Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Buna ziua. Am cumpărat o mașina și am pierdut autorizație pentru foliile omologate de pe spate. Ce pot face in cazul acesta?
Buna ziua, vin si eu cu o intrebare, eu lucrez la FORTUNA 12/24, trecând peste perioada de proba, făcusem 3 luni si o zi mi s- a pus stop, nu mai voiam sa muncesc deloc la ei (oamenii, assistent...? (mai mult)
Pot sa nu intru in Bac din cauza sportului? Context: Sunt a 12 a si am adus scutire medicala la inceputul anului si stiind ca anul trecut am avut alt profesor care stia ce probleme am mi- a zis ca nu ...? (mai mult)
Bună ziua! Am 19 ani, am o sora mai mica, are 14 ani, eu am plecat de acasa la 17 ani si jumătate din cauza alor mei, alc##lici, iar ea a ramas acolo. Vreau sa stiu daca se poate sa o iau la mine,...? (mai mult)
Salut, ce mi se poate întâmpla dacă am 13 ani și poliția îmi găsește în borsetă sau la brâu o replică de airost? Eu fiind pe stradă
Problema pe scurt : Am o datorie Vodafone din anul 2016 vândută către Kredyt Inkaso Investments. Din 2018 pana în 2019 au tot trimis e- mailuri în care ma anunțau ca am de plătit 800 lei si ma...? (mai mult)
La salariul de 3600 brut ar veni 2148 in mana. Daca el este platit cu avans si lichidare este posibil din cauza acestui sistem de plata sa iei chiar mai putin de 2148? Funda
Este legala retinerea unei persoane care a comis o infractiune pana cand ajunge politia? Daca da, imi puteti da link cu legislatia in vigoare?
Daca am 16 ani pot trece un scuter sau motocicleta pe numele meu ?
Buna seara! Am o întrebare.Sa zicem ca doi parinti pun bani amândoi pentru a lua o mașina pentru mama sa zicem.In caz de ei divorțează cui ii va rămâne mașina?
Ce părere aveți de persoanele care iau permisul dând șpagă? Mie mi se par niste idioții/idioate. După se cred deștepți ca au luat permisul din prima dar ei sunt analfabeții :)
Salut, pe 30 aprilie 2023 imi expira buletinul, cum ar trebui sa procedez ca sa-l reinoiesc cat mai repede?
Suntem patru mostenitori, pana la partajul judiciar sau acumulat restante la taxe si impozite primarie in valoare de 2000 lei, cine trebuie sa le plateasca?
Buna ziua, sunt ocupată sa scriu o carte educativa de Cosmetica medicală. As dori sa știu dacă pot sa ma inspir in anumite capitole cum ar fi anatomia pielii din publicații de specialitate? Având...? (mai mult)
Am si eu o întrebare, pot face contract de comodat cu taicamiu daca nu am scoala de soferi? Ma refer ca sa ma scutesc de taxele la glovo ca sunt pe pfa si fac cheltuieli deductibile
Se poate folosi un pistol cu tranchilizant, în legitimă apărare, împotriva unui atacator (ființă umană, nu animală)?
Este adevarat ca AM (moped/scuter) este valabil pentru toate categoriile, chiar si pentru categoriile B, C si D?
Salut, am o intrebare legata de scoala de soferi. Eu am varsta de 17 si fix 9 luni, daca ma inscriu acum si sustin cele 25 ore de pregatire teoretica in urmatoarele 3 luni, voi putea sustine si cele...? (mai mult)
Salut...cum e legea? Daca lucrez suplimentar o ora..angajatorul ma poate plati sau poate sa mi dea ore libere. Intrebarea mea e: cu o ora overtime angajatorul imi da 2 ore libere? E vreo lege...? (mai mult)
Buna ziua! As dori sa va adresez o întrebare! La vârsta de 17 ani am decis sa ma apuc de școala de șoferi iar dintr- o prostie am mers pe o distanta de 30 m cu masina (pe un drum nepopulat) nefiind...? (mai mult)
E valabil preavizul pentru demisie daca este făcut contractul de munca pentru 3 luni de proba? In contract așa scrie, însa am văzut și cazuri în care nu a fost nevoie de preaviz.
Salut TPU, trebuie sa vina un control de la anaf pentru pfa ul meu, eu mi- am dedus 50% din cheltuielile de benzina si service auto, dar problema este ca am un contract de comodat auto facut acasa, ...? (mai mult)
Pentru a obtine o ancheta sociala( de la primarie) cu privire la faptul ca nu realizez venituri de pe urma imobilului sau a terenului pe care- l detin, trebuie sa ma duc eu personal sa depun actele necesare...? (mai mult)
Credeți că războiul cu Urcaina se va termina la sfârșitul acestui an?
Salutare, Pe cine ați alege președintele al României? Dar premier? Argumentați.
Salut, am furat recent un cont de la joc, iar proprietarul mă amenința cu poliția ( că se duce la poliție daca nu ii dau contul ) și îmi este puțin teama de chestia asta. Știți dacă primesc...? (mai mult)
Salutare, Dacă noi am fi fost atacați de ruși primeam același suport din partea ucrainenilor? Sau din partea altui vecin?
Buna ziua ma numesc Smadu Marian Bogdan si acum 2 ani am fost prins de 3 ori la volan fara a poseda permis de conducere.Acele fapte nu au fost date spre o condamnare doar au fost pe rol la judecatorie. ...? (mai mult)
Mi- am luat 2 cărți ale politicianului meu preferat Corneliu Vadim Tudor :Discursuri(vol 1 și vol.2)și vreau să vă întreb înainte să vina ce conțin despre ce e vorba. Sunt atras de politică...? (mai mult)
Buna ziua! Din anul 2019, am un dosar in Instanta pe infractiune privind "Lovire sau alte violente". La acest dosar au fost depuse dovezi (precum mesaje de amenintare, inregistrari audio/video, certificat...? (mai mult)
Bună ziua! Sufăr de asemenea bronsic și alergii de 7 ani. Am tratament biologic.Pot beneficia de certificat de handicap?
Buna! Este posibil ca o persoana de etnie turcă să lucreze în România, având în vedere că încă nu are viza și nici facultate? Și dacă da, care ar fi joburile?
Salutare, am si eu urmatoarea situatie: bunicul a decedat in 2016 si atunci s- a deschis dosarul de succesiune pentru ca mama sa devina unic mostenitor pe casa si teren; in prezent mai este bunica care...? (mai mult)
Este imoral să vizionezi conținut explicit ca și cadru didactic/profesor? Există vreun cadru legal pentru sancționarea acestor comportamente (în mediul privat/personal) în profesia de...? (mai mult)
Bună pot scoate bani de la poștă dacă am 16 ani?
Salut. La locul de munca pot renunta oricand fara niciun motiv in perioada de proba? Stiu ca perioada de proba e de 3 de luni iar eu lucrez cam de 6 saptamani. Sau e doar invers? Doar angajatorul poate...? (mai mult)
Buna ziua! Ce acte imi trebuiesc pentru schimbarea cartii de indetitate daca mi- am schimbat domiciul, iar parintii mei sunt propietarul? Cum se procedeaza daca am mei sunt in divort, iar eu cu mama ...? (mai mult)
Buna, am vorbit cu cineva despre un ceas, sa mi l trimită prin curier, când a ajuns curierul am luat coletu i- am dat banii, și spre surprinderea mea in colet nu era ce trebuie? Ce sa fac acum? ...? (mai mult)
1. Un profesor poate da răspundere pentru că a oferit note mai mari decât nivelul real al elevilor săi? Mă refer la sacțiuni disciplinare și răspundere legală. 2. Poate trage la o astfel de...? (mai mult)
De ce politicienii țin cu dinții de pensiile militarilor și nu vor să le elimine?
Buna ziua, daca am 21 de ani si doresc sa urmez o scoala de politie, voi putea beneficia de pensia de urmas? As vrea sa stiu daca scolile de politie se incadreaza ca si invatamant superior. Va multumesc...? (mai mult)
Salut! Sunt in Italia si am de gand sa ma intorc in Romania. Am muncit si am facut cativa bani. Vreau sa stiu daca pot sa iau cu mine pe avion o suma intre 5.000 si 10.000 de euro cash. E neaparat nevoie...? (mai mult)
Ce pot face la 16 ani? Mă pot multă cu prietenul meu? Caut un avocat bun
In afara de a- ti face o familie si a lupta ca sa iti cresti copilul/copiii, alt scop in viata nu mai exista? Observ ca majoritatea oamenilor au acelasi scop, sa isi faca o familie si cam atat. Eu observ...? (mai mult)
Am dat un telefon și nu mai primesc bani și persona respectiva se ascunde și nu dau de el ce pot face?
Bună ziua! Am fost astăzi prins că am furat un produs în valoare de 7 lei, paznici ma- u condus într- o cameră.Am discutat voiau să cheme politia, dar nu au făcut- o, am scris pe o foaie ce ...? (mai mult)
Am fost prins mergând cu permisul suspendat, Menționez ca nu stiam de cumulul de puncte care mi- a fost trimis prin posta ne mai locuind la aceea adresa, mi- a fost întocmit un dosar penal care nici...? (mai mult)
Buna ziua! Inspectorii ITM pot verifica contractele de munca incheiate sau ce contracte de munca incheie o firma, daca contin o clauza abuziva?
Buna ziua, Mi- am facut programare la consulatul Romaniei la Madrid pe econsulat.ro pentru passaport simplu electronic. Faza e ca buletinul imi expira chiar in ziua programarii la consulat, are ceva?...? (mai mult)
Am cumparat o casa amplasata front stradal, curtea in spate intergral. Doresc sa o renovez si constat ca prin balconul deschis pe care dorec sa il inchid trece cablul de alimentare curent al vecinului...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Personaje negative din filme
Antieroii raman intotdeauna in memoria noastra. Voi pe cati dintre ei vi-i mai amintiti?