Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Buna, recent eu cu un amic ne- am angajat la Dristor Kebab bun, toate bune și aparent lui a zis că salariul nostru e neimpozitabil și că doar la bonuri se impozitează. Adică ne ia 10% din bonuri,...? (mai mult)
Când facem aprecieri despre un om, care ar putea să fie un lider politic sau o persoană publică oarecare, luăm în considerare atât părțile bune, cât și părțile rele. Apoi le punem în "balanță"...? (mai mult)
Salut, am și eu o întrebare, am vandut o mașina pe data de 6 Ianuarie, am scos- o de la fiscal am luat banii de pe asigurare și băiatul ăla nu stiu ce a făcut, s- a dus sa- i scoată carte noua...? (mai mult)
Salut, am un proces verbal anulat dar amenda încă este la primărie. Aveți idee cum pot proceda sa fie anulată? Mulțumesc
Ce întrebări trebuie să pună un judecător?
Este interzis ca o persoană majoră să întrețină relații sexuale cu un minor de peste 16 ani? Dacă da, vă rog să îmi dați legea, deoarece nu am găsit așa ceva în codul penal. Dacă nu, ...? (mai mult)
Salut, cat costa un permis de pescuit? Si oare pentru reducerea de pensionari trebuie sa ai o varsta anume sau doar sa fii pensionat? Sunt din Bistrita
Amenda vine la adresa pe care ai dat-o la polițist sau la cea din buletin?
Pot depune o petiție la itm în orașul meu dacă punctul de lucru este în alt oras?
Buna ziua, am citit pe mai multe siteURI cum ca s- ar putea sa fie un război SUA, China in 2025, in jurul Taiwanului.In caz de război, oamenii din SUA și China vor putea sta in tara lor sau vor...? (mai mult)
Bună seara, TPU, am o întrebare dacă pot merge într-o altă țară cu buletinul și nu am 18 ani mai trebuie sa îmi fac pașaport?
Depistat de aparatul drugtest cum ca as fi consumat Canabis (THC) (neconsumand) Buna seara, am fost oprit de politie acum 7 luni si am fost testat de aparatul drugtest, mi s- a luat de 3 ori iar la ...? (mai mult)
Cum vedeti viitorul economic al UE in urmatorii ani? Sunteti optimisti sau pesimisti? Ca vrem sau nu vrem, ne afecteaza chestia asta.
Salut TPU. De cativa ani am probleme cu fumul de la sobele vecinilor. Din luna septembrie pana in aprilie nu pot sa respir aerul de afara mai mult de 10 secunde din cauza fumului. In toata perioada septembrie-...? (mai mult)
Cum îmi schimb buletinul dacă sunt(/am devenit) un om al străzii, fără familie, fără persoane care să mă ajute cu acte pentru dovada adresei de domiciliu? Acești oameni pot avea buletin?
Ce doamne iartă- ma de țară e asta de interlopii sunt prieteni cu politicienii? O dau in chefuri in manele, in prostii, daca și politicienii au un comportament așa de degradant ce așteptări sa ...? (mai mult)
Legal cate zile este perioada de preaviz?
Am o intrebare despre acele ONG- uri care vor sa redictionez 3, 5% din impozitul meu brut sa ajut. Acuma inteleg ca e din impozit 3, 5% dar ce vreau sa stiu e ca daca pensia mea o sa fie mai mica...? (mai mult)
Se poate face si C si E la 18 ani?
Pot face o petiție la anaf în orașul meu împotriva firmei la care lucrez care este în alt oras dacă nu mi s- a făcut plata salariala corect? Am făcut la itm și tot ce au făcut a fost sa constate...? (mai mult)
Buna ziua, de 6 luni de zile ma confrunt cu o problemă și chiar nu știu unde și la cine sa apelez. Am fost în Filipine, m- am căsătorit și încerc din răsputeri sa contactez ambasada/consulatul...? (mai mult)
Buna! Daca un politist (incadrat de 5 ani, este vorba de sotul meu) este diagnosticat cu o tulburare endocrina ( hipertiroidism cronic) ce se poate intampla? I s- a cerut o adeverinta ca nu sufera de...? (mai mult)
Salut, pot da examenul auto cu pașaport...am uitat buletinul in străinătate?
Exista un termen folosit in legi si de catre institutii publice, atunci cand trimiti un document catre institutii. Termenul defineste: atunci cand trimiti documentul pe mail, sa fie o scanare, foarte...? (mai mult)
Daca îmi dau demisia este obligatoriu să stau in preaviz?
Buna ziua, am o întrebare. Cat primești pentru o luna completa de foaia de boala? Am citit ca e 80% din încadrare. Deci 80% din 3000lei(cat e minimul pe economie) din care se scad toate acele impozite(40%)...? (mai mult)
Pot lua actiuni legale daca sunt amenintat cu bataia prin mesaje?
Așa, deci intrebarea mea e scurtă. Un patron al magazinului are voie să spună "Cumpară ceva sau ieși afară?
Salutare, aseara m- a oprit politia și mi- a ieșit pozitiv la drug test BZP (benzylpiperazina)Eu nu am consumat asa ceva, dar cu o luna înainte am fumat marijuana, am fost la testul de sange, iar...? (mai mult)
Salut, pe data de 5.01 mi- a expirat dovada înlocuitoare, am avut permisul suspendat 30 de zile, pana la data de 04.02 ieri, ieri și azi a fost închis la poliție sa ridic permisul, am voie sa ...? (mai mult)
Salutare la toata lumea! Mi- am adus aminte de o chestie amuzanta vazuta la stiri. In februarie 2017 un barbat din Slobozia a fost amendat cu 1000 de lei deoarece a tras o basina pe langa un politist. ...? (mai mult)
De ce se implica așa de mult Nato în razboiul Ucraina - Rusia?
Ce categorie îmi trebuie sa conduc un atv de 125cc?
Salut, am fost oprit de poliție conducând pe drumurile publice un scuter neavând permis de conducere si nici acte la moped. La ce sactiuni ma pot aștepta? O sa mi se ia dreptul de a conduce?
Hei! As vrea sa stiu daca se poate face un Master in Drept (cu durata de 1 an) in cazul in care am absolvit ASE- ul (durata de 3 ani)? Se echivalează in vreun fel sau este necesar sa ma orientez catre...? (mai mult)
TPU am nevoie de ajutor! Vorbesc cu o fata de ceva timp și părinții ei au murit, ea s- a mutat de curând în România, părinții ei sunt foarte bogați, dar au murit, ea poate să- și revendice...? (mai mult)
Dacă primești pensie de urmaș și ai împlinit 26 de ani în timpul anului de studiu de exemplu în luna ianuarie, in lunile următoare nu se mai acordă sau se poate acorda pana la finalul anului ...? (mai mult)
Salut! Au voie jandarmii sa imi perchezitioneze masina?
Bună! Pot să-mi trec copilul nou născut pe numele meu fără stare civile? Apropo am 16 ani
Cu cât timp înainte poți să-ți schimbi buletinul pentru 18 ani?
Buna, daca sun la politie sa raportez ca intr-un club se vinde bautura la minori trebuie sa dau datele personale? sun la nr politiei nu la 112
Salutare tuturor, am un apartament pe care as dori sa l închiriez care o firma(PFA), aceasta are ca activitatea in domeniul înfrumusețare/ fitness ( nu stiu exact la ce cod caen se încadrează), ...? (mai mult)
Ajutorul social al părinților mei este afectat dacă mă angajez? Am 19 ani și aș vrea să mă angajez ca să strâng niște bani pentru facultate. Părinții mei au ajutor social și mă întrebam...? (mai mult)
Buna ziua. Am depus si eu actele pentru a ma racorda la energie electrică. Toate bune a mers. Le Am depus, am plătit firma securizată ANRE pentru ami incepe lucrarea. Saptamana trecuta au venit si...? (mai mult)
Produse second- hand, cum se pot vinde legal? Pot cumpara/am acces la mai multe produse second- hand de calitate, problema este ca achizitia s- ar face din piata/bazar unde vanzatorul nu poate oferi...? (mai mult)
Deci luna trecuta pe 3 ianuarie am fost la Mega sa fac niste cumparaturi. Cand am ajuns acasa mi- am dat seama ca am uitat sa platesc 10 plicuri de 3in1, obisnuind sa beau cate un pliculet sau doua in...? (mai mult)
Buna, daca am 23 de ani iar salariu brut 3850 ma incadrez in deducerea impozitului pe venit (15%) multumesc! Dau funda
Buna Seara TPU! Daca un prieten de- al meu nu mai lucreaza la locul de munca pentru ca a gasit in alta parte un job, firma de la care a plecat, are dreptul sa ii pastreze datele lui personale? Va ...? (mai mult)
Bună ziua. In afara de alocatie, de ce ajutor de la stat mai pot beneficia dacă sunt casnica și stau cu copilul acasă?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
TCostel întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Savana
Esti fascinat de lumea animalelor din savana? Hai sa vedem cat de multe stii despre acestea!