Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 14 Ianuarie 2025 sunt:
Buna, am si eu o intrebare legata de dosarul de indemnizatie copil, copilul s- a nascut pe 23 noiembrie 2022, eu am fost la primarie dupa o saptamana si mi- au spus ca trebuie sa astept 42 de zile ...? (mai mult)
Bună. Ce se pot face cu certificatele medico legale din 2014- 2015 pentru un părinte biologic? Vreau sa depun plângere. Cine cunoaște legile foarte bine și cine crede ca pot demonstra la ora actuala...? (mai mult)
Bună. Cum pot scoate afara colocatarii dintr- un hostel? Au stat ceva ucrainieni iar acum stau doi băieți care își bat joc de tot. Proprietarul nu știe despre cum se comporta în hostel iar dacă...? (mai mult)
Sunt la o postliceală sanitară privată. Ieri am fost anunțați că spațiul în care se desfășoară activitatea a fost cumpărat de facultatea din oraș. Directoarea ne- a anunțat ieri că trebuie...? (mai mult)
Bună! Beneficiez de o pensie de urmaș de pe urma tatălui meu, anul trecut m- am înscris în primul an la facultate și am dus adeverință la casa de pensii. Am trecut de semestrul 1 fără nici o...? (mai mult)
Bună! Eu am un smartphone sigilat de vanzare, I l- am imprumutat unei persoane prin intermediul unui prieten ca să îl probeze doua zile. L- a desfăcut și a zis ca mai vrea sa îl tina o zi pentru...? (mai mult)
Știu că o să sune ciudat dar primăria din satul meu este foarte coruptă și profită de autoritatea lor pentru a lua foarte mulți bani de la civili. Cui aș putea să mă raportez ca să scăpăm...? (mai mult)
O persoana care a ajuns de multe ori in instanta pentru ca a furat din magazine si are o gramada de procese si cazierul patat poate sa devina asistenta medicala?
Va salut! De câteva luni am problema cu câțiva pui de politisiti ieșiți de pe băncile scolii. De acasă pana la locul de munca am 8 km, într- o săptămână am fost oprit de 6 ori. FIE CA VENEAU...? (mai mult)
Bună seara/ziua, eu nu lucrez și am cerut la un prieten niște bani împrumut și mi-a făcut transferul bancar, sa pune ca venit și trebuie sa plătesc ceva?
Stie cineva daca treci pe rosu in Dr Turnu Severin in cat timp iti vine acasă amenda sau daca iti vine? A patit cineva?
Bună, vreau să știu dacă pot pleca in Anglia fără sa- mi facă părinții pașaportul și ce mai trebuie pentru ca am o sora in Anglia și părinții mei ma urăsc din tot sufletul și mi- o zis...? (mai mult)
Ce fac daca baiatul care mi-a instalat windowsul mi-a furat placa video? Dau Funda!
Buna, dacă tatăl meu îmi da bani iar eu ii pun pe card și platesc Netflix, Uber sau platesc comanda de pe SHEIN, trebuie sa declar?
Este cineva care si-a luat concediul prenatal mai devreme de 31 de săptămâni? Medicul meu mi-a spus ca îmi da doar după 31 de săptămâni?
La cate săptămâni de sarcina se întra în prenatal?
Bună ziua, dar dacă nu mai aștept câteva luni de la expirarea contractului și plec mai devreme trebuie să stau in preaviz? Am înțeles că la expirarea contractului nu trebuie să stau in...? (mai mult)
Ce pedeapsă a primit Gheorghe Dincă, mai exact sentința primită? Mai este acum la pușcărie? Este la maximă securitate, medie sau la program deschis?
Salut, ieri am avut un accident: mergeam pe scuter cand o duba mi- a taiat calea si am fost obligat sa franez mai tare ca sa nu intru in ea, dar ghinionul meu a fost ca frana de pe fata a tinut mai tare,...? (mai mult)
Bună,cum aș putea învăța pentru sală, pentru permis de conducere mai ușor și mai rapid cât unde ce anume trebuie, sfaturi va rog, mulțumesc.
Salut! Daca doresc sa cumpar o masina care nu este inmatriculata si este la 200 km departare (in tara), pe langa nunerele rosii mai trebuie platita si asigurarea si itp- ul ca sa poata fi adusa pe...? (mai mult)
Ati vazut ca se da moneda gratis in onoarea reginei Maria sau ceva de genul (apare reclama peste tot, mai ales la tv) si cine o vrea trebuie sa plateasca doar taxa de ambalare si expediere. De cand costa...? (mai mult)
Ce trebuie facut, ca sa platesti impozit la stat pe banii obtinuti din inchirierea unui imobil? Cum trebuie facut contractul? Pe ce perioada se poate face? Cat e impozitul pentru chirii cuprinse intre...? (mai mult)
De ce a trebuit să fie sfințită vila din str. Varșovia nr. 4 (21 apr. 1992)? Era posedată de ceva duhuri necurate? Și de ce a fost ales tocmai P.S.S. Arhimandritul Simeon Tatu?
Ai mei sunt separati, dar nu sunt divortati, tata e plecat din tara de 8 ani si inca are buletinul pe adresa noastra. Chestia e ca noi platim multe chestii, gen gunoiul, de parca el ar fi aici. Daca...? (mai mult)
Buna! Am fost sa cumpăr ceva cu cardul și mi-a luat banii de doua ori și după 30 min mi i-a dat înapoi, acei bani trebuie sa ii declar, pe care i-am primit?
Buna ziua, pentru la munca mi- a cerut stagiu de cotizare. A spus ca se refera la, cotizarea de sanatate, adica ce am platit inainte ca sa urmeze sa ma angajez la ei. Problema este ca nu am asa...? (mai mult)
Bună! Dacă vreau să mă angajez part time undeva, cât o să primesc salariu pe lună având în vedere că sunt elev de liceu și nu am experiență?
Bună ziua! Salutare! Azi dimineață m- a oprit miliția și din cauza unor probleme mi- au fost date 5 puncte penalizare. 3 puncte penalizare și 2 puncte penalizare amenda, în total 5 puncte. Eu mai...? (mai mult)
Bună ziua, daca se încheie valabilitatea contractului de muncă în august iar eu nu mai doresc sa continui. Sunt obligata sa stau in preaviz având în vedere că plec că s- a încheiat durata...? (mai mult)
Se observă că tutunul este cea mai eficientă metodă de a genera bani la buget. O cunoștință de- a îmi spunea că a făcut o statistică cu compania lui pentru consumul de tutun în Europa, ...? (mai mult)
Salut! Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac.Ieri m- a oprit politia pentru ca mergeam cu trotineta electrica si nu am 14 ani, mi- a cerut numele, data nasterii si adresa.Azi m- a prins acelasi politist...? (mai mult)
Mi- a cerut pentru angajare printre alte acte si stagiu de cotizare pe ultimele 12 luni. Problema este ca eu nu am mai lucrat full time decat cateva luni si asta a fost acum 2 ani, in momentul de fata...? (mai mult)
Stau de vorbă cu niște oameni în vârstă, care îl regretă pe Ceaușescu și care tot vorbesc de gestul eroic al acestuia din anul 1968 când ar fi refuzat să se alăture statelor Pactului de la...? (mai mult)
Ce parere aveti despre capitalism?
De ce fascimul e numit în sfera publică o ideologie de dreapta sau chiar "extremă dreaptă" ținând cont că e o ideologie anti- conservatoare, revoluționară și colectivistă iar Mussolini însuși...? (mai mult)
Daca eu merg la o intersesctie inainte si spatele meu aveam o proasta cu un audi si am semnalizat stanga sa ma bag in parcarea din stanga si m- am uitat si in fata si in spate, din fata nu venea nimeni...? (mai mult)
Salut TPU, se poate cumpara de ex un teren fara proprietate, unul ales de mine daca ma duc la primarie si platesc intabularea, cadastrul si terenul? Care sunt procedurile? Se poate? Multumes!
Buna ziua! Sotia mea este insarcinata si asteptam fetita in Iunie 2023. Ea nu a lucrat din 2021 Noiembrie si atunci lucra in Austria. Intrebare: Exista o posibilitate sa beneficieze de indemnizatie ...? (mai mult)
Demisia conform art. 81.7 poate avea si efecte negative sau este la fel de ok ca art. 55 alin b)?
1. Ce este un ONG? 2. Cum se creează/ia naștere un ONG? 3. Chiar dacă tu nu prestezi servicii pentru bani, tu ca și fondator ai nevoie de capital pentru a pune pe picioare ONG-ul?
Hei, TPUași, o prietenă de- alw, mele se confruntă cu o problemă. Mi- a zis că i s- a spart contul de Instagram. La prima vedere pare că nu e nimic grav, cum prietena mea nu are nici secrete...? (mai mult)
Cum pot să- mi dezvolt o idee gen "cea a alcoolicilor anonimi" dar cu lume random (deși poate oameni cu vicii diverse), pentru a vorbi despre varii subiecte, dar și a aborda și a vorbi foarte multe...? (mai mult)
Am o problema. Aveam o conversatie cu un tip din web, mi- a cerut foto si scoala. Si a facut o compilatie din ele adaugand o foto nude, care nu e a mea si ma santajeaza ca sa- i trimit banii. Unde pot...? (mai mult)
Cum se pedepseste furtul a doua carti de 35 de lei fiecare dintr-un magazin?
Buna ziua! In ce domeniu as putea sa ma angajez daca sufar de anxietate, atacuri de panica si depresie?
Salutare. Am si eu o intrebare. Doresc sa candidez la ANP pentru agent operativ insa nu stiu cum. Se desfasoara vizita medicala si daca pot trece de vizita tinand cont ca am limba crapata (de cand ma...? (mai mult)
Salut, TPU. De dimineata, am fost implicat intr- un mic accident, urcam o panta, doar ce ieșisem de la servici, tura a 3a și ca sa am o vizibilitate mai buna pentru ca din cauza oboselii luasem...? (mai mult)
Salutare, am și eu o nelămurire în legătură cu AOK și sper ca ma puteți ajuta. Anul trecut am venit în Germania și am început sa lucrez din mai pana în Noiembrie (la finalul lunii mi- am ...? (mai mult)
Stie cineva, va rog, daca ma pot cununa cu iubitul meu fara a schimba buletinele si fara a ne modifica adresele? Daca se poate cum se procedeaza?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
SimonaNicoleta20 întreabă:
Anonimhack35 întreabă:
Bipolaru21 întreabă:
Marinescu9229 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Familia Bundy
Te-ai amuzat si tu privind situatiile amuzante prin care trec cei 4 membri ai familiei Bundy? Hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti!