Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Bună ziua! Dacă fac scoala pe B1 sunt 16 ani trebuie să fac iarăsi 18 ani categoria B sau schimb permisul? Şi dacă aş fi 17 ani pot să mă înscriu la scoala de soferi pentru categoria B?
Am un antecontract de vânzare cumpărare pentru o casa care este deja construită insa nu este inca intabulată pe numele meu. Am văzut ca vecinul din spate vrea sa construiasca ceva pe limita de proprietate....? (mai mult)
Salut! Acum 12 ani in urma, mai donam sânge ocazional și primeam niste bonuri undeva la 60 lei valoarea lor plus alte beneficii, 50% transport, niste analize, in fine ......ideea este că am văzut...? (mai mult)
Salut,dacă am 17 ani și mi-am luat permisul în Anglia pot conduce și în România?
O persoana care a fost sancționată cu 3 puncte de penalizare pentru depășirea limitei de viteza în cât timp recupereaza acele puncte?
Bună! Familia mea nu vrea să-mi refacă buletinul ( țin să menționez că am 18 ani iar anul asta fac 19) ce pot să fac? Pot să mi-l fac singură?
Are voie cineva sa poarte cu el vreo arma la sine in Romania? Daca da, de care si cu ce pregatire(sau testare)? PS Ma refer ca civil, nu angajat la politie sau ceva.
Salut, vreau să susțin cursuri pentru permis categoria a1 si am nevoie de o declarație pe propria răspundere de la părinți, Parintii mei sunt divorțați sunt încredințat tatălui printr- un ...? (mai mult)
Poți conduce Golf 2 dacă ai permis la 16 ani? Chiar dacă are o viteza de 125 km/h poți conduce și să depui un proces verbal de la DRPCIV prin care sa nu depășești Viteza de 45 km/h
Pot primi un colet din SUA dacă sunt minor?
Bună, mă poate da soțu în judecată, dacă am făcut un credit pe numele lui direct în contul lui cu semnătura electronică, as divorța de el și sa plec findca îmi vorbește câteodată foarte...? (mai mult)
Salut, daca dau de permis de categoria b1 la 16 ani mai exact pentru a conduce o masina de 16 ani si obtin b1 am voie sa conduc un scuter de 49cmc fara a mai da pentru A1?
Dacă fac un abonament pe 2 ani să am un telefon, cu beneficiile unei oferte, etc, este obligatoriu să plătesc toți acei 2 ani, chiar dacă returnez obiectul respectiv? Aș putea să returnez...? (mai mult)
Care vă sunt mai dragi, mai apropiați de suflet, dintre ăștia trei: chinezii, iranienii sau nord-coreenii?
Va izbucni un război între China și Taiwan? Daca da.ce va presupune acest lucru? Sau ce credeți că se va întâmpla în viitor? Deja au luat- o preturile la alimente razna nu mai e de trăit, parca...? (mai mult)
Buna! Am gasit un job in mediul online care presupune incheierea unui contract, de asemenea online. Faza e ca sunt eu putin paranoica, cat e de safe sa faci asta? Oarecum iti scrii acolo CNP- ul si alte...? (mai mult)
Dacă absențele mele de la școala depășesc 50% din zilele în care am fost prezentă pot rămâne repetentă? Ce pot face? Am absentat mult din cauza depresiei. Încă am note mari și mă pot descurca...? (mai mult)
Poți fi amendat dacă bei bere fără alcool? :)
Bună! Lucrez la privat și de curând șefii mi- au spus că pot să îmi desfacă contractul de muncă pe motiv de indisciplinare din ce înțeleg eu cu litera i! Întrebarea mea este se mai poate desface...? (mai mult)
Dacă am semnat pe diploma de bac cu o anume semnătură, trebuie să rămână tot aceasta definitiv?
Salutare tuturor, am și eu o mica întrebare, mi- a fost suspendat permisul o perioada de 60 de zile. Din motive personale nu am mai fost sa dau testul de redobândire, acum câteva zile mi- a expirat...? (mai mult)
Bună seara, sunt fata care a făcut un credit pe numele soțului, dacă tata da semnătura la notar precum ca în fiecare luna îi achita ratele și apoi sa îmi iau fata sa plec la părinți ca îmi...? (mai mult)
Buna ziua! Un prieten bun a venit cu un cuțit peste mine ca o farsa, nu mi-a facut nimic.Ce poate păți dacă îl duc la politie?
Buna ziua! Cineva m-a amenințat cu un cuțit in bloc dar nu mi-a facut nimic, ce poate păți?
Intre Democrația Capitalistă și Comunismul Chinezesc unde privatizarea este incurajată. Ce sistem credeți că este mai bun pentru umanitate?
Https://www.ziaruldinmuscel.ro/anuntul- momentului- se- inchid- toate- scolile- din- romania/ Camere în sala de clasă? Vi se pare ok așa ceva? Observ că la "cererea" părinților. Nu spun că în...? (mai mult)
Dacă ambii părinți sunt decăzuți din drepturile părintești, în cât timp poate fi preluată tutela minorului de către o rudă (care si-a dat consimtamantul, evident)?
Funda.Am avut un proces pe care l- am pierdut pentru o executare silita.Setinta finala a fost de executat suma de 4323 lei plus 680lei cheltuieli de executare rezultand in total de 5003 lei.Intrebarea ...? (mai mult)
Buna seara, cine poate să- mi spună dacă o persoană a terminat facultatea că student basarabean, iar între timp a obținut actele românești și dorește să se înscrie la o altă facultate cu...? (mai mult)
La cati ani pot sa imi iau motocicleta?
Bună TPU! Am avut un accident auto mai precis eram pe trotinetă și la o trecere de pietoni exact lîngă ușa supermarketului Carrefour vreo 6 m. ma acroșat o mașină am căzut jos mamlovit la cap...? (mai mult)
Buna! Imi doresc sa imi cumpar masina in curand si as vrea sa o iau pe firma. Firma mea are sediul social in Oradea, iar eu stau in Cluj. Pot sa cumpar masina aici in Cluj si apoi sa merg cu ea la inmatriculat...? (mai mult)
Buna! Impozitul la mașină este costisitor?
In 2016 am facut 2 abonamente Orange, desi nu eram salariata si nu aveam nimic pe numele meu. Abonamentele le platea iubitul. In 2018 nu am mai achitat abonamentele. Anul acesta mi- a venit de la kruk...? (mai mult)
Dacă am dosar penal mai pot da de permis?
S-a aprobat legea cu permisul la 17 ani?
Buna ziua. Am furat mai multe biciclete dintr- un oras din GERMANIA, nu am fost prins nu mi s- a întâmplat nimic inca, dar au fost câteva și le- am luat doar noaptea cu ajutorul unui chestii speciale....? (mai mult)
Salut! As avea o întrebare. Eu lucrez intr- o fabrica la program part- time, mai am aproape o luna de zile contract de munca și am fost anunțat ca nu mi se va mai prelungi contractul. Ce se poate întâmpla...? (mai mult)
Bună! Știe cineva în ce consta legislația rutiera și testarea psihologica?
Cand te cazezi la o pensiune, dar nu platesti tu cazarea, mai trebuie sa arati un document de identitate sau este destul documentul de identitate a persoanei care a platit?
Salut, sunt o persoana cu dizabilitati si ma încadrez in gradul handicap grav, cu insotitor, întrebarea mea este daca pot participa si fara sa fiu însotit la festivalul neversea 2023, am 21 de...? (mai mult)
Nu- mi suport familia si trebuie sa fug de acasa. Problema: Sunt in clasa a 11- a si planific sa ma inscriu in viitor la un liceu seral / frecventa redusa. Exista consecinte daca dispar fara a declara...? (mai mult)
Am un coleg cu 80 de absente nemotivate, dirigintele i- a spus ca prima data se scade un punct la purtare la 20 abs, apoi la cate 10. După mine nu are logica, si nici nu gasesc asa ceva pe net. Eu...? (mai mult)
Salut, am o problema cu un vecin. Are garajul facut fix in fata portii mele, de exemplu eu nu pot parca masina pe pod in fata portii mele ca dupa el nu poate iesi din garajul lui, are voie sa isi ...? (mai mult)
Salutare tuturor! Context : eu lucrez de trei ani consecutivi într- o firmă iar luna aceasta mi- am luat un concediu fără plată (doar 30 de zile, 20 fara liberele legale ) deoarece trebuie să...? (mai mult)
Buna ziua.Anul trecut am luat un credit de la Provident. Timp de mai mult luni am platit rata intragala nu am ramas restant pana unde in iarna anului trecut când am avut niste probleme personale si nu...? (mai mult)
Urmează să dau examenul pentru categoria A, eu sunt din Suceava dar stau in Cluj, aici am și făcut școala. Pentru a susține proba practică de cate luni valabilitate trebuie sa am viză de...? (mai mult)
Buna ziua, am vândut și eu o mașina către o persoana pe data de 6 Ianuarie, persoana respectiva a vândut mașina către mine pe data de 26 ianuarie printr- un contract electronic.A a și scos mașina...? (mai mult)
Cum se face audierea minorului in cazul unui divort pas cu pas unde trebuie sa stea cand vine unde este chemat cine participa etc... pentru copii cu varste peste 10 ani...
Bună! Ma confrunt cu o situație destul de urâtă. M- am trezit cu poliția și garda de mediu că cică țevile ce duc la scurgerea apei merg direct în șanț. Menționez că am bazin, iar țevile...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Geometrie clasa a VII-a
Verifica-ti cunostintele de Geometrie pentru clasa a VII-a