Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
Sunt împreună cu o fata cu care sunt și un pic înrudit. Gen tatăl ei este var primar cu bunicul meu și nu sunt foarte sigur dacă este permisa căsătoria dintre noi, cu toate ca am fii un grad...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă nu ai ITP la mașină?
Daca o fata de 16 ani a rămas însărcinată și iubitul are 18 ani și fata vrea sa stea cu el și să păstreze copilul, in care băiatul are toate condițiile sa poată să întrețină și față...? (mai mult)
Buna! Am facut accident acum 3 saptamani, a fost 100% vina mea si mi- am asumat, au fost doar cu pagube materiale minore (aripa mea din dreapta indoita usor si bara lui julita). Am cazut de comun acord...? (mai mult)
Salut. Tocmai ce am primit avertisment pentru fumatul în metrou. În cât timp ar trebui sa ajungă avertismentul prin poștă acasă? Dau fundă
Cât ia un bărbat pedeapsa în Spania dacă își lovește soția? Câți ani de pușcărie?
Va salut. Este adevarat ca la picarea examenului de redobandire a permisului se adauga 30 zile in plus? Vorbeam cu niste cunostinte si spuneau ceva despre o noua lege adaugata.
Bună! Este legală parcarea tirurilor în cartier de case? Vizavi de locuința mea a cumpărat cineva un teren.De doi ani și- a adus toate autovehiculele pe care le deține (tiruri, remorci, platforme),...? (mai mult)
Buna, sambata am venit in Romania si am uitat sa platesc rovinieta pana a doua zi... unde pot verifica daca am primit amenda(masina e inregistrata in Serbia) si sa o platesc? Sau doar ma vor opri la granita...? (mai mult)
Bună. Un prieten este în arest pentru talharie calificata de 4 luni, dorim să se schimbe măsura cu arest la domiciliu doar ca avem nevoie de argumente puternice, as avea nevoie de ideii de argumente...? (mai mult)
Salut TPU, sunt martor la o infracțiune și va trebui sa dau dovezi și declarație, dar ideea e că dacă se află că am dat declarație și dovezi am probleme mari, poate afla acuzatul/ suspectul...? (mai mult)
Este normal sa primesc amenda 1000 de lei deoarece am intrat într- un teren de fotbal a unei școli doar sa stăm fara sa jucam fotbal sau facem deranj?(poveste de la un coleg de școală mai mic care...? (mai mult)
Bună, sunt căsătorita am și o fetita de 1 an, eu am făcut prostia de am scos o suma cam mare din banca pe numele soțului direct pe cardul lui și eu am transferat- o aproape pe toată la părinții...? (mai mult)
Pot să mă transfer de la profesionala dual clasa a IX-a la liceu clasa IX-a?
Ce se intampla daca parintii mei nu ma lasa afara din casa si ma ameninta dupa ce am implinit 18 ani? Ce pot sa fac? Imi e frica doar sa ies asa si incerc sa le zic ca elte prietene ies si in cluburi, ...? (mai mult)
Buna ziua, acum 4 luni am fost prins de un echipaj de politie circuland pe un drum public comunal cu un atv marca 520l(cf moto)T3B cumpărat nou neavând răbdare sa astept pana sa îmi vina cartea rar...? (mai mult)
Hei! Sunt majora, parintii divortati si vreau sa trec pe numele mamei. Stie cineva ce acte imi trebuie? Nu prea inteleg de pe net...mersi
Ce drepturi ai de la împlinirea vârstei de 14 ani?
Un medic sef de sectie are voie sa se insoare cu o asistenta de pe aceeasi sectie?
Salut TPU, am avut permisul suspendat pentru 90 de zile pentru o neacordare de prioritate. Au trecut cele 90 de zile si când am fost sa il ridic cel de la poliția rutieră a spus ca din cauza ca nu ...? (mai mult)
Nu era mai bine cu Hitler winner decat Stalin? Stalin era comunist, partid de 2 bani care a distrus Romania.
Este legal deținerea de poze xxx normale ce le găsești și pe internet sau alte aplicați? (NU CELE CU MINORI)
Emmanuel Macron, cu idealul lui de "EU strategic autonomy" cam bagă bețe în roatele "blocului". Recent întors din China, a declarat că "The worst thing would be to think that we Europeans must be...? (mai mult)
Știu despre acțiunile ilegale în care unii comercianți vând un produs cu plata online, acest produs neexistând de fapt, iar comercianții sunt sancționați penal și/sau cu amendă. Se aplică...? (mai mult)
Au dreptul la pensie de urmas copiii cu o invaliditate doar cu diagnostic sau doar care primesc indemnizatie de handicap?(dupa 26 ani)
Salutare! Pentru suspendarea dreptului de a conduce, predarea dovezii se poate face la orice sectie de politie sau trebuie sa fie neaparat din judetul in care locuiesti? Si testul de verificare al cunostintelor...? (mai mult)
Salutare! Mi s- a retinut permisul pe o perioada de 60 de zile. Am inteles ca am timp 15 zile sa dau testul de redobandire pentru micsorarea perioadei cu o treime. Perioada incepe din momentul in care ...? (mai mult)
Buna ziua, pot merge cu o copie legalizata a certificatului de nastere la notar pentru o imputernicire de a pleca din tara? Multumesc.
Bună, dacă mi- a fost anulat permisul în luna ianuarie am înțeles ca anul viitor pot da pentru redobandire la 1 an de când a rămas definitiva. Întrebarea mea este : Nu o sa am probleme la dosar...? (mai mult)
Este o luptă aprigă la nivel global între sectorul public și sectorul privat, încât sectorul privat militează până la descentralizare completă (oamenii și afacerile), iar sectorul public militează...? (mai mult)
Salut TPU. Cum sa îmi treacă apartamentul părinții mei pe numele meu? Si bunicii mei au o casă, au decedat amândoi cum să îmi lase moștenirea? Că vreau sa îmi rămână mie casa pentru că ...? (mai mult)
Buna ziua! Daca pic orasul la CPI marfa, trebuie sa dau iar studiul de caz si chestionarul? Sau ma reprogramez din nou la oras?
Întrebarea mea poate părea un cliseu sau direct inspirată din filme(nu stiu daca se intampla asa ceva in realitate).Ce faci ca polițist daca il opresti pe fiul șefului poliției? Se intampla vreodata...? (mai mult)
Cine stie cum trebuie sa procedez pentru a ridica permisul dupa perioada de suspendare, daca nu mai am dovada expirarii perioadei de suspendare?
Știe cineva, ce se poate întâmpla dacă nu am bani sa plăteasc scadenta la timp? M-ar interesa mai multe detalii și consecințe, dau funda.
M- am angajat de fix o lună la o multinationala mare cu mii de angajati. Este o fabrica. Eu mi- am dat seama inca din primele zile ca nu e asa greu precum tot m- au speriat colegii vechi. Trebuie doar...? (mai mult)
Salut! Daca de ziua mea am artificii in vara, pot lua amenda? Daca da, cat?
Buna seara. Am fost identificați pentru furt de curent, nu s- a sunat la poliție. Hârtiile sunt toate făcute, azi a fost comisia de întâlnite de la electrica, s- a costată o amenda de 200...? (mai mult)
Hei TPU, de doua săptămâni m- am angajat la o pizzerie iar seful a spus ca daca nu vin nemachiata ma da afara, mi- a mai pus condiții de genu pe care le- am acceptat (sa- mi scot piercing urile, ...? (mai mult)
Daca am 16 ani si iubitul meu 17 si ne casatorim in acte, pot pleca de acasa si politia sa nu ma duca inapoi acasa?
Care este diferența dintre codul rutier şi regulament? La legislație
Ce se intampla daca esti prins pentru falsificarea unui document?
Buna! La scoala de poliție din Câmpina … pot candida dacă am avut la liceu intr-un an nota 9 la purtare? Țin să menționez! din cauza absențelor mi au scăzut nota :( Mulțumesc!
Salut TPU! Daca imi iau bataie de la cineva ii face dosar penal sau ii da amenda?
Bună! Daca vreau sa renunt la scoala de soferi din diverse motive. Care ar fi procedura? Nu ma intereseaza partea financiara fiindca nu am ce sa recuperez deoarece am toate sedintele efectuate plus examen...? (mai mult)
Ora de vârf. Am julit o mașină în ambuteiaj, doar cât o palmă s- a dus vopseaua, am făcut reciproc foto despre mașina doamnei, am dat nr. tel. Mâine urmează să continuăm. Mașina mea ...? (mai mult)
Cine reglementează sau fixează prețurile unor produse și servicii? Și ce instituție aplică aceste reglementări? O firmă este acuzată că manipulează prețurile, mult peste sau mult sub ...? (mai mult)
Salut, am o întrebare, eu am pensie de urmaș după tatăl meu, am 20 de ani și sunt la seral, mi- au dat pensia de urmaș dar cu 2 săptămâni în urmă m- am angajat și nu știu dacă o să mai...? (mai mult)
Buna TPU. 1. In ce conditii poti avea cazierul patat? Doar daca faci fapte penale furt, crima, viol nu? Pentru o reclamatie ti se pateaza cazierul sau nu e luat in seama daca nu e reala plangerea si...? (mai mult)
De ce am nevoie pentru a conduce o trotineta electrica? Ceva in pic mai puternic +50km/h
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
Gigi777 întreabă:
SimonaNicoleta20 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Umbre
Stii cine e Relu si cu se ocupa el dupa lasarea serii?