Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
E in regula daca faci ceva putin ilegal pentru a deconspira o persoana care incalca legea?
Buna ziua, aveti vreo idee, cum pot gasi o autorizare de constructie legata de cripte funerare? Am nevoie de Autorizatia de Construire nr. 1262/9.06.2020
Buna ziua. Adresa monitorului oficial al județului Argeș o cunoașteți? Va mulțumesc frumos
Am avut cateva probleme cu o firmă și am ajuns la concluzia că nu este în regulă ce fac ei. Mi- au spus foarte puține lucruri la interviu și după un timp in care am facut un anumit training, mi-...? (mai mult)
Ce să fac dacă unul de 13 an din Ucraina când i- am trimis fata ma șantajează? îmi spune că îmi va descoperi nr meu de tel și îmi va putea strica viata și că îmi va putea controla telefonul. ...? (mai mult)
Ce este Justitia pentru Leibniz?
Se vorbeste despre justitia distributiva, comutativă si legala. Mai este justitia retributiva, formala, sustantivista, etc. Cum se organizeaza o societate si in ce mod se fundamenteaza relatiile...? (mai mult)
Lumea e concentrată asupra conflictului Rusia- Ucraina, dar pacea e amenințată și din alte părți. Iranul este foarte aproape să îmbogățească suficient uraniu pentru o armă nucleară. Și uite...? (mai mult)
Salut, am o întrebare. Am locuit la centrul de plasament timp de 8 ani pana la 18 ani. Momentan locuiesc in chirie, îmi plătesc chiria cu ajutorul de handicap (schizofrenie) întrebarea este pot ...? (mai mult)
Salut! Știe cineva dacă sâmbătă este deschis și în ce interval orar la Biroul Informare-Recrutare Ploiești? Pe site-ul lor nu scrie nimic legat de acest aspect
Salut, lucru la o agentie de pariuri si vreau sa plec. Sunt obligat sa-i spun la șef de preaviz? Mentionez ca pe contract scrie ca lucru 8 ore pe zi, desi eu lucru 12, 15 zile pe luna.
Salut! In 2019 am comis niste infractiuni(Concurs de infractiuni) in septembrie 2021 am fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare si 2 ani de supraveghere (Inselaciune 180 lei) apoi, in August-...? (mai mult)
Salut, am luat teapa cu un skin de 2000 de lei pe csgo, am trimis banii prin transfer bancar pe revolut, mai pot face ceva?
Buna TPU, ce domeniu nu se supune administratiei publice? Dau funda
Daca Romania s-ar retrage din NATO, ar avea Rusia motiv sa ne atace? Adica sa fim Neutri.
Salut băieți, am si eu o mașină care este trecută pe firma unui băiat, adică eu nu apar in niciun act al mașinii, pot sa ma duc eu la rar cu ea să- i omologhez alta mărime la jante sau altă...? (mai mult)
O dubă mi- a rupt postava de la casă și a plecat fără ca măcar șoferul să se dea jos să- și ceara scuze. Unde pot face o sesizare și care- i termenul maxim în care o pot face? (Un vecin...? (mai mult)
Are dreptul un polițist să ma oblige să dau cagula jos de pe cap dacă o port? (Sau orice acoperire a feței)
Acum 4 luni am primit mesaj de la KrukRomania cum ca trebuie sa- mi platesc datoria pentru a opri consecintele juridice si azi primesc mesaj ca dosarul meu a fost trimis la judecatoria Gura Humorului si...? (mai mult)
Se mai scandează în vreo tara de pe Glob "proletari din toate țările uniti-va"?
Cat credeti ca va mai rezista monarhia in Marea Britanie? Ce beneficii aduce pentru a fi tinuta in continuare?
Unde se fac actele pentru luare in spatiu pentru buletin? Si ce acte trebuie?
Știe cineva dacă pot depune online contestație la judecătorie pentru o amendă?
E adevărat ce se spune despre Moldova? Dacă Rusia atacă Romania va fi prima țară care îi va sări în apărare, asta înseamnă tot mobilizare generală sau trimit doar sgp-istii?
De ce nu avem voie să înjurăm oamenii pe drum?
Salut, TPU! Am generat un cnp de pe un site pe google, daca fac cont pe superbet cu el are ceva, o sa am probleme cu legea? Banii pot sa- i scot pe cardul meu si sa bag, nu- i problema de asta, cum...? (mai mult)
Bursa de merit intra lunar sau odata la cateva luni?
Buna ziua. Unde pot depune cerere pentru actele de identitate pierdute? Tatal nu doreste sa ma ia in spatiu din nou, iar mama este decedata.
Bună ziua, cum pot beneficia de indemnizația de concediu medical dacă mi s-a terminat contractul de munca?
Neata! Tocmai am aflat ca deoarece nu detin o masina pe numele meu, dupa obtinerea permisului de conducere voi fi nevoita sa conduc masina tatalui si sa o impartim, daca voi savarsi o infractiune sau...? (mai mult)
Salut TPU, vreau sa cumpar un pistol airsoft de pe eMAG dar vreau sa stiu daca am nevoie de ceva permis sau(...).Am 15 ani.
Acum 6 luni mi- am dat demisia de la o firma. Daca ma angajez din nou la aceeasi firma, mai trebuie sa fac iar medicina muncii? Ma gandesc ca au ramas pe undeva rezultatele si testele (numai EKG si glicemie)....? (mai mult)
Buna seara! Am o întrebare.In caz de doi părinți divorțează,ei având o mașina pe numele soției,cine va păstra mașina in caz de soțul vrea sa o ia el, iar soția o vrea și ea
Care au fost cele mai bune și mai exemplare guverne de după Revoluție?
La cum este in prezent situatia in Moldova, credeti ca va fi atacata de Rusia?
Ce spune legea ca e de facut daca cineva, mergand pe un trotuar mai ingust, scapa din punga sa alimente in mijlocul soselei aglomerate? Exista vreo sanctiune, e undeva specificata situatia aceasta?
Buna! Am 17 ani si mi-am schimbat buletinul deoarece cel vechi era pierdut. La 18 ani este obligatoriu sa imi fac un nou buletin, sau il pot pastra pe acesta pana cand scrie ca este valabil?
Buna ziua, am lucrat 25 de ani in judetul Galati si de 10 ani lucrez in Vrancea. La care casa de pensii trebuie sa merg sa cer vechimea totala in munca?
Salut! Daca am avut un accident rutier cu ucidere din culpa, dar nu au fost implicate alte autoturisme, ci doar persoana din dreapta, ce pot pati cel mai grav? Pot face inchisoare? Mentionez ca nici...? (mai mult)
Salutare, sunt la început de drum în domeniul airsoft și am și eu o întrebare dacă ma poate clarifica cineva din domeniu pentru ca nu găsesc nicăieri un răspuns concret. Legal, ai voie sa porti...? (mai mult)
Buna ziua, poate un minor de 15 ani sa călătorească neînsoțit de un adult cu WizzAir? Ruta: Romania-Cipru Cipru-Romania
Aş vrea să fac scoala pentru categoria AM/B1 şi dacă n-am timp din cauza scolii am ore până la trei după amiază cum se poate face scoala de soferi?
Salutare! Daca sunt in anul 1 de facultate si tatal meu a decedat, beneficiind astfel de pensia de urmas, daca ma las de facultate pot primi in continuare pensia de urmas pe tot parcursul anului scolar?...? (mai mult)
E posibil ca Nato să lase balta Romania într-un razboi? Poate face asta?
In caz de război pot merge cu mașina chiar dacă nu am permis?
Unul din cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate ONU (Rusia) invadează ilegal un alt stat. Un altul (China) nu condamnă invazia. Ceilalți trei membri nu arată o strategie colectivă...? (mai mult)
Buna seara! In Decembrie mi- a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile, având permisul de 4 luni pentru neasigurarea schimbării direcției de mers provocând un accident de circulație....? (mai mult)
De curand o fata mi- a trimis poze nud pe Instagram (nu cuprinde poze cu fața ) contra unor sume de bani, bineinteles fraier fiind am acceptat! Acum fata pretinde ca are 16 ani si ca se va duce la politie...? (mai mult)
Un coleg a fotografiat alți doi colegi în sala de clasă și a postat o la story pe Instagram la close friends unde a avut 3 persoane. Țin să menționez că cei 2 colegi fotografiați nu au nimic împotriva...? (mai mult)
Buna ziua. Am cumpărat o mașina și am pierdut autorizație pentru foliile omologate de pe spate. Ce pot face in cazul acesta?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
marinn345 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Testeaza-ti engleza!
Do you speak English? Completeza testul nostru si hai sa vedem "how well". :-)