Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Buna dimineata! Imi poate spune cineva fara rautare si fara jigniri cam pe unde ar trebui sa furnizez noul meu act de identitate pe care il voi schimba saptamana aceasta sau saptamana viitoare la implinirea...? (mai mult)
Sper că postez în categoria corectă. Îmi pot modifica semnătura proprie dacă ani la rândul am folosit numele de familie și inițiala primului prenume? Vreau ca de acum încolo să semnez doar...? (mai mult)
Voi când credeți că se va decriminaliza canabisul în România?
Salut TpU. Dacă am 18 ani și vine unul de 17 la mine sa dea in mine și n-am cale de scăpare, dacă îl bat și se sesizează poliția pățesc ceva?
Stiu ca acum cateva luni a existat o propunere legislativa din partea ministerului de finante daca nu ma insel, care spunea o aberatie in prima faza, ceva de genul pentru stoparea evaziunii fiscale care...? (mai mult)
Bună! Am și eu nevoie de ajutor cu un răspuns. Am primit de la o rudă cadou o sumă de bani, 15.000 euro mai exact, pe care as dori sa îi investesc în bursa si criptomonede. Ce vreau sa stiu e,...? (mai mult)
Buna ziua! Daca exista niste pareri avizate, va rog sa imi scrieti. Soacra mea are foarte multe credite, e in proces cu 2 banci. Are si la banci si ifn- uri sau cum se numesc acelea, tip Provident. ...? (mai mult)
Bună ziua! Sunt funcționar public cu statut special, respectiv ofițer de poliție și doresc să știu dacă este posibil să îmi înființez un PFA. Menționez că doresc să ofer meditații pentru...? (mai mult)
Bună seara. Am o casă la curte moștenire, dar nu am acte pe ea. Cum procedez să fac actele?
Ce părere aveți de CPN (Coaliția Pentru Națiune) formată din următoarele 3 personaje: Aurelian Popa, Dan Chitic, și fostul doctor Răzvan + Constantinescu; apăruți peste noapte în timpul...? (mai mult)
Hei, TPU! Fiind studentă la drept, dacă mă angajez pe timpul facultății la o societate care se ocupă cu recuperarea creanțelor/debitelor anumitor firme, perioada angajării în acest domeniu...? (mai mult)
Daca am A2 pot conduce motociclete de A1, adica motociclete de 125cc?
Buna ziua! Sunt nou in business- ul cu automate(cafea snaksuri)! Am tot cautat pe internet ce fel de documente, licențe sau autorizații imi trebuie ca sa incep a plasa automatele, dar nu am găsit ...? (mai mult)
Salut, pentru recuperarea talonului este nevoie neaparat de proprietarul autovehiculului? Sau se poate face o imputernicire sau o adeverinta ceva pentru a nu se mai deplasa proprietarul?
Salut TPU! Exista vreo platforma online a ministerului unde poți verifica tot ce tine legat de o persoana fizica? Ma refer la o inștiințare, o amenda, un reminder legat de taxe s- a.m.d. Unde sunt...? (mai mult)
Salut! Dacă îți fură cineva buletinul și îl declari furat sau pierdut, mai poate folosi hotul datele de pe el la ceva? Se schimbă cnp ul sau chestii de genul în el?
Daca merg cu trenul in alta tara sunt controlat corporal cand intru in acea tara?
Buna ziua! Va rog un raspuns daca se poate! Am fost angajat 8 luni, timp in care am platit asigurari de sanatate, insa necotizand un an de zile nu am avut calitatea de asigurat. In aceasta perioada ...? (mai mult)
Pot sa dau un profesor în judecata? Am 14 ani, sunt elev într- o școală de rand și eram la o ora de istorie, scriam ceva în caiet cât timp profesoara asculta în alt coleg, a venit la mine mi-...? (mai mult)
Bună ziua. Ce se poate face cu contractul de muncă al unei persoane? (cine l-a găsit). Sora mea l-a pierdut, dar nu își mai aduce aminte unde. Cum ar putea obține un nou contract?
Salutare! Cum se poate afla cine și cum folosește banii din primărie pentru lucrurile publice? Cine și cum se poate denunța legal un primar pentru lucrurile prost făcute? Cum aș putea face o ...? (mai mult)
Daca o persoana pune mana pe organele intime ale altei persoane (fara ca a doua persoana sa vrea), se incalca vreo lege? Eu as fi zis ca e hartuire sexuala, dar in lege scrie ca este hartuire sexuala...? (mai mult)
Cât este valabil avizul tehnic de racordare?
Bună seara! Am o fetita de 7 luni rezultată dintr- o relație de concubinaj, tatăl fetei nu a recunoscut- o la naștere deci în actul de naștere al copilului apar doar eu. Nu știu din ce motiv ...? (mai mult)
Salut! Dacă am luat amendă la de la STB (500 lei) dar nu mi- au zis să semnez nimic mai trebuie să o plătesc? Doar am fost legitimat și m- au căutat într- o bază de date. În cazul în care trebuie...? (mai mult)
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Ma aflu in Germania de cateva luni iar acum cateva zile am alunecat si mi- am deplasat un os de la mana. Sunt asigurat la AOK dar nu mi- am trimis pozele si nu am primit...? (mai mult)
Salut! Dacă cumva ma ataca un câine agresiv și ii omor cu un briceag, pățesc ceva? Este vina mea? Având în vedere ca eram pe drum public iar câinele trebuia sa fie în curte.
Au venit 2 polististi la mine in fata casei si mi-au zis ca au primit reclamatie pe numele meu, acum am primit invitatie la audiere, e nasol?
Buna ziua, Unde pot reclama un individ care injecteaza buze desi n-are studii si competente medicale pentru a face asa ceva?
Salut, recent m-am calificat ca taximetrist, pe certificat scrie ca este valabil pana in anul 2027, pana atunci nu trebuie sa mai merg la vizite medicale / psihologice? Multumesc!
Cum pot afla codul fiscal?
S-a aprobat legea cu privire la fumatul produselor din tutun de catre minori in spatii publice?
Mai e cineva pe aici, ca mine, care încă suferă de pe urma sistemului comunist?
Este nevoie de PFA pentru persoane care fac trading? Cum platesc traderii taxe? Din cate am citit nu e nevoie de PFA, iar taxa pe profit e cel de 10%. Ce pasi ar trebui sa fac ca activitatea...? (mai mult)
Salut! Daca eu fac 18 ani in decembrie 2022 iar cartea mea de identitate expira in decembrie 2023, trebuie schimbata cand fac 18 ani sau cand expira? Daca schimb buletinul, trebuie sa reinoiesc viza...? (mai mult)
Aveam de luat niste bani de pe un concediu medical dat cu cod de boală obișnuită de pe luna septembrie.In condițiile în care am lucrat 10 luni la o firma, apoi vreo 9 zile la alta firmă, după ...? (mai mult)
Condiția de a afișa locația firmei, în actele de vânzare- cumpărare sau parteneriate cu alte firme, este obligatorie? De asemenea, este obligatorie să fie afișată locația pe website- ul...? (mai mult)
Salut TPU, în urma cu 2 ani eu cu fosta iubita am făcut o casa pe terenul lui taicamiu fără sa avem acte niciunul, doar taicamiu, ai ei au investit o suma mare de bani iar într- un final ea a ales...? (mai mult)
E vreo diferenta intre Politia Locala si Politia normala? Daca da, de ce sunt impartiti in doua si nu exista doar o singura politie?
Buna! Am o întrebare, am lucrat 1an si 8 luni si mi-am dat demisia. Iar dupa o luna jumate am ramas însărcinată. E posibil sa mai iau indemnizația?
Ai voie sa te plimbi in public cu echipament de airsoft (fara kevlar/ceramic plates/arme etc)?
Ai voie sa te plimbi in public in stil militar complet (vesta, rucsac, casca, masca) desigur fara ca acestea sa fie de grad militar (anti-glont, ceramic plate etc.) Si desigur fara armament?
In cazul unei plângeri la politie cum se poate dovedi ca actul sexual a fost consimțit?
Sunt in concediu prenatal.Ar trebui sa iau banii de pe un concediu medical.In caz că nu mi se dau banii ce trebuie sa fac?
Care e faza cu bursa de merit? Tocmai am primit azi bursa de merit 173 RON, dar din cate vad pe internet ar trebui sa fie 200 RON/luna. Nu zic neaparat de acum pentru ca e sistem nou cu module, dar ...? (mai mult)
Ce motive ar avea o tara sa mute o capitala? Sa zicem din Bucuresti sa facem capitala Cluj.
Cum poti primii banii înapoi de la postliceala? Verișoara mea s-a înscris în septembrie dar nu ii place cum functioneaza scoala respectiva si ar vrea sa se retragă.
Recent am picat traseul la scoala de soferi.Pentru reprogramare am primit de la instructor ADEVERINTA doar ca pe ea imi este trecut gresit domiciliul. In ciuda acestui fapt am putut sa ma reprogramez la...? (mai mult)
Salut! Pentru a fi consilier juridic trebuie sa te inscrii la consiliul consilierilor juridici Bucuresti? Ce presupune asta si de ce dureaza procesul 2 ani? Am fosti colegi care deja s- au angajat pe post...? (mai mult)
Salut! In legatura cu școala auto am si eu o intrebare! Daca eu in momentul ăsta am 17 ani si 10 luni, pot sa ma inscriu la școală...problema sta in felul următor:scoala pe care vreau sa o fac se...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Mindfulness întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Civilizatii disparute
Au fost cele mai mari civilizatii ale planetei. Hai sa vedem daca stii ceva despre inaintasii nostri.