| Flavianadx a întrebat:

1. Ti se poate conditiona accesul la servicii pe baza colectarii datelor personale din buletin, ca cnp, serie, nr, adresa?
2. Cine are dreptul sa te legitimeze? Doar politia sau sunt exceptii?

In clinicile private de ex ti se cere buletinul la receptie. Aia iti iau datele si te verifica cu ce au in baza de date (date pe care tot ei ti le-au cerut la prima vizita).

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Depinde despre ce servicii este vorba. De ex. la medic trebuie sa-ti ia datele.
2. Legitimarea o pot face politia, politia locala, politia de frontiera, jandarmeria.
In diverse cazuri o pot face si alte organe/institutii, de ex. legitimarea martorului in procese, a celui chemat la Parchet, la intrarea in unele institutii, etc.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1. Da.
2. Ar trebui sa primesti o declaratie in conformitate cu GDPR, in care iti dai consimtamantul pentru utilizarea datelor tale la ce zice societatea respectiva ca le foloseste.

| GabiDumitrescu a răspuns:

1. De cand cu GDPR-ul, nu prea. Fix azi am fost la banca si am rugat-o pe tanti aia sa imi trimita niste extrase prin email - pe persoana juridica - si a zis ca nu are voie, ca GDPR...
2. Doar politia, dar de multe ori se merge la bunul simt si arati si altora buletinul daca il cer - doar ca nu au voie sa ti-l retina. Daca intri intr-o unitate militara, de exemplu.