Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Buna, am si eu o intrebare, ce pot face daca in fata blocului iese cu cearta din vina ca anumite persoane fac zgomot in fata blocului ( tipa/vorbesc cu un ton foarte ridicat ).Deja am incercat sa ii ...? (mai mult)
Buna, stie cineva daca e obligatoriu sa am 18 ani ca sa pot cumpara un apartament sau o chirie? Pentru ca eu am o relatie rea cu parintii mei si vreau sa plec de acasa dar nu prea am unde si am numa 15...? (mai mult)
Unde fac o reclamatie unui angajat metro online?!
Aș dori să cunosc legile despre firmele care fac cercetări de piață și sondarea opiniei publice (înființare, finanțare, capital minim, mod de a presta serviciile, etc). Mă poate ajuta...? (mai mult)
Salutare! Am achizitionat o masina acum cateva luni si am pierdut fiscalul, acum a venit momentul sa o vand dar nu stiu cum procedez daca nu am fiscalul acasa, mentionez ca sunt pe Ilfov!
Dacă ești prins băut la volan, de la ce alcoolemie ți se face dosar penal?
Daca ai o vecina cu probleme mintale care sta singura si nu isi mai ia pastilele si vrei sa iei legatura cu familia ei, cei de la administratia blocului ar trebui sa aiba ceva date despre rudele ei? Si...? (mai mult)
Bună! Am depus Declarația Unică pe SPV ANAF pentru PFA, iar apoi mi- am dat seama că am uitat să trec data încetării activității firmei și am scris greșit data când a fost încheiat contractului...? (mai mult)
Buna ziua! Fratele meu este acuzat intr- un dosar penal pentru inselaciune si uz de fals informatic, avand la momentul actual calitatea de inculpat. El s- a prezentat ca fiind reprezentatul mai multor...? (mai mult)
Salut! Săptămâna trecută am fost cu masina pe o strada din orașul meu și trebuia sa virez la dreapta obligatoriu și am virat la stânga în direcția opusa și cineva mi- a făcut semn sa întorc...? (mai mult)
Salut, Am 17 ani iar anul asta termin clasa a11, daca nu mai merg la scoala in clasa 12 deloc si implinesc si varsta de 18 ani ianuarie, o sa am complicatii cu legea din cauza ca nu mai merg la scoala,...? (mai mult)
Daca sunt clasa a11 si am 17 ani iar dupa ce termin a11 nu mai merg la scoala in clasa a12, implinind varsta de 18 ani in ianuarie in clasa 12, daca nu o sa mai merg la scoala fiind major o sa am...? (mai mult)
Am moștenire o casa dobândită în timpul celei de a doua căsătorii.Copiii din prima căsătorie au drept la ea?
Am cautat pe net dar nu gasesc nimic despre acest subiect. M- ar interesa ce acte imi trebuie si care e procedura pentru a infiinta o canisa. Vreau sa fac totul legal. Am inteles ca trebuie sa alegi intai...? (mai mult)
Daca cineva a murit si nu era asigurat, este posibil sa primesc ajutorul de deces?
Credeti ca in viitorul apropiat relatiile mai ciudate (cele heterosexuale, cu 20- 30 de ani diferenta intre parteneri, sau cele homosexuale/lesbi) se vor inmulti atat de mult, incat oamenii care astazi...? (mai mult)
Buna TPU! Am 2 intrebari. 1. Cand mergi sa ti faci buletinul de 18 ani va trebui sa l aduci si pe cel facut la 14 ani? 2. Daca iti faci buletin pe la 15- 16 ani il vei reface peste 4 ani sau la 18 ani,...? (mai mult)
Cum pot afla dacă sunt angataj cu acte?
Salut! Am primit suma de 2000 de lei de la bcr prin superbet, de ca si cum as fi castigat un bilet. Dupa mi- au dat mesaj cei de la banca sa- mi spuna ca trebuie sa returnez suma. Daca nu doresc sa...? (mai mult)
Bună ziua, dacă vreau sa divorțez de soț și soțul nu e de acord, pot în lipsa lui și copilul de 1 an sa rămână la mine?
Exista sanctiune pentru pieton daca traverseaza pe trecere fiind inca rosu pentru pieton dar si pentru masini, adica cu cateva secunde inainte sa fie verde la pieton?
Buna seara, pentru a face plangere la politie sau a da in judecata pe cineva, trebuie in orasul respectivului incepute procedurile sau in orasul victimei?
Dacă am fost martor pentru politia rutiera pot retrage declarația?
Salutare tuturor, am executat o lucrare de nivelare a terenului pe o parte dintr- o pășune, in urma acestui proces pot fi sancționat de cei de la apia, pășunea fiind înscrisa la apia pentru subvenție. ...? (mai mult)
Dacă cineva care are permisul suspendat de aproape 2 ani din cauza faptului că a fost prins sub influența alcoolului la volan, fără a se finaliza dosarul sau a se ajunge la o decizie și este prin...? (mai mult)
Salut. Deci mi- a fost suspendat permisul pentru depasire 60 de zile. Am primit dovada cu drept de circulatie insa in aceeasi si mi- a fost luata de alt politist si dovada pentru vorbit la telefon si am...? (mai mult)
Fiind ofiter de politie, esti chemat la interventii in timpul tau liber? Daca da, asta de intampla pe toate ramurile care apartin politiei? Cat de des se poate intampla sa fi chemat in afara...? (mai mult)
Ce pareri aveti despre Tito?
Bună! Părinții mei în trecut(16 ani) au "cumparat" o casa la sat... au luat o doar asa de forma ca era la un preț bun valoarea de atunci era de 5000 euro, bani pe care i- a dat vânzătorului. Proprietarul...? (mai mult)
Unui vecin de la tara o firma i- a propus sa- i amplaseze pe terenul sau proprietate privata o eoliana, cerand drept de superficie asupra terenului. Vecinul intreaba care sunt avantajele si dezavantajele,...? (mai mult)
Buna! Sunt clasa a 6 a, am vrut sa ajut o colega si am inrautatit si am picat de vina. Am facut un grup pe la 11 noaptea si acolo in descriere cineva din grup a pus un link po*no si a mai pus onlyfans/(numele...? (mai mult)
Buna ziua! As dori sa stiu daca pot beneficia de pensia de urmas in momentul in care lucrez si studiez in acelasi timp.
Salut.Am fost oprit de politia rutiera pentru a fi martor asistent la controlul unei mașini în care s- au găsit un cuțit mare și un cantar mic.Soferul nu avea permis. Cei de la politie au spus ca...? (mai mult)
Avem educatoare pe aici? Voi aveți concediul legal 21 zile in afara de zile libere de Paste Crăciun
Bună ziua, eu lucrez la grădiniță de la începutul lunii septembrie. Concediul de odihna nu am luat niciodată. După un an sa deduc că voi avea 24 de zile libere concediu? Daca le iau acum nu am...? (mai mult)
Pe scurt, am inceput de mult sa rulez țigări, iar colegii cu creier limitat făceau mișto spunând că rulez iarbă. La ora unui profesor a fost o neînțelegere cu dânsul și a început să spună...? (mai mult)
Dacă am fost martor asistent la verificarea unei mașini de politia rutiera și primesc citație de la tribunal sa ma prezint și nu ma duc ce se întâmplă?
Am fost martor asistent la verificarea unei mașini de politia rutiera. Politistii au spus ca nu am eu treaba la tribunal, dar dacă primesc o citație sa vin la ei. Pot fi chemat și în tribunal ca...? (mai mult)
Am fost oprit în trafic de politie ca martor pentru un sofer drogat și fără permis. Pot fi chemat si în tribunal ca martor sau nu am treaba?
Salut, daca sunt chemat la lucru(12 ore) in zilele in care sunt liber, sefu trebuie sa ma plătească dublu? Pe contract scrie : " orele suplimentare se compensează prin ore libere platite in următoarele...? (mai mult)
Buna ziua, vreau sa stiu in situatia in care comand un taxi la adresa la care sunt de pe numarul meu personal si nu il iau (imi gasesc o alta masina cu care sa plec), eu pot la urma sa ma aleg cu ceva?...? (mai mult)
Buna ziua! Ce sunt acele timbre pe pachetele de tigari si bauturile alcoolice si ce rol au ele?
Buna. Vreau sa cumpar o casa de la o persoana fizica si mi-a spus ca are un credit ipotecar pe casa respectiva. In acest sens poate vinde? Pot cumpara casa fara probleme?
Salutare TPU. Ați putea să îmi spuneți vă rog frumos pe câte luni se închiriază o garsonieră (când se oferă închiriere pe termen lung), sau se stabilește de comun acord cu proprietarul? Vă...? (mai mult)
Dacă am 16 ani am diploma de frizer și vreau sa lucrez legal pe cont propriu de ce acte am nevoie?
Hristos a înviat! Salutare! Dacă ți se suspendă permisul de conducere a doua oară in mai puțin de 6luni de la ultima abatere se mai adaugă 30 de zile! Dar a treia sau a patra oară? Este ...? (mai mult)
Salut,am nevoie de răspunsuri de la cei care știu exact,daca ești pe control judiciar, ești în baza de date la toate granițele din Europa sau doar in Romania
De ce cei ce vând otrăvuri destul de puternice sa omoare oameni le pot vinde pe internet oricărui sinucigași sau criminal? Cunosc o femeie si ucigașă care a băut otrava cumpărată on- line. Și...? (mai mult)
"In invatamantul anteprescolar/prescolar, primar, gimnazial, invatamantul profesional, liceal, postliceal, precum si in invatamantul dual, elevii se pot transfera de la o grupa/formatiune de studiu...? (mai mult)
Fictiv vorbind,daca un grup de persoane ar vrea să promoveze un proiect și s-ar plimba prin cluburi,centre,malluri cu masca pe fata,împărțind coduri ar spre exemplu, ar fi ceva probleme cu legea?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Notebook
Ai urmarit cu sufletul la gura povestea incredibila de dragoste dintre Noah si Allie? Afla acum cat de multe stii despre acest film!