Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Buna ziua! Sotul meu si- a inscris masina cu putin timp in urma. Am facut toate lucrurile necesare cu numerele de inmatriculare, insa talonul masinii ni s- a spus ca vine in 3- 4 zile lucratoare, noi...? (mai mult)
Pot merge pe autostrada cu 30km/h, viteza cu care invat sa conduc?
Astăzi la ora 00:00 am plecat înaintea unui prieten care venea de la muncă, la întoarcere ne- a oprit poliția pentru legitimare si ce căutăm la ora asta afară. Polițiștii ne- au cerut buletinele,...? (mai mult)
Primesc puncte de penalizare daca din greseala uit sa pun semnele de incepator pe masina tatalui, avand in vedere faptul ca situatia actuala impune impartirea masinii dintre un sofer incepator si unul...? (mai mult)
Salut TPU, dacă un polițist intră la mine în curte fără mandat pot sa dau în el?
Salut TPU! Îmi poate spune cineva ceva despre Mâna Neagră? Cum s-a creat și cum s-a destrămat.
Salutare TPU! Am o intrebare legata de partea cu taxe, firme, etc. Vreau sa ma apuc sa fac dropshipping (am 16 ani) si sa vand produse in usa. Daca eu vand in usa se aplica legea de acolo sau legea din...? (mai mult)
Bună,am avut o mașină Ford focus și am vândut-o doar ca nu am făcut contract de vânzare-cumpărare și mie îmi tot vin amenzii oare cum o pot șterge de la impozit?! Mulțumesc
Buna ziua. Am lucrat la Intreprinderea de Mecanica Fina Bucuresti din 1979- 1986, dar si la IMGB din anul 1986- 1991, dupa care am muncit o perioada in constructii dar si in fabrici pana in anul 2005....? (mai mult)
De ce in U.S.A sunt doar două partide în Congres și sunt doar 2 partide care își împart și se lupta pentru putere mereu? Republicanii respectiv democrații, de alții nu am auzit în viața lor...? (mai mult)
Bună ziua. Dacă am terminat orele de condus şi am picat examenul auto, pot face cele 3 ore de condus obligatorii cu un alt instructor de la o alta şcoala de şoferi înainte să dau din nou...? (mai mult)
Salut, am cumpărat o mașină vineri, am rezolvat cu contractul de vânzare - cumpărare si fiscalul, trebuie sa vina o rudă din Străinătate si as vrea sa o aduc eu acasa de la aeroport din Otopeni...? (mai mult)
Salut, daca intretin acte sexuale cu o fata de 16 ani, eu avand 17 si ea in cele din urma ramane insarcinata se poate raspunde penal? Act sustin fara niciun fel de violenta, asta se poate deduce ca ...? (mai mult)
Salut! Sunt interesat de înființarea unui PFA dar am 2 întrebări. Apelez la voi pentru eventualele răspunsuri. As dori sa prestez servicii in mediul online. Cum ar fi diferite proiecte (un tabel...? (mai mult)
Salut TPU. Vineri saptamana asta ma programsem la proba teoretica pentru examenul auto de tip B. Insa a intervenit ceva si nu pot ajunge si pot ajunge maine. Acolo am dat sa- mi anuleze insa nu a anulat...? (mai mult)
Daca spui ceva ilegal la psihiatru el are responsabilitatea sa te dea la politie?
Salutare TPU! Locuiesc la țara și as dori sa- mi ofer o siguranța in plus asupra bunurilor pe care le am. Doresc sa- mi pun sisteme de supraveghere video. In fata portii si prin curte. Trebuie...? (mai mult)
Buna! Terenurile intravilane pot fi arendate? In lege scrie ca pot fi arendate orice bunuri agricole cum ar fi terenurile cu destinatie agricola, dar nu scrie daca trebuie sa fie intravilane sau extravilane....? (mai mult)
Intrebare legata din psihologie. Cine a studiat domeniul, cred ca poate sa imi ofere un raspuns bun. Deci m- am tot uitat la experimente sociale pe YouTube, prankuri, chestii de genul asta. Si am observat...? (mai mult)
Buna seara. Intampin o problema. Ma ocup cu vanzarea de haine prin intermediul curierului si de cele mai multe ori trimit cu verificare colet. Astazi, am primit un colet refuzat inapoi. si nu numai refuzat...? (mai mult)
Pun o intrebare tampita. Exista posibilitatea ca, cutremurele din Turcia sa fie declansate artificial? Sosoaca spune ca, cutremurele din Turcia au fost create artificial cu ajutorul masinilor ...? (mai mult)
Bună ziua, bunica a decedat acum 25 de ani după care nu s- a deschis nici o succesiune după moartea ei. Au rămas 2 copii, tatăl meu și o matusa. A deceda și tatăl meu, eu fiind singurul lui ...? (mai mult)
Salutare! Recent am avut permisul suspendat pentru viteză am dat redobândirea am stat pe dreapta perioada respectivă până l- am luat… Și acum mi s- a suspendat iarăși permisul de conducere...? (mai mult)
De ce există căsătorii civile? Mi se pare o aberație. Căsătoriile sunt intrinsec niște ritualuri religioase. De ce un stat secular imită o ceremonie religioasă?
Salut TPU! Am 14 ani si am furat un lucru in valoare de 21 de lei. Dupa ce am iesit din magazin m- au prins cei de la paza, spunand ca m- au vazut pe camera. M- au pus sa platesc produsele, sa semnez...? (mai mult)
Pot face rost de viza de flotant daca stau la camin? De ce act am nevoie pentru a arata ca acolo stau?
Unde se da proba teoretica pentru permis auto in Alba Iulia?
În perioada când multe companii au plecat din Rusia (pe motiv de război, omoară oameni, etc), chiar au plecat de bună voie, la propria alegere într- un sens democratic, SAU au fost forțate ...? (mai mult)
Politistul examinator are voie sa imi ceara sa execut manevre ilegale in timpul examenului practic?
Bună seara, am discutat cu un avocat pentru a da în judecata firma cu care am contract de munca pentru plata incompleta a salariului și mi- a spus sa fac o cerere sa o duc la birouri unde lucrez sa...? (mai mult)
Care este cel mai bun primar pe care l-a avut București în ultimii douăzeci de ani?
Buna! Lucrez in domeniul alimentatie si agricultura, iar in urma unel legi (sau ce o fi ea) nu mai platesc impozit la stat. Acum stau si ma intreb, mai pot sa completez formularul 230 cel pentru a redirectiona...? (mai mult)
Buna ziua! Ieri seara am fost in vizita la niste prietene. Eram 2 fete si 2 baieti, toti minori, iar la un moment dat vecinul de deasupra a sesizat politia pentru tulburarea linistii publice, deoarece...? (mai mult)
Salut, am fost acum 2 ani la o petrecere si eram rezerva la locul de munca, am fost chemat in timp ce eram acolo la serviciu si m- am dus, aveam alcoolemie mare bineinteles, am fost prins, am avut...? (mai mult)
Daca am facut accident de masina si mi s- a deschis dosar pentru vatamare corporala din culpa (vatamarea mea ca eram singura si nu a fost alta masina implicata, doar un copac) si mi s- a retinut permisul...? (mai mult)
Salut, vreau sa comand de pe site- ul asta un carton de tigari cu arome. Din ce stiu in UE au fost interzise aceste tigari, daca ar fi sa comand ar putea sa mi le opreasca la vama cumva sau pot plati...? (mai mult)
Bună! Este normal ca într- o lună să vină pensia 2731 lei ca mai apoi să o reducă la 2431 lei? Menționez că încă nu am văzut cuponul de pensie deoarece banii sunt livrați în cont și am primit...? (mai mult)
Am fost într- o clădire abandonata iar după ce am explorat- o am găsit un Logan în curte, prietenii mi- au zis ca e mereu câte un Logan acolo. Am luat un extinctor găsit pe acolo și am dat puțin...? (mai mult)
Eu lucrez în industria alimentara, legal poate fi diferenta ca beneficii și drepturi intre angajați dacă unii au contract de munca cu o firma de recrutare iar ceilalți cu contract de munca la firma...? (mai mult)
Salut, daca am in familie o persoana cu handicap(nebuna la cap) care nu are buletin cum o trec pe asigurarea mea!? Nu merge doar cu numele ei si faptul ca imi e rudă de gradu 1?
Salutare comunitate! Ce parere aveti despre managementul Uniunii Europene din 2000 pana in prezent? Credeti ca UE ar trebuie reformata ca sa functioneze mai bine? Eu am o parere buna despre UE dar sunt...? (mai mult)
Ce studii sunt necesare pentru accesarea fondurilor europene în agricultură? Se pot accesa cu 8 clase (38)ani Precizez că am 12 bovine și 6ha
Daca ai 18 ani împliniți si totuși inca nu ți-ai preschimbat buletinul ( il ai pe ala de 14 ani ), poti cumpăra alcool sau tutun?
De ce Fratii Tate nu sunt extradati la ei in tara? Justitia din Romania e subrezita si o sa primeasca pedepse prea mici, nu credeti?
Am un prieten care este ajutat de părinți sa ia un apartament iar aceștia cer un uzufruct. Ce drepturi de proprietar mai are el? Părinții îl pot vinde fără acordul lui? Ca și proprietar ce mai...? (mai mult)
Exista posibilitatea sa demisionez fara preaviz?
Salut! Mi- am făcut recent cartela metrorex pentru elevi gratuit. Astăzi, în drum spre scoala, am scăpat- o cand incercam sa o pun înapoi in buzunar și nu am mai putut sa o gasesc. Aveți idee ...? (mai mult)
Bună seara. Am o casă la mine în sat care nu a mai fost locuită de peste 30 de ani. Posesia imobilului revine statului?
Buna! Pot sa reclam o firma de curierat la anpc/opc?
Buna, recent m- am angajat la Dristor kebab, toate bune, salariu 2700 lei pe carte și 300 lei bonuri. Intrebarea mea e oare ne plătește taxele și impozitele la stat? Alta chestie când m- am dus...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
TCostel întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Viata in ocean
Esti pasionat de lumea oceanelor? Hai sa vedem cat de multe stii despre aceasta.