Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Salutare, este normal să mi se perceapă o "taxă de traseu" in ziua examenului auto practic? Am vorbit cu diferiți prieteni cu permis care l- au luat de curând si nici unul din ei nu au plătit acea...? (mai mult)
Ce se poate face din punct de vedere legal, în aceasta situație : Pe o stradă se află așa numită "fundație", care are în "gâzduire", persoane de etnie romă. Care se droghează și care...? (mai mult)
Am fost dat afară de la lucru de aproximativ 1 luna și mâine trebuie sa iau salariul, problema e că contractul a rămas la firma unde am lucrat și ce as putea sa fac daca o să îmi dea mai puțini...? (mai mult)
La mine în localitatea, șoferii de autobuz ascultă în căști diverse lucruri sau se uită la seriale sau show- uri TV. Aceste lucruri par normale unora, dar distrag atenția de la trafic, se uită...? (mai mult)
Buna ziua. Sunt in primul an de facultate părinții mei sunt divorțați și am rămas în custodia părintelui abuziv și m- ar interesa umr. lucru. Dacă un părinte abuziv în violență domestică,...? (mai mult)
Dacă permisul de conducere îmi expiră și nu sunt în țară primesc amendă dacă îl schimb cu întârzierea de câteva luni? Și care este amenda?
Bună ziua, am o problema, cine știe cum pot afla despre părinții mei dacă sunt în viata, unde sunt, ce e de ei? Eu am fost data la casa de copii, iar legea nu îmi permite sa aflu informații...? (mai mult)
Se va uni Romania cu Moldova in viitorul apropriat din cauza razboiului?
Salut! Trebuie sa imi iau dosarul de la scoala de soferi. Pentru a da sala, trebuie sa fac programare pentru verificare dosar si ma reprogrameaza sau dau sala in ziua in care verific dosarul? In...? (mai mult)
Buna Am si eu o intrebare! Zbor cu bebelus duminica in Romania, ce trebuie sa tip la checkin unde sa eliberat document de identitate? Eu am titlul de calatorie s am facut la consulat Berlin! Trebuie...? (mai mult)
Buna, cine stie sa- mi spuna, care este demersul pentru ca sa- mi iau asigurare medicala timp de 3 luni? Eu momentan nu lucrez, insa am nevoie sa- mi fac o operatie, de aceea e nevoie sa- mi iau...? (mai mult)
Este obligatorie prezenta la maturandum sau scăderea notei la purtare?
Pe un drum forestier pot conduce fara permis?
Nu stiu daca am pus intrebarea la categoria corecta. Este adevarat ca anul acesta operatorii de televiziune prin cablu pot alege ce canale din lista must carry? Pana anul trecut stiu ca erau obligati sa...? (mai mult)
Salut! Ce parere aveti in legatura ca tinerii in varsta de 17 ani vor putea conduce categoria b?
Dacă un adult fură dintr-un magazin, alarma se declanșează, dar persoana nu este oprit și pleacă. Ce se întâmplă? Te va găsi poliția conform înregistrărilor camerei? Care este pedeapsa?
Am voie sa conduc masina cu volan pe dreapta(din Uk), cu asigurare facuta in Uk pe numele mamei mele? Mentionez ca stiu limita maxima de sedere cu masini cu volan dreapta este de max 90 zile.
Salut, acum te poți înscrie la școala de șoferi când faci vârstă de 17 ani că așa am înțeles de undeva și nu sunt așa sigur?
Bună ziua, eu am handicap cu însoțitor permanent, mai exista vreo șansă să mă cheme la comisie vreodată, adică sa îmi taie gradul?
Bună ziua, mama mea a decedat și avea o suma frumușică în cont la cec bank, eu nu eram trecut nici secundar, nici principal, am vreo șansă să îi recuperez de la banca?
Imi pun o intrebare si anume de ce desi SUA a propus infiintarea ligii natiunilor in 1919 pentru a fi pace, ea nu a aderat la ea!? E ceva dubios aici. Voi ce parere aveti?
Salut TPU, am o nelamurire. Eram pe hol cu un prieten cand ne- a venit ideea de a ne prinde de maini, paraleli unul cu celalalt si a ne invarti in sensul acelor de ceasornic pana ametim. Eu i- am dat...? (mai mult)
Salut, am anulat DPF și EGR la mașina (BMW e60) și as vrea sa știu dacă ma prind cei de la RAR cu astea anulate ce as putea păți? Unii spun sa risc sa fac dosar penal dar nu prea cred
În cartea "Gorgias" de Plato, Socrate îi spune lui Calicles nu ar fi surprins dacă ar fi judecat și condamnat la moarte de statul atenian, zicând că "in the Athenian State any man may suffer anything"...? (mai mult)
Salut, recent mi- a fost suspendat permisul pentru o perioada de 120 zile. Vreau sa fac contestatie dar nu stiu exact ce sa scriu, am nevoie de un model.Iar inca o intrebare ar fi unde trebuie sa ma prezint...? (mai mult)
Buna! Vreau sa depun actele pentru bursa de ajutor social la facultate (UPB ACS, daca ajuta). Unul dintre parinti primeste ajutor de somaj. Se considera sursa de venit declarat? Adica la dosar va trebui...? (mai mult)
Bună! M- am angajat pentru prima oară şi am observat un lucru cam ciudățel cu contractul în cauză doar după câteva zile lucrate şi aş dori nişte sfaturi. Inițial, la interviul de angajare,...? (mai mult)
Am discutat cu cineva, in sensul ca m- am inteles cu respectiva persoana sa ii lucrez pe un microbuz, pe postul de sofer. Ne- am intalnit, am vorbit, mi- a explicat ce e de facut, salariul etc. Azi...? (mai mult)
Salut, am susținut proba teoretică la scoala de soferi, urmează proba practică în câteva zile, dosarul mi s- a spus ca e complet de către cei de la scoala, la proba teoretică la fel, însă...? (mai mult)
Buna prieteni TPU, daca am facut contestatie la o amenda de circulatie si am pierdut procesul, tot am cele 14 zile pentru a plati doar jumatate de amenda?
Salut. Joi mi-am dat demisia de la locul de munca, vineri trebuia sa iau salariul. Azi e luni si nu am luat nimic pe luna februarie. E normal asa ceva?
Știe cineva ce as putea face, ca să ajungă rezultatul sângelui de la testul antidrog?
Cum se numește infracțiunea pe care o comiți la facultate, (btw oriunde) atunci când faci un proiect și nu menționezi de unde ai luat informațiile, bibliografia mai exact? sau când scrii un citat,...? (mai mult)
Salut TPU, am o intrebare, am facut accident prin neacordare de prioritate. Mi- a luat permisul pe 6 luni, dupa 6 luni a spus ca de la data ordonantei mai trebuie sa stau 6 luni si dupa alea 6 luni ...? (mai mult)
Buna ziua! Ce sarcini trebuie sa îndeplinească un responsabil care este numit pentru urmarirea derularii unui contract finantat din fonduri publice? Multumesc!
Salut, un amic de ai mei si- a pierdut un telefon in zona Unirii, l- am sunat cu telefonul meu si a raspuns un tip, parea etnie roma, smecheras. A spus ca nu o sa inapoieze telefonul, decat daca-...? (mai mult)
Justitiarul de Berceni : Justitie sau manipulare pentru propriile sale interese din spate?
Neața! Săptămâna viitoare urmează să primesc fișa de școlarizare și mă voi înscrie online la examen. Când trebuie plătită taxa permisului în valoare de 89lei? Mulțumesc.
Salut! Cum pot sa realizez un contract de colaborare cu o primarie? Am un proiect pe care vreau sa-l implementez la o casa de cultura prin firma proprie.
Salut TPU. Am o întrebare dacă șoferul poarta centura de siguranța iar cel din dreapta nu. Cel din dreapta va primi amenda. Dar nu va avea și șoferul de suferit nu ii se vor acorda puncte?
De cateva zile incerc sa gasesc răspunsul la întrebarea următoare: daca ai un pfa ar trebui la contul spv sa te intregistrezi ca Persoana fizica sau Persoana Juridică?
Buna ziua. Sunt la facultatea Sapientia din Miercurea Ciuc. Am ajuns să constat că nu este de mine facultatea respectivă. Mă interesează că, dacă mă las de facultatea respectivă în semestrul...? (mai mult)
În seara asta eram un grup de prieteni de 6 copii și unul dintre ei s- a gândit sa batem la un geam și când persoana respectiva a lovit geamul s- a crăpat (geamul era din termopan). Eu dacă eram...? (mai mult)
Rusia mai e stat comunist sau doar republică semiprezidențială federală și constituțională?
Daca pun far semnalizări și stop la o motocicleta enduro pot sa o conduc pe drumul public?
Ce se va intampla daca Rusia va invada Republica Moldova sau va da o lovitura de stat (reusita) in Republica Moldova si cum ar reactiona Romania si restul NATO?
În 1991 a fost votată Legea Fondului Funciar. În 1962 s- a încheiat colectivizarea. Au trecut 60 de ani și încă oamenii nu își pot folosii mare parte din terenuri fiindcă nu au fost puse în ...? (mai mult)
Este legal sa introduc cateva bucati de somn european pe Aries, in context ce acestia au destule surse de hrana si cel mai probabil ar deveni specie invaziva si ar distruge tot ecosistemul Ariesului?
Dacă aplic să fiu însoțitor de persoane vârstnice (mama mea, care are probleme de sănătate), pentru a primi o sumă de la stat, mi se permite legal să am timp pentru studii superioare? Adică,...? (mai mult)
Aseară am reușit și eu să iau prima mea amendă din viața mea. :) Notată și asta în agenda vieții și în Palmares. :D Mi- o spus ce și cum mister Policeman dar nu am mai reținut nimic pentru...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
marinn345 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Curiozitati despre delfini
Delfinii sunt printre cele mai inteligente animale din lume. Tu cat de multe stii despre ei?