Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Salut! Dintr- o bătaie se poate face pușcărie? E un fost coleg care mă cam enervează că îmi vorbește foarte urat și eu sunt o persoana calma care nu a avut vreodată probleme cu politia dar am...? (mai mult)
De ce nu ai voie cu lichide în avion?
Bună! Eu iau pensie de urmaș pentru că sunt studenta momentan. Dar termin facultatea acum în iunie. Dacă din toamnă mă înscriu la master/alta facultate și mă las după o lună voi mai primi...? (mai mult)
A putut careva sa intre in examenul de BACALAUREAT prezentand pasaportul in loc de cartea de identitate? Este o perioada complicata cu emiterea cartilor de identitate si am aflat dupa ce am depus cererea...? (mai mult)
Buna! Dacă in procura, la nume scrie "S" iar pe mine ma cheamă Șerban, pot sa fac pașaport?
Salut! Se poate ca un minor să iasă din țară fără acordul acestuia? Am un caz personal in care un anumit membru al familiei mele nu dorește să se mute în alta țară, dar părinții acestuia ...? (mai mult)
Am un vecin care vrea sa dea din copii la casa de copii că nu o mai duce bine cu banii si nu își mai permite. Are 7 copii, cel mai mare are 12 ani, cel mai mic s- a născut acum. Cum se face? ...? (mai mult)
Bună ziua. Este normal sa fiu angajata de 6 zile și încă sa nu fi semnat niciun contract de munca? Deși la început mi se spunea ca voi fi angajata cu contract de munca.
Daca imi cumpar un scuter electric care in viteza 3 prinde mai mult de 25km/h dar eu merg doar cu viteza 1 care prinde viteza 25km/h maxim si nu am permis imi poate face ceva politia daca ma opreste si...? (mai mult)
Buna ziua. Am fost anunțat că se va începe executare silita si înființarea popririlor. Cât timp durează până voi primi actele de înștiințare?
Trebuie depusa o contestatie la Contenciosul administrativ. Stie cineva cam cat de aglomerate sunt aceste instante si in cat timp s-ar putea avea un raspuns? Multumesc.
Daca am făcut poze cuiva și s-a prins, ce pot sa fac? Poț intra la infracțiunea de poze in public?
Salut, TPU! Stiu din legea dezmostenirii ca sa poate face dezmostenire indirecta prin desemnarea unui legatar universal. Stiu ca rudele nu pot fi 100% dezmostenite si ca le revine rezerva succesorala. ...? (mai mult)
Salut! Daca vreau sa retrag 1000 de lei de pe Superbet pe card bancar trebuie sa declar ceva la anaf? Ati mai retras castiguri din pariuri? V-a zis cineva ceva?
Buna ziua, La un contract de dare de plata a unui teren extravilan ce costuri trebuie sa fie achitate la notar? Va multumesc.
Buna! Am nevoie de un sfat. Duminica seara unu mi- a lovit puțin mașina, are 2- 3 zgârieturi., menționez ca mașina era parcata in fata porții mele. Am ieșit repede afara, m- am înțeles cu baiatul...? (mai mult)
Buna ziua. Aș avea o întrebare. Am primit o somație, cum că sunt executat silit. Angajatorul a spus că îmi face el poprire și o va trimite executorului. Conturile mele la bănci nu sunt blocate,...? (mai mult)
Buna ziua! In urma cu câteva luni am avut un accident rutier, iar rezultatul acelui accident a fost uciderea din culpa a unei persoane. Aceasta speță este de foarte lunga durata și eu sunt in pregatire...? (mai mult)
Persoanele cu handicap, pe lângă scutirea plății impozitului pe venit, sunt scutiri și de la plata CAS și CASS? Din ce am cautat pe internet articole de lege, nu specifica, poate știe cineva...? (mai mult)
Dacă am avut un incident cu un coleg in afara școlii cu in cuțit in gluma, nu are de ce sa-mi scadă nota la purtare nu?
Salut, am o problemă cu locul de muncă, momentan sunt angajat la o firmă de merchandising de 1 an și 2 luni și sunt plasat la un magazin unde este un sef de raion care nu mă place, este ultimul...? (mai mult)
Am și eu o întrebare, mi- a expirat buletinul, am 19 ani locuiesc cu bunicii. Cum as putea să- l fac iarăși neavând certificatul de naștere și contractul de la casa? Nu mai este în casa.Iar ...? (mai mult)
Salut TPU. Astazi am luat permisul. Am auzit ca exista un site unde pot vedea filmarea cum am condus. Daca stie cineva as fi recunoscator. Ofer funda!
Am găsit o motocicletă în Anglia și vreau să o cumpăr la 100 lire și să o aduc în România. CÂT O SĂ MĂ COSTE TAXE, IMPOZITE? CÂT O SĂ PLĂTESC? MI- O REEVALUEAZĂ CINEVA ȘI O SĂ ZICĂ...? (mai mult)
Am auzit de chestia asta, ca poti redireactiona 3.5% din impozitul pe venit. Imi poate explica cineva, pe scurt cum functioneaza? Pot opta sa directionez acei bani pentru diverse ong- uri sau pot avea...? (mai mult)
Bună! Sunt clasa a IX a si vreau sa ma transfer la un liceu vocational. Știe careva daca trebuie sa dau si probele sau numai diferențele? Sau ambele
Bună! Dacă am făcut un împrumut în banca pentru altcineva și și- a luat o mașină pe care a trecut- o pe numele lui, dar acum nu mai vrea sa plătească, îl pot obliga prin instanta sa plătească?...? (mai mult)
Mostenirea incasata cu acte, se considera a fi venit la fisc?
Buna TPU, am o intrebare. Am postat un video pe YouTube si mi l- a dat jos ca incalca "Conditii si politici" si arata cercul rosu taiat cu o linie. Vreau sa stiu ce inseamna incalcarea a conditii si ...? (mai mult)
Salut! Recent, m- am uitat la niste videoclipuri inspirationale pe Youtube cu un american care face ceva cu un satelit (descarca imagini de pe un satelit rus, link de la video mai jos). Este legal sau...? (mai mult)
Bună ziua! Am o întrebare. Care sunt condițiile pentru a instala o cameră de supraveghere, însă aceasta să aibă vedere și strada? De exemplu o camera instalată pe un stâlp, care să înregistreze...? (mai mult)
Bună. Sunt angajata recent și as vrea sa pot lipsi o zi de la munca pentru un control medical. Oare îmi pot lua acest liber dacă sunt angajata de 3 săptămâni?
Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați și pe mine cu o nelămurire. În anul 2016 am avut o renuntare de urmarire penala de la procuror către judecator, m- am prezentat la tribunal în fata judecătorului...? (mai mult)
Bunaaa. As dori sa stiu dacă ma duc la școala de agenti Câmpina, pot deveni polițist local?
Buna ziua, am picat ieri sala, am înțeles că dupa 15 zile se da iar, deci am pe 29 luna asta, am din nou, nu?
Bună seara, am 17 ani, pe data de 10 mai, a trebuit sa ma întâlnesc cu un băiat să imi înapoieze ceva, el a venit cu mașina, m- am urcat la el in mașină, menționez ca era in jur de ora ...? (mai mult)
Buna TPU, Daca am spus la interviul de angajare ca vin la voi, am facut analizele le- am dus la ei, contractul nu l- am semnat deloc, m- au chemat intr- o anumita zi si ora cand au vrut ei sa incep.Eu...? (mai mult)
Salutare, e a 3 a oară când mașina de spălat se defectează în ultimele 6 luni fiind în garanție, există vreo prevedere legală pentru înlocuirea produsului cu unul nou sau restituirea banilor...? (mai mult)
Buna ziua! De unde se poate obtine carnetul de munca? Multumesc!
Am dus 2 perechi de adidasi la curatatorie iar o pereche a decolorat- o si i s- au intins culorile iar pe cealalta au stricat- o de tot si cica imi vor lua altii noi dar timpul trece si nu mai suna nimeni....? (mai mult)
Bună. Am și eu o întrebare. Sunt căsătorita cu cineva dar sunt in proces de divorț de peste 2 ani de zile deoarece respectivul nu este in țară și a părăsit domiciliul. Decizia de divorț urmând...? (mai mult)
Salutare. Am cumparat un telefon nou de pe Evomag, nu a functionat Bluetooth- ul niciodata. A venit defect, am stat asa cu el o perioada 2 saptamani cam asa pentru ca aveam nevoie de telefon si l- am...? (mai mult)
Daca o pisica care trece dintr-un stat EU in Romania si nu a indeplinit regula de timp pentru vaccinarea antirabic, dar poate fi plasata in carantina, cat costa carantina pe zi?
Buna TPU, am sunat din greseala la 112 si a aparut ceva pe telefon deasupra apelului care spunea ceva de radio, am incercat sa inchid dar nu disparea chestia aia legata de radio pentru ca se încarca...? (mai mult)
Exista pedofili care sa nu violeze? Adică este posibil ca un pedofil sa se abțină in a face rău unui copil, dar sa se simtă atrași de acesta? Iar dacă exista, acel pedofil ajunge la închisoare,...? (mai mult)
In urma celor văzute, de ce nu este acuzată Diana Sosoaca de uneltire împotriva țării/trădare națională?
Am tot căutat pe net, dar nu am găsit o explicație la ceva ce mă frământă de o perioadă. M- am hotărât să construiesc o casă autosustenabilă din punct de vedere energetic. Din câte știu,...? (mai mult)
Salutare! Cum pot proceda in situatia in care am niste rude foarte invidioase care stiu despre niste active pe care le detin numai eu, nu cu totii la comum (bani si terenuri)? Eu nu stiu unde sunt ...? (mai mult)
Se cheamă DISCRIMINARE : Dacă eu Român În România caut job la MecDonalds și toate locurile de muncă au nume într- o limbă pe care eu nu o cunosc și nu o înțeleg!? Căutați și voi job- uri...? (mai mult)
Chiar gasesti gandaci in mancare la Academia de Politie? Vreau un raspuns doar de la persoanele care au vazut asta cu ochii lor.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Femei care au scris istorie
Audrey Hepburn, Coco Chanel, Amalia Earhart. Toate aceste femei au scris istorie. Cat de multe stii despre ele?