Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 14 Ianuarie 2025 sunt:
Salutare, am și eu o nelămurire în legătură cu AOK și sper ca ma puteți ajuta. Anul trecut am venit în Germania și am început sa lucrez din mai pana în Noiembrie (la finalul lunii mi- am ...? (mai mult)
Stie cineva, va rog, daca ma pot cununa cu iubitul meu fara a schimba buletinele si fara a ne modifica adresele? Daca se poate cum se procedeaza?
Buna, am o întrebare în legătură cu un stomatolog. Am fost să îmi extragă 2 masele și a spus că nu are de ce să prindă sa le extragă și o ora tot s- a chinuit sa mi le scoată și mi le-...? (mai mult)
Buna ziua! Va rog frumos, seriozitate. Ce i se poate intampla legal unui minor de 14 ani daca a fost rugat de niste indivizi (tot minori) sa cheme un alt minor(13 ani) pentru a il jefui? (i- au furat...? (mai mult)
Am voie sa ma angajez la studio de piercing-uri la varsta de 16 ani?
Am voie sa conduc o masina pe câmp dacă nu am 18 ani?
Bună ziua, doresc sa dau in judecata pe cineva. Avocatul pe care îl voi alege trebuie neapărat să fie din același sector cu mine?
Dacă un părinte nu poate ajunge la notar de ex este căzut la pat sau mai știu eu ce situații d-astea exista alte soluții prin care se poate confirma acceptul de către acel părinte?
Hey TPU. Cu ce se ocupa BSIJ diferit fata de SIAS? Si care sunt conditiile pentru a face parte din SIAS? Trebuie neaparat un sport de contact? Dau funda.
Hey TPU. Cu ce se ocupa BSIJ diferit fata de SIAS? Si care sunt conditiile pentru a face parte din SIAS? Dau funda.
Credeți că SRI-ul și DNA-ul vor începe să aibă din ce în ce mai multă putere în stat și societate și să devină un fel de FBI și CIA al României?
Controlorii din tren au voie să- mi ceară cartea de identitate dacă le arăt deja biletul+ carnetul de elev? Eu ca elev am drept de a călători fără să plătesc, doar prezint carnetul de elev la...? (mai mult)
Într- o carte (albă) se pleacă de la premiza că dictatura comunistă instaurată în România după Cel de- al Doilea Război Mondial a fost un regim legitim și se prezintă Securitatea ca pe o instituție...? (mai mult)
Care a fost faza cu francii de acum cativa ani? Eram mic si nu imi amintesc mare lucru
Salut tuturor! As vrea sa ma ajutati cu urmatoarea dilema, nu neaparat ca urmeaza sa fac ceea ce spun dar vreau sa inteleg. Sunt student in anul 1 la Inginerie mecanica forma bugetata. Daca m- as muta...? (mai mult)
Pot beneficia de orice ajutor de la stat? Salutare! Situația mea este una monoparentală practic îl am pe tata dar n- am vorbit cu el de când a murit bunica și am terminat liceul. Momentan lucrez...? (mai mult)
În lege ce pedepse/sancțiuni se aplică pentru Grafitti stradal? Poliția care patrulează nopțile prin oraș/localități are dreptul și chiar obligația de a opri pentru astfel de intervenții...? (mai mult)
Buna seara TPU. Am o intrebare... O fata de 16 ani a ramas gravida la 15 ani si cel care e tata la copil nu vrea sa ii il recunoasca. Ea se afla in luna 5 a de sarcina si ea a ajuns in Cehu Silvanie intr-...? (mai mult)
Pot sa dau de carnet auto daca iau pastile contra depresiei si anxietatii?
Mă ajută și pe mine cineva cu o informație? A înfiat cineva copii sau a depus un dosar pentru adopții? Mie de la DGASP mi s- a spus că trebuie să fac un control psihiatric. În ce constă mai...? (mai mult)
Rog sa răspundă doar cei care știu. Dacă singurul moștenitor rezervatar a decedat, dar copilul acestuia trăiește. Acel copil are la rândul lui calitatea de moștenitor rezervatar? Precizez că...? (mai mult)
Daca ii spui unui youtuber ca taicasu a fost alcoolic si ca a consumat droguri poate sa iti faca dosar civil? Cati bani poate sa iti ceara? Daca au trecut 2 luni de atunci mai are ce sa iti faca? Pai asa...? (mai mult)
Salut. Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un răspuns? Este vorba despre noua lege de transport de balastru pe bon fiscal, cam cât poate să care o persoană pe an sau dacă este vreo amendă?
Cate razboaie au loc acum in lume?
Daca nu am un contract individual de munca cu o firma pot pleca oricand? Eu am auzit ca voi primi un email intr o saptamana, ce poate contine? Imi este putin sa nu iau amenda
Buna ziua, am vandut o bicicleta pe olx la un domn, am precizat clar in anunt ca bicicleta are urme de zgarieturi si necesita o revizie urgenta ca sa poata sa mearga bine. Domnul a testat- o la fata ...? (mai mult)
Salut! Daca am fost la interviu si nu am semnat un contract individual de munca doar am semnat un fel de pliant cu nume adresa si salariu dorit si am semnat acea foaie pot fi sanctionat?
Salutare TPU! Tocmai am aflat că urmează ca primăria orașului meu sa construiască o șosea de centură iar proiectului figurează ca acesta sa treacă prin curtea mea (ceea ce ar însemna să îmi...? (mai mult)
Salut. Poate un angajat de la stat sa aiba contracte de colaborare cu alte firme private? In ce conditiii? a) concret un angajat la stat poat sa aiba contract de colaborare cu o firma privata care...? (mai mult)
Buna ziua la toata lumea, am o intrebare si v- as fi recunoscatoare daca ma puteti ajuta. Am nascut in Germania o fetita si vrem sa- i facem certificatul romanesc luna viitoare in Romania si as vrea ...? (mai mult)
Buna ziua. Știți cumva cum pot obține carnetul de șomer? Dar adeverință de înregistrare la șomaj ca persoană în căutare de loc de muncă?
Buna. Pentru procura de calatorie pentru minor insotit de un membru al familiei, trebuie sa fie minorul de fata cand se elibereaza? As vrea sa imi iau verisoara intr- o vacanta surpriza si ma gandeam ...? (mai mult)
Pana la urma ce inseamna feminismul? Tot aud din diferite parti sociale, 2 parereri diferite una fata de cealalta. 1)unii sustin ca feminismul inseamna o egalitate, ca si cum femeile vor doar o egalitate...? (mai mult)
Buna ziua, am și eu o nelămurire dacă am lucrat doar o zi in Germania am avut asigurare nu știu sunt in Romania momentan dar am plecat și nu vreau să plătesc degeaba asigurare. Abmeldung nu știu...? (mai mult)
Am și eu o întrebare, acum o luna mi- a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, mâine sunt 30 de zile de când am predat dovada. Dacă nu am plătit amenda pe care am primit- o când mi- a fost...? (mai mult)
Salut, sunt voluntar la smurd si doresc sa-mi anulez contractul, cum pot face asta si cand pot face asta?
Sunt în clasa a 11- a la un liceul pe profilul protecția mediului. Îmi doresc sa lucrez pe perioada vacantei de vara intr- o firma ca să vad cu ce se mănâncă acest domeniu, acea firma ma poate ...? (mai mult)
Buna seara, am o întrebare. Daca de azi 22.03. 2023 a început perioada de suspendare a permisului pentru 60 de zile și promovez testul de redobândire rapida cu cate zile îmi va reduce?
De ce în instituțiile publice este pus afiș fumatul interzis?
Cum se procedează când poliția deschide o anchetă pentru a identifica persoana care a comis o infracțiune dacă nu are nici un fel de date despre cine a fost? Cum ajung la persoană? Și cât de...? (mai mult)
Dacă am un credit bancar pe un apartament, cu asigurare de viață ce include toate situațiile/riscurile în caz dacă eu pățesc ceva pot decide înainte cui să rămână apartamentul? Sau să se...? (mai mult)
Daca primesti oferte de marketing prin SMS pe mobil, fara sa ai tangenta cu firma respectiva, ce poti face dpdv legal?
Am o datorie care a fost preluată de o firma de recuperare. Am ales sa plătesc eșalonat suma, dar sunt sunat zilnic de cei de la firma respectiva ca suma pe care o achit este prea mica și ca o sa ...? (mai mult)
Am citit pe net că în zilele tulburi din decembrie '89, mai exact când Ceaușescu era în Iran, într- un TIR frigorific s- au încărcat de la morga Spitalului Județean Timiș, 40 de cadavre "neidentificate"...? (mai mult)
Salut, i- am spus unei fete ca o sa iau o oferta cu nuduri de la ea, i- am zis sa- mi dea 2- 3 poze înainte și mi s- a dat, i- am dat un cod folosit și a zis că dacă nu- i dau alți bani poate sa...? (mai mult)
Mi-am pierdut buletinul și mai am 5 luni și fac 18 ani pe 20 august 2023. Daca îmi dau buletinul dispărut și îmi fac altul, îmi face buletin de 18 ani?
Eu sunt pe profilul protecția mediului, vreau sa lucrez la o firma pe acest domeniu pe perioada vacantei de vara printr- un contract de conventie, se poate face acest contract pe perioada vacantei? ...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă intru în altarul bisericilor?
Am aflat recent că în Croația de astăzi a existat, din Evul Mediu până în perioada lui Napoleon, un oraș- stat numit Republica Ragusa, o republică aristocratică care era vasala regelui Ungariei...? (mai mult)
Dacă ți se fac plângeri în învățământ, te poate apăra un avocat? Poți să te aperi printr- un avocat? Chiar dacă conform poate idealului educațional nu ești cel mai perfect profesor, dar...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MimiJaneMaraMimiMaraJane întreabă:
Anonimhack35 întreabă:
Bipolaru21 întreabă:
TCostel întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Nina Dobrev
Ai urmarit-o interpretand roluri precum Elena Gilbert sau Mia Jones? Dar cat de multe lucruri stii despre omul Nina Dobrev?