Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Ianuarie 2025 sunt:
De ce am nevoie pentru a conduce o trotineta electrica? Ceva in pic mai puternic +50km/h
Agresivitatea in scoli, cum v- o explicati? S- a tot vorbit de cazul elevului din Bucuresti care si- a injughiat profesoara in timpul orelor. Si sunt destule cazuri asemanatore semnalate la elevi de...? (mai mult)
Buna seara, după ce am fost admis la examenul de redobândire și am depus și cererea pentru reducere trebuie să primesc in posta înștiințare că mi s- a redus suspendarea? Ptr că am primit un ...? (mai mult)
Când au zis cei de la primăria București că vor aduce restul de tramvaie Imperio de la Astra pentru liniile de transport din oraș?
Buna seara, am primit un aviz recomandată în care îmi zice să mă duc la oficiul poștal, ce inseamna mai exact?
Aș dori să știu la cât timp după deces se mai poate diagnostica moartea prin otrăvire cu o cianură.
De ce este SUA interesata atat de mult de Taiwan?
Are Ucraina vreo sansa sa isi ia inapoi Peninsula Crimeea?
Ce se va intampla daca Rusia va castiga razboiul din Ucraina?
Bună ziua! Anul trecut am lucrat timp de aproximativ 5 luni într- un loc, ulterior la lichidare am întrebat de zilele de concediu, da care mi s- a spus ca se plătesc la încheierea anului financiar....? (mai mult)
Acum că Finlanda s- a alăturat NATO, dacă se vor mobiliza trupe, rachete de rază scurtă, tancuri și nave în zona golfului Finlandei și la frontiera Finlanda- Rusia și Estonia Rusia, aceasta...? (mai mult)
Buna, am o problema mai ciudata si as vrea sa dau pe cineva la poliție pentru vânzarea de droguri, eu mi- am facut o prietena(nu relatie) si intr- o seara eram la ea si a spus ca trebuie sa vina cineva...? (mai mult)
Bună TPU, am ridicat un colet de la fan Courier și operatoarea a spus că trebuie să plătesc doar transportul 74 lei și normal trebuia să dau 900 lei fără transport, am ridicat coletul și am...? (mai mult)
Cine v-ati dori sa devina urmatorul presedinte al tarii la urmatoarele alegeri si de ce?
Cum se realizeaza toate sondajele de genul "Intentia de vot pentru partide?" Pe cine intreaba? Ca banuiesc ca nu intreaba toti romanii din tara.
Salut! Cu siguranta ati auzit de noile modificari la codul penal. Imi explica si mie cineva care e faza cu pragul acela de abuz in serviciu si cealalta modificare legata de interceptarile SRI? Explicatie...? (mai mult)
Buna, am un dosar cu art 336 alin 2. Azi am avut judecata ce m-a amânat peste 7 zile. As avea șanse să nu îmi anuleze permisul?
Bună seara, am luat un credit de la un ifn de 30.000 lei, la care plătesc o data la 4 luni suma de 4.736 lei rata, în februarie am plătit doar 4.500 lei ca atâta aveam în cont, plata o fac doar...? (mai mult)
Salut, am dat țeapă pe 50 lei și primesc amenințări că are o cunoștință de la SRI, pot avea probleme?
De ce nu ai voie cu telefon la puscarie? De exemplu in Franta a voie.
Bună, la locul meu de muncă actual lucrez cu norma întreagă de la 2:15-20:15 de luni până vineri, adică 30 de ore și 10 ore sâmbăta, duminica liber, este legal acest program?
Salut, daca elevii care acumuleaza 10 sau mai multe absente nemotivate intr- o luna nu primesc bursa de ajutor social pentru luna respectiva, atunci inseamna ca daca am 10 absente, dar nu sunt acumulate...? (mai mult)
Bună! Poate ca școala/liceul unde sunt să îi dea la oricine numărul de telefon a părinților mei?
Bună ziua...am o condamnare de 3 ani cu suspendare, 4 ani de supraveghere și 5 ani interdicție de a circula pe drumurile publice... întrebarea mea este: pot da mai devreme pentru redobândire de permis?...? (mai mult)
E adevarat ca dubele de diicot cele de filaj folosesc retele de wifi pe care scrie "duba 8 filaj" de exemplu? Nu ar trebui sa fie secret totul? Am prins reteaua asta la facultate, ei ce pot urmari? ...? (mai mult)
Stie cineva scoli/ institutiii de (re)calificare pentru meserii? Intreb pentru frate- miu, 23 de ani, care nu a avut sansa, nici motivatia de a face un liceu; nici diploma de genereala (gimnaziu)...? (mai mult)
Ce s- ar întâmpla politic și economic și social dacă s- ar face alegeri/votări politice (în general, la orice nivel) în care se votează un partid sau un individ pentru 1 an sau 2 ani, în funcție...? (mai mult)
Salut, de ce în România nu există partide sau mișcări care să susțînă Anarhismul? Credeți că o țară poate fi condusă eficient în Anarhism? De asemenea, aș dori și niște argumente pro...? (mai mult)
Salutare. Am și eu o întrebare dacă se pricepe cineva. Am ceva amenzi de plată de câțiva ani buni și nu le- am platit. Am fost dat în judecată de către primărie, iar la tribunal sa hotărât...? (mai mult)
La buletin ai voie cu hanorac cu scris pe el?
Sa va prezint un caz. O femeie de + 50 ani traieste in foamete si conditii mizerabile. Nu a fost niciodata angajata, nu a lucrat in societate decat in gospodarie, mai degraba ca hobby. A fost sustinuta...? (mai mult)
Salut! Am fost oprit de politie intr- un parc pe motivul că fumez într- un spațiu de joacă.Mi- au cerut buletinul iar ei mi- au luat datele.În primă fază mi- au spus că îmi vor da amendă și ...? (mai mult)
Faptul că Rusia face parte dintre membrii permanenți ai Consiliului de Securitate (P5) dă dreptul Kremlinului "to sow death" (să semene moartea) - a declarat Zelenski zilele trecute. El a lansat propunerea...? (mai mult)
Buna TPU! Daca m- am angajat la un loc de munca de 2 zile contractul meu s- a facut dar nu l- am semnat sunt obligat sa ma mai duc? Ideea e ca mie nu imi place la acest loc de munca si vreau sa plec, ...? (mai mult)
Se mai poate recupera un teren dat statului prin '60 dacă proprietarul a decedat? Moștenitori ar fi copii și nepoții copiilor decedați.
Am obtinut venituri din monede digitale si sunt angajat. Trebuie sa declar veniturile obtinute din monede digitale la anaf si daca sunt angajat?
Bună ziua! Dacă îmi fac buletinul de 18 ani înainte de împlinirea acestora, pot sa părăsesc domiciliul unde locuiesc cu părinții?
De ce justiția din Italia nu i-a pedepsit pe indivizii precum Mario Iorgulescu sau Ionel Arsene și există șanse ca ei să ajungă până la urmă în cătușe?
Pentru a lucra ca broker de credite sau la bancă și agenții de credite, ar fi buna Facultatea de Administrarea Afacerilor sau ar trebui neapărat Facultatea de Finanțe și Bănci? Este o condiție...? (mai mult)
Populatia României îmbătrânește și scade cu peste 100.000 de persoane anual. Am ajuns de la 23M persoane, în 1990, la 18.9M în 2023 și în ritmul acesta vom ajunge la doar 14M în 2050. ...? (mai mult)
Salut, urmeaza sa fac scoala auto si pe 4 iunie imi expira buletinul fix cand fac 18 ani, pot sa ma duc sa schimb maine poimaine buletinul ca atunci cand incep scoala sa- i dau instructorului buletinul...? (mai mult)
TPU e bine sa incep scoala cu 3 luni inainte sau cu 2 luni, zona București?
Daca ai o autorulota in care vrei sa locuiesti, se poate parca oriunde in oras sau exista o legislatie pentru asa ceva? Am vazut autorulote parcate prin zone periferice in unele orase. Mersi!
Bună ziua! Putem să trecem granita pe jos sau cu bicicleta?
Acum 3 zile, eram cu niste prieteni pe afara avand niste petarde ramase de la revelion (aveam de 1 foc, 3 focuri si piccolo- uri). La aceste petarde am inteles ca nu e nevoie de autorizatie, fiind petarde...? (mai mult)
Buna, am si eu o intrebare legata de dosarul de indemnizatie copil, copilul s- a nascut pe 23 noiembrie 2022, eu am fost la primarie dupa o saptamana si mi- au spus ca trebuie sa astept 42 de zile ...? (mai mult)
Bună. Ce se pot face cu certificatele medico legale din 2014- 2015 pentru un părinte biologic? Vreau sa depun plângere. Cine cunoaște legile foarte bine și cine crede ca pot demonstra la ora actuala...? (mai mult)
Bună. Cum pot scoate afara colocatarii dintr- un hostel? Au stat ceva ucrainieni iar acum stau doi băieți care își bat joc de tot. Proprietarul nu știe despre cum se comporta în hostel iar dacă...? (mai mult)
Sunt la o postliceală sanitară privată. Ieri am fost anunțați că spațiul în care se desfășoară activitatea a fost cumpărat de facultatea din oraș. Directoarea ne- a anunțat ieri că trebuie...? (mai mult)
Bună! Beneficiez de o pensie de urmaș de pe urma tatălui meu, anul trecut m- am înscris în primul an la facultate și am dus adeverință la casa de pensii. Am trecut de semestrul 1 fără nici o...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
AdeA1991 întreabă:
Irina2o0 întreabă:
SimonaNicoleta20 întreabă:
Gigi777 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Mitologie greaca
Cunoasterea Mitologiei Greciei Antice este primul pas catre o cultura generala solida. Hai sa vedem cat de bine stai!