Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Salut! Stiti de ce site-ul publi24 iti cere seria si numarul CI pentru plasarea unei comenzi cu livrare gratuita? Este legal asa ceva?
Bună ziua daca am inceput munca pe 6 septembrie la cate zile de concediu am dreptul?
Salut, iti poti face cont de superbet cu un buletin de 14 ani? Adica cnp-ul.
Mai pot să- mi fac idemnizație de șomaj? Am terminat liceul și am luat bacul, nu am dat la facultate, dar o sa încerc vara aceasta. Din câte am înțeles, a fost un termen de 60 de zile în...? (mai mult)
Buna. Am o întrebare, daca fata mea face 2 ani pe 19 februarie mai primesc indemnizatia luna asta?
Buna, dacă am 9 cls pot sa scot o dimploma sau o adeverința de la ei?
Salut! Nu vreau sa ma intelegeti gresit, eu sunt de acord si chiar incurajez retinerea permiselor de conducere soferilor care incalca legea dar atunci cand un politist rutier constata incalcarea legislatiei...? (mai mult)
Salut! As avea și eu o problema și doresc sa cer o părere, dacă se poate un sfat despre cum as putea sa rezolv problema aceasta.Eu locuiesc la casa intr- un cartier destul de micuț, vizavi de mine...? (mai mult)
Bună TPU, am avut un accident la locul de munca, dar nu am semnat protectia muncii. Pot primi despăgubiri? DAU FUNDA
Daca imi fac firma LLC si primesc colet prin dhl pe numele firmei voi avea aceeasi taxa de platit la dhl ca o persoana fizica? Am de platit 700 lei taxe si de asta vreau sa scap de ele sau cat mai...? (mai mult)
Bună! Dacă eu figurez cu salariul putin peste minim pe economie și depun pe cardul meu de Transilvania niste sume mai măricele de bani (sunt bani primiți de la rude) este vreo problema? Apare ca fiind...? (mai mult)
Salut! Dacă am steroizi în corp, pot să conduc? Adică chiar dacă sunt dopat, afectează asta condusul? Legea mă lasă să conduc?
Am permis categoria A1 dacă ma prinde poliția cu un motor de 600 ce se întâmplă?
O persoana foarte bogata care a devenit primar intr- un sat, poate sa puna bani de la ea pentru a se face lucrari de mica sau mare amploare in satul respectiv? Gen asfaltare, canalizare, alimetare cu...? (mai mult)
Buna seara. De un an și jumătate un prieten de- ai mei joaca la pariuri de pe contul meu (de fapt el îmi dă mie banii, depun și îmi spune ce sa pun, deoarece se ferește de nevasta). Curând cei...? (mai mult)
Am nevoie de un răspuns repede. As putea trimite poze într-un plic de scrisoare la penitenciar? Sau trebuie puse în pachet?
Buna. Am o intrebare care necesita un raspuns juridic. Sincer, m- as bucura daca ar fi cineva care sa- mi raspunda. Intr- o institutie s- a dat o hotarare prin care s- au marit unele salarii NOMINAL,...? (mai mult)
Salut. Este adevărat ca cei pana 26 de ani pot beneficia de o deducere suplimentara de 15 % adică în loc sa mai ia minimul de 1898 lei, sa ia 1943 lei? Am văzut chestia asta pe internet și sunt...? (mai mult)
§ 8 Amendă contractuală (1) Dacă angajatul nu lucrează sau dacă întârzie la locul de muncă, sau dacă refuză să lucreze fără permisiunea prealabilă a angajatorului, el cauzează desfacerea...? (mai mult)
Bună. Îmi doresc foarte mult sa ajung în Criminalistica(Politie). Singura problema este ca am doar 1.50 înălțime, credeți ca ar afecta cu ceva acest lucru?
Daca mă poate ajuta cineva cum sa procedez? Am făcut un Apel si am prejudiciul de achitat persoanei în cauză dar verbal se spune că este decedat! Fiind om al străzii nu are neamuri și nu știu cum...? (mai mult)
Salut! De ce lucruri trebuie să țină cont un șofer român cu mai puțin de 1 an experiență când ajunge în Franța? Adică, regulile de circulație sunt la fel ca și în România. De exemplu trebuie...? (mai mult)
Buna seara! Sunt in crestere copil de pe data de 15 noiembrie 2021 ar fi trebuit sa ma intorc la munca pe 15 octombrie 2023. Dar s- ar fi dat o lege cum ca tatal acum are dreptul sa stea 2 luni in crestere...? (mai mult)
Salut! Am vândut casa de la tara (moștenită de la tata cu acte )și am primit eu mama și fratele meu fiecare partea lui ( ca acea casa după moartea lui tata toți 3 am rămas moștenitori pentru...? (mai mult)
Buna seara TPU ma gandeam acum la asta, daca ai o rasa de caine periculoasa, un exemplu pitbull, prin lege esti obligat sa il tii in lesa si sa îi pui botniță, dar daca cainele e dresat sa raspunda...? (mai mult)
Ataca Russia Nato? Văd că deja se apuca cu amenințări și asupra României
Salut! Este American bully pocket o rasă care trebuie înscrisă la poliție? (Rog seriozitate) Și dacă da, un link către lege????
Salutare TPU! Am o intrebare legata de partea cu vanzarile online (dropshipping). Vreau sa ma apuc de aceasta afacere, dar nu am gasit nicaieri concret daca pot vinde fara sa am firma (la inceput pana...? (mai mult)
Salut, daca imi bat un coleg incat sa ii rup nasul sau sa ii sparg arcada in timpul scolii, mi se poate scadea media la purtare cu 3 puncte, sau pot primi parintii amenda acasa? (Am 16 ani). Risc ceva...? (mai mult)
Salut, în România este ilegal pitbulul. Daca sunt prins cu unul în România ma va obliga sa părăsesc tara sau sa abandonez câinele în altă țară?
Salut, dacă vreau sa ma înscriu la scoala de soferi și eu stau în alta localitate decât cea de domiciliu și vreau sa iau actele necesare gen cazier etc trebuie sa le iau de la localitatea cu domiciliu...? (mai mult)
Https://www.projectveritas.com/news/pfizer- executive- mutate- covid- via- directed- evolution- for- company- to- continue/ Poate nu stiati, dar cei de la Pfizer tocmai au fost prinsi in vileag cu o...? (mai mult)
Buna tuturor! V- am povestit ieri ca am cunoscut un tip pe Facebook care este in Italia și dupa putin timp imi spunea ca ma iubeste si m- a cerut in casatorie. Azi am luat legatura cu Agentia Nationala...? (mai mult)
Salut, in caz de cineva ma jefuieste spre ex si eu folosesc spray paralizant risc ceva?
Buna. Cumva din intamplare detine cineva cartea Minispete Vol.1. Drept civil Ed.2 - Rodica Constantinovici in format online?
Salut TPU, fratele tatălui meu deține un teren moștenire lăsat de la bunica mea el nu are acte în original titlu de proprietate pe teren, sunt mai mulți frați moștenitori. Poate vinde acel teren...? (mai mult)
Hei TPU, de ce este China catalogata ca avand un regim de stanga? Are companii care nu sunt conduse de stat si oameni extraordinar de bogati care nu fac parte din partid.
Pot scapa cu suspendare dacă am lăsat o minoră de 13 ani însărcinată și eu am 20 de ani și am vrut amândoi sa avem o familie și mama fetei a fost de acord cu relația noastră. Vreau sa cresc...? (mai mult)
Salut, vreau sa știu și eu dacă as mai putea face ceva legal. Recent am fost în stb desigur nu am avut bilet și desigur nu am vrut sa ma legitimez, mi- a cerut buletinul și nu am vrut sa îl dau...? (mai mult)
La încheierea Celui de Al Doilea Război Mondial, sovieticii aveau deja pregătiți lideri comuniști care urmau a fi instalați pe posturile de conducere în țările proaspăt "eliberate". Aceștia...? (mai mult)
Buna seara,dacă am pus pe cineva pe story ca era la stiri si se duce la politie, ce se poate întâmpla?
Salutare TPU, am postat o poza cu o arma apoi am sters-o dar a fost vazuta de un sergent (comandatul grupei) mi s-a spus ca trebuie sa fac o nota explicativa. Sunt la SGP, ce va urma dupa asta?
Cum identific categoria de drum pe care circul precum si categoria de drum cu care ma intersectez, in vederea stabilirii priorității de trecere, in cazul unei intersecții nedirijate?
Salut, am un scuter de 49 cu nr negru și am trecut prin rovinieta și acum nu știu dacă îmi vine amenda și am caut pe net sa cumpăr și nu exista.
România nu este primită în Schengen pentru că nu ne vrea Uniunea Europeană?
Salutare tuturor, Caut un raspuns la o problema, anume o baza legala prin care sa îmi recuperez zilele de liber acumulate in decursul unui numar de ani în MApN executand servicii de 24h. Exista posibilitatea...? (mai mult)
Salut Cum pot sa,, îl rezolv" pe un nesimțit de vecin care fumează pe casa scării și împuțește aerul cel mai probabil cu țigări ordinare de contrabandă? Mulțumesc
Ce inseamna extremist de dreapta? M am uitat recent la gore shooting ul din Noua Zeelanda de la moscheea aia ciudata, unde au murit 48 persoane si pe wikipedia spunea ca motivul era extremist de...? (mai mult)
Am fost prins cu un incarcator de telefon fara ambalaj in kaufland. M.au vazut pe camera cand si l.am platit apoi fara discuție, am dat mana cu paznicul si m plecat. Menționez ca e prima abatere de ...? (mai mult)
Salut! Daca am o amenda pe mijloacele de transport si bag bani pe card in contul bancar, ANAF-ul imi sustrage automat de pe cont contravaloarea amenzii? Fundita celui mai bun raspuns! Mulțumesc!
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
TCostel întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
One Tree Hill
Te consideri un fan adevarat al serialului One Tree Hill? Dovedeste-o chiar acum!