| Vaicedilema a întrebat:

1.Dacă în cadrul unei firme suntem 15 20 de administratori fiecare cu firma lui prestând servicii de curierat pentru firma principală iar veniturile săptămânale sunt postate pe un grup unde vede fiecare cât a câștigat cealaltă firmă acest lucru este legal sau ilegal?
2.În primă fază toți munceam cu contract de muncă după care mi s-a spus să trecem pe PFA SRL dacă vrem să mai colaborăm cu firma în cauză după care surpriza noastră a tuturor a fost ca un băiat a venit angajat la opt ore ca și curier cei care am rămas mai mult timp cu contract de muncă eram discriminați și puși să facem mai multe lucruri decât ceilalți care erau la SRL PFA pentru a ne determina să facem același lucru. Este legal sau nu?
Și în ultimă instanță suntem supravegheați audio video cu o cameră montată de unul dintre șefii mai mici nu știu dacă este montată cu toate documentele acolo dar este ca o cameră cu care monitorizezi copilul sau casa când pleci în vacanță. Este legal sau nu?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Este legal daca toti sunteti de acord. Cine nu este poate renunta.
2.Nu a fost tocmai legal sa fiti fortati, cu exceptia cazului ca toti au trecut pe PFA sau SRL.
3.Este legal ca firma sa monteze camere de supraveghere daca incunostinteaza colaboratorii, cu exceptia incaperilor unde este necesara intimitate (baie, WC, vestiar).

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ori sunteti 15-20 administratori pe o firma ori aveti fiecare firma lui?

| Vaicedilema explică (pentru suntserios):

Pentru o firmă lucrează alte 15-20 prin contract de colaborare! Înainte eram toți angajați acum suntem administratori de SRL sau PFA.