar fi fost veridica sa fiti convinsi ca pana acum, "prietenii" pe care ii are si sunt multi la numar, l-ar fi redus la tacere, dar n-au putut s-o faca pentru ca aceasta acuzatie nu este valida.
Este un om sincer si mai bun decat toti presedintii pe care i-am avut pana acum in cei 20 de ani de la revolutie, este dinamic si este iubit de oameni pentru ca nu-si da aere de mare demnitar.
Ce nu-mi place la el este ca, uneori da dovada de naivitate si se insoteste cu oameni ca Becali, nu are de loc diplomatie iar tactul nu-l prea foloseste si astfel intra in gura "binevoitorilor" datorita modului in care se exprima, precum si pentru faptul ca-i calca pe "bataturi" pe cei care se simt cu musca pe caciula.
Desigur ca nu este un om politic tipic, nu are aspectul unui star de cinema, dar este cel mai bun lucru ce li se putea intampla romanilor, daca ne gandim care au fost cei care au concurat, pentru a ocupa postul de presedinte, in campania electorala prezidentiala din anul precedent.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vai cita " pretiozitate "...
Stimati colegi, daca ati fi conectati la lumea reala, lumea si viata economica, ati vedea ca acest basescu si ai lui se comporta ca o clica dictatoriala si ca au distrus economia si viata sociala.
Poate voi traiti " in poezie ", ca in realitate asta este.
Nu o spun numai eu, o spun o gramada, dar cel mai important, o spun politicienii si organizatiile internationale.
Nu " vazurati! " la tv ce bine era tratat afara si ce mai vorbea lumea cu el? Ati vazut cum se plimba ca ...bip pe linga toti sefii de state si era impins de colo -colo fara sa discute nimeni cu el?
De ce? De bun?
Asa ca lasati voi aprecierile cu " nefolositor ", individul este nefolositor si chiar daunator!
Si nu uitati ca este si fost comunist si fost securist...

regis
| regis a răspuns:

@mariana - banuiesc ca te-ai referit la mine ca as fi zis despre flota. Dosarul din cate stiu nu este finalizat nici acum, dar asta e alta poveste. Mie nu imi place sa ma leg de certitudini, ori este lucru cert ca flota a fost pierduta pe vremea cand Basescu era ministru al transporturilor. Nu ma intereseaza prea mult daca a fost sau nu implicat in vanzarea ei, este suficient sa stiu ca nu a reusit sa o pastreze.

| JeSa a răspuns:

1. E carismatic, popular.
2. E prea...frivol, naiv.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se vorbea de cum lupta el ( basescu ) cu mafia...
Eu ( firma ) am de recuperat sume restante de la stat, din 2008 si 2009. Din cind in cind mai dau cite o suta, doua de milioane, de amagire, dar sume de miliarde pe care trebuie sa le primim, nu.
Banii ne sint datorati in urma unor materiale si servicii vindute catre ei.
Desi am incercat pe cale amiabila, nu vor sa ne dea banii justificind ca nu au, desi le-am demonstrat ca AU, ca le-au fost alocati.
In timpul acesta firmele portocalii primesc bani fara numar.
In urma la toate discutiile avute s-a desprins concluzia ca daca nu cotizam la EI, asta este situatia.In tot cazul, de luni incepem procedurile judiciare.
Acum va intreb, asta nu este mafie? nu este MAFIE DE STAT, MAFIE INSTITUTIONALIZATA? si cine este capul?
Mai spunea cineva ca nu EL a adus criza. Corect, n-a adus dar o agraveaza.
In situatia firmei mele de care vorbesc, eu nu pot face plati la furnizori mei, nu pot plati salarii. Ce sa fac? Sa inchid este simplu dar asta inseamna ca de la niste nenorociti care nu platesc ( i-am nominalizat mai sus ) pe cale de consecinta nu distrug o firma ci mai multe + o multime de angajati care la rindul lor, ramasi fara bani inceteaza sa cumpere marfa de la magazinul din colt, care se inchide si care nu mai aduce marfa de la en-gros, care se inchide ...si tot asa.
Trageti concluziile voi!
Si ultima noutate marca PDL. S-a desfintat studioul din care transmitea Antena si Realitatea, de la Parlament.
Bun venit in 1980! Bun venit DICTATURA!
Si inca una noua : http://www.jurnalul.ro/......42309.html
Traiasca Basescu si partidul democrit!

Întrebări similare