Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 15 Ianuarie 2025 sunt:
Bună ziua, o întrebare va rog. Pentru un salariu net 3500 și brut 6200 cum se calculează maternitatea?
Credeți că partidul A.U.R. reprezintă un pericol în viața politică românească la fel de mare cum a fost Mișcarea Legionară în anii '30?
Buna seara.Am o întrebare.Ce întrebări se pun copilului la judecătorie când doi părinți divorțează și pana la urma in funcție de ce, ce părinte va avea grija de copil?
Bună seara. Va rog sa răspundeți la întrebare mea. Treaba sta in felul următor. M- am angajat la o firma din data de 11. 02. 2022 la care am lucrat până in data de 08.04. 2022. Dupa o săptămână...? (mai mult)
Plangere penala. Un individ mi- a facut o plangere penala si politia nu imi acorda acces la continutul plangerii sau la probele depuse in lipsa unui avocat. Exista vreo procedura legala prin care sa am...? (mai mult)
Buna, in urma unui accident auto am primit 90 de zile de ingrijiri medicale de la medicina legala. Nu eu am fost vinovat de producerea accidentului. Procesul urmeaza sa inceapa, aveti idee aproximativ...? (mai mult)
Sunt la primul job din viața mea și mi-aș da demisia, întrebarea e zilele de concediu rămase ar trebui să mi le plătească sau alea s-au dus?
Dacă am dosar penal și semnez la 2- 3luni de zile timp de 2ani adică pana in 2024, și eu vreau sa plec intr o țara in care nu este in Europa și numai voi merge la semnat! Ce se va întâmpla? Se...? (mai mult)
Bună ziua, am si eu o intrebare, rog seriozitate. Eu am luat perimisul de conducere in 2010 in Romania, in 2019 am ajuns in Anglia si l- am schimbat cu permis englezesc, am avut asigurare la o masina...? (mai mult)
Am si eu o nelamurire. Daca intru in concediu prenatal pot veni in continuare la serviciu?
Salutare. La începutul anului 2021 m- am angajat ca si curier la foodpanda, part- time, pe baza permisului de sedere, cu carte de munca deschisă. Dupa câteva luni a inceput migrarea la Glovo(sfârșit...? (mai mult)
Salut, dacă vreau sa dau de permis și îmi cere Fisa de scolarizare ce fac? Că eu nu mai sunt la scoala
Am o întrebare, am luat bacul anul trecut și nu am fost să scot diploma pentru că în ziua în care se elibera fișa matricolă ca să o pot scoate eram la Costinești și secretara mi- a zis că ...? (mai mult)
Salut, urmez să fac o carte de identitate proviziorie și am încă câteva nelămuriri: Deși am 18 ani e prima dată când fac o carte de identitate (nu am putut s- o fac la 14 ani și până acum...? (mai mult)
Ieri când mergeam acasă cu mașina lui tata am trecut pe lângă o mașină de poliție, care stătea pe margine drumului (un radar).Am mers cu 61- 62km/h când limita era de 50km/h.Am înțeles că...? (mai mult)
În cazul în care s- ar reintroduce serviciul militar obligatoriu, armata noastră ar avea suficiente trupe la dispoziție pentru luptă? Că echipament militar modern avem deja de la prietenii din...? (mai mult)
Buna seara tuturor! Sunt educatoare, angajata pe perioada determinata în locul directoarei, între timp am rămas însărcinată și sunt în risc maternal, acum am 5 luni jumate. Azi am aflat că ...? (mai mult)
Daca iti faci asigurare de viata poti sa pui si membrii familiei pe ea? Adica zicea cineva ca are asigurare de viata si il despagubeste in caz de accident (accident nu deces) si beneficiaza si membrii ...? (mai mult)
Testul de redobândire permis se susține pe calculator cum se da și sala sau pe foaie?
Salut. Acum cateva zile am luat 150€ de la un baiat pentru un cont. Daca ii dau teapa ( adica sa nu ii mai dau contul si sa pastrez banii ) poate sa intervina politia? Precizez ca are numarul meu de ...? (mai mult)
Hei, TPU, dacă am lovit pe cineva, de fapt dacă cineva m- a lovit pe mine, deoarece acel cineva a oprit să facă parcarea laterală în mijlocul drumului și eu văzând că a oprit, am oprit și...? (mai mult)
Buna ziua! Mi s- a retinut permisul pe o perioada de 60 zile. Am facut contestatie si am pierdut. Mi s- au dat cele 30 zile pentru apel si pe data de 03.01. 2023 a expirat perioada. Pe data de 09.01. ...? (mai mult)
Bună, TPU. Mă întrebam de ce posturile de televiziune își difuzează deciziile de sancționare de la CNA? E parte din legislație? Și dacă da, de ce? De ce nu pot primi amenda pur și simplu fără...? (mai mult)
Salut! M- am decis sa- mi mut alocatia pe card, pentru ca am facut prostia sa nu o fac din prima. Alocatia este din aceea de peste 18 ani, pentru ca inca urmez o forma de învățământ. Acum, ca sa...? (mai mult)
Poate sunt paranoic, dar am avut tokken de transfer rapid la CEC bank. L- am pierdut, am fost la banca sa il declar pierdut, doamna de acolo mi- a cerut buletinul sa faca o copie, dar inainte sa scoata...? (mai mult)
Ce forță politică are familia regală? Ce alt tip de forță are familia regală? Răspunsuri decente, vă rog.
Am fost împreună timp de un an cu un baiat de 21 ani eu am 17 ani. Pe data de 31 a început sa ma jigneasca si totul a degenerat, m- a lovit in fata de cateva ori, m- a apasat pe urechi si ridicat...? (mai mult)
Salut TPU, daca parintii mei sunt despărțiti si unul este in Anglia, ma pot duce cu un membru al familiei intr o tara straina? gen cum ar trebui sa imi dea tatal meu procura
Am fost inselat pe olx cu un microfon in valoare de 1300 lei, am primit varianta counterfit al microfonului, am datele acestei persoane, nr de telefon, iban, strada etc. Faza e ca dupa ce am primit block...? (mai mult)
Salut, urmez să fac o carte de identitate proviziorie și am două nelămuriri: 1. Taxa pentru eliberarea cărții de identitate. Pot să merg la ghișeu cu toate actele inafară de chitanța taxei ...? (mai mult)
Daca lucru la o agentie de pariuri si sunt prins ca las minori sa intre platesc eu amenda sau seful?
Ce se intampla daca o persoana minora a lovit cu palma o persoana majora, iar persoana majora a batut persoana minora?
Bună TPU! Sunt minoră și mi-am pierdut CI iar părinții mei nu sunt în țară. Este vreo sansa sa poată bunicul să-mi facă buletin fără părinți?
Strangerea de gat intr-o bataie este tentativa de omor?
Unde pot vedea ce produse se pot vinde la un Automat de produse (vending machine ), care să fie amplasat intr- un liceu sau școala? Ai voie legal sa vinzi sucuri acidulate cum ar fi Fanta, Pepsi,...? (mai mult)
Salutare TPU, vreau sa imi verific varsta pe paysafecard cu buletinul dar ma confrunt cu doua probleme cred, vreau sa imi verific varsta pe paysafecard pentru a ii demonstra ca am varsta de 16 ani, ...? (mai mult)
Salutare TPU! Vin cu o intrebare interesanta. Ce s- ar intampla daca un elev ar rupe foaia altui elev la Evaluarea nationala sau bac? Inainte de terminarea acestuia. Sa zicem ca nu a vrut sa- i dea sa ...? (mai mult)
Cum pot sa imi pun pensia alimentara pe card?
Buna! In prezent sunt in primul an la facultatea de psihologie la buget. Daca as vrea sa ma las de aceasta facultate si sa incep alta mai am posibilitatea de a fi la buget?
Salut, pot cere zilele libere daca sunt angajat doar pe timpul veri?
Salut TPU, am o cunostinta care ii fata. Ea are o masina, ii expira asigurarea dar ea intre timp a divortat, talonul e pe vechiul nume, se poate face asigurarea? Sau trebuie schimbat talonul, daca...? (mai mult)
Bună ziua. Dacă am venit în tara acum 22 de luni și am depus dosarul pentru alocatie la sfârșitul lunii decembrie, voi primi alocația din urma cu 22 de luni sau doar 12 luni?
Cum pot sa aflu pe telefon dacă sunt angajat
Daca am 38 de absente pe 3 module ma mai pot transfera pe acelasi liceu pe alt profil? Daca depinde de scoala care a fost maximul de absente pe scoala care o stiti in care s-a putut transfera cimeva.
Salut TPU! Am o problemă și am nevoie de un răspuns. Sunt în custodia mamei, iar tata este decedat. Eu, la mama nu vreau să rămân și vreau să mă mut la bunici. Cât ar dura procesul de schimbare...? (mai mult)
Care este tactica Rusiei să aibă capitala în Moscova, din moment ce se teme că ar fi ușor invadată datorită regiunii?
Saptamana trecuta mi s-a furat o geaca de pe canapea, la un local din centru vechi. Intrebarea mea este, credeti ca are sens sa ma mai duc la politie? Trebuia imediat sa fac asta?
Salut, am lucrat la Un Mega image, salariul mi- a spus la inceput ca imi da 2700 de lei, am lucrat o luna jumate, mai trebuie sa imi iau salariul intreg pe o luna, adica 2700. I- am spus sefului ...? (mai mult)
Vreau sa aflu dacă sunt angajat, cum?
Salut, TPU! Am voie sa trimit stickere gore pe whatsapp? Am trimis un sticker pe whatsapp cu un om care baga o petarda in fundul unei gaini si bubuie, mentionez ca nu e asa clar videoul. Si daca nu am...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
Victorioan29012008 întreabă:
TCostel întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Minionii
Minionii ti se par cele mai simpatice personaje de desen animat? Afla cat de multe stii despre ei!