1.Este legal daca toti sunteti de acord. Cine nu este poate renunta.
2.Nu a fost tocmai legal sa fiti fortati, cu exceptia cazului ca toti au trecut pe PFA sau SRL.
3.Este legal ca firma sa monteze camere de supraveghere daca incunostinteaza colaboratorii, cu exceptia incaperilor unde este necesara intimitate (baie, WC, vestiar).
In cadrul unei firme exista 1 singur administrator, nu 15-20. Acei 1-20 sunt contractori sau muncitori angajati, nu administratori in acea firma.
Deci toti erati muncitori cu contract de munca, ori contractori cu PFA ori colaboratori cu SRL.
Da, este legal sa existe camere video in comaniile private pentrua se supraveghea productia sau furtul de materiale, iar muncitorii cinstiti nu ar avea de ce sa obiecteze, ca nu sunt montate la wc-uri sa-i prinda cu chilotii in vine, ci pe propietatea unei firme unde ei sunt simpli angajati.
Daca nu-ti convine iti poti da demisia sau poti inchei colaborarea cu acea firma si-ti poti pleca unde evrei.
Daca esti tu atat de frustrat, de ce nu-ti faci tu firma ta sa angajezi oameni acordandu-le incredere deplina tuturor, sa nu montezi camere nicaieri si nici sa stii daca ei muncesc, se prefac, fura sau trag chiulul dar sa-i platesti salarii mari asa cum ti-ar place tie s aprimesti aici.
Cred că ne abatem de la subiect. Eu am firma mea și sper să ajung și la momentul când mă voi extinde așa mult încât să fiu nevoit să verific ocazional ce se mai întâmplă dacă nu văd profit sau apar scăderi mari ale acestuia. Eu consider că atunci când firma aceasta cu care colaborez are profituri record internațional datorită acestei echipe de 15-20 de oameni și combinat celelalte filiale nu fac banii acesteia de aici nu mai este cazul să fim spionați că au ieșit câteva produse alimentare în minus la un inventar lunar făcut de niște șefi adolescenți care se lasă purtați de gând când ar trebui să numere corect. Nu toți greșesc dar având în vedere că unul dintre ei a fost prins recent linganduse pe degete de mierea firmei cred că se monitorizează echipa greșită. Vorbim de filiale în Dubai, Rusia și multe altele în Europa. Prin monitorizare mă refer la faptul că trebuie să te vadă că nu stai. Și să freci un raft cu cutii vechi zilnic pentru că nu vrea șeful să te vadă socializând cu colegi când treburile sunt terminate deja pare stupid.
Pentru o firmă lucrează alte 15-20 prin contract de colaborare! Înainte eram toți angajați acum suntem administratori de SRL sau PFA.