Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 16 Ianuarie 2025 sunt:
Salutare! Ați lupta pentru apărarea țării în cazul unei agresiuni ruse? Dacă da, de ce?
Ce acte iti trebuie pentru a scoate cazierul pentru angajare?
Va salut, sa presupunem ca avem următoarea întâmplare, cineva da comanda de un produs online de pe un site cu sediu etc, produsul respectiv costa 4. 000lei însă după plasarea comenzii este sunat...? (mai mult)
Am auzit astazi la Radio România Actualități la emisiunea Dezbaterea de prânz pe Ministrul Muncii spunând că începând cu 2023 se va majora punctul de pensie cu minim 10% dar nu a spus nimic despre...? (mai mult)
Am picat traseul pe 14.10. 2022 si vreau sa ma reprogramez. După cât timp pot sa fac asta? Dacă fac alea 6 ore de condus și am adeverinta cu dovada pot sa ma programez sau trebuie sa aștept 15 ...? (mai mult)
Salut, am o nedumerire în legătură cu diferența de legi dintre România și SUA. Dacă o persoană intră prin efracție (trespassing) la tine în casă, cu un pistol încărcat, și încearcă...? (mai mult)
Este un site oficial al tuturor codurilor CAEN, unde poate să le explice mai exact?
Hei! Daca sunt studenta la ase in primul am la buget, dar vreau sa renunt dupa primul semestru si sa dau la alta facultate in vara, daca plătesc taxa de scolarizare pentru semestrul asta pot sa ma inscriu...? (mai mult)
Are voie legal un minor de 17 ani sa aiba relatii (sexuale/sau nu)cu o minora de 14 ani?
Daca are atatea arme moderne si sofisticate, primite incontinuu de la americani si alti aliati, de ce nu reuseste Zelenski si ucrainenii lui sa- i bata odata pe invadatorii rusi si sa- i alunge din Ucraina?...? (mai mult)
Salutare tuturor! Am 13 ani si am aruncat cu un obiect din greșeală intr- o masina. Am încercat sa șterg dar am eșuat. Un om de la bloc s- a apropiat si mi- a pus întrebarea ca de ce am facut poza...? (mai mult)
Isi poate lua amenda o vecina daca bate cu picioarele si diferite lucruri (sa se auda tare in tavan)?
Ce sancțiuni se aplică unui părinte care își înjură copiii sau ii bate?
Buna ziua, dacă primesc pensie de urmas și sunt student, îmi continui studiile, pot primi venituri si din alte surse fără sa îmi afecteze pensia? Ma refer la venituri din salarii si jocuri de ...? (mai mult)
Dacă practicile LGBT sunt o normalitate : asta ar însemna că modul de viață al elitelor să le acceptăm și practicăm, doar pentru că asta se întâmplă de mii de ani!? Exemplu: incestul, ...? (mai mult)
Când mergi de depui actele de cununie la Primărie ai nevoie de martori?
De ce se platesc taxele? Adica de ce trebuie sa platesc pentru banii pe care ii am? Nu inteleg chestia asta, bun eu iti arat din ce am facut banii dar eu de ce trebuie sa platesc ceva pentru asta? Adica...? (mai mult)
Buna! Extista vreo declaratie la notar faptul ca proprietarul unui apartament a primit deja banii de la cumparator?
Aș putea să mă angajez dacă nu am buletin? De ex la un restaurant sau ceva de genul
Buna seara, îmi spune și mie careva cum as putea sa mut apartamentul pe numele meu? Că doar pe mama o mai am și aș vrea sa-l mut pe numele meu am 20 de ani.
Salutare TPU. În cât timp pot învăța legislația cel mai repede pentru permisul de condus? Menționez că nu știu nimic încă. Dau funda!
Salut! Intentionez sa cumpar o masina pentru a o restaura si am urmatoarea dilema. Daca fac contractul de vanzare- cumparare si o trec acum pe numele meu, am un termen limita pentru a o inmatricula sau...? (mai mult)
Voi astia care ati luat tepe pe OlX, ati mers la politie s-a rezolvat ceva, si daca da, in cat timp?
Salut! Vreau sa achiziționez un autovehicul pe numele meu. Am domiciliu in Hunedoara, dar locuiesc in chirie in Cluj- Napoca. Intrebarea mea este daca il pot baga la impozit la primaria din Cluj- Napoca,...? (mai mult)
Ce pedeapsă penală riscă cineva care își înscenează moartea dar care e descoperit? Există pedeapsă pentru așa ceva?
Salut, am luat teapa de la cineva pe Instagram, daca vorbim sa ne strangem mai multi care am luat teapa la politie rezolvam ceva?
Cum pot cumpara o masina radiata, in siguranta?
Pentru actul de vanzare- cumparare, este obligatoriu ca cumparatorul sa faca transferul bancar? Eu vrea sa cumpar un imobil doar pe numele meu, insa toti banii ii are sotul(fiind ai mei), el va face...? (mai mult)
Ce poti sa faci ca tată ca să ai/locuieşti împreună cu cei doi copii dacă eşti dat afară din locuinţa bunicii (care este propietar) şi mama rămâne cu bunica şi copiii? Nu ar exista acord între...? (mai mult)
Salutare, daca achizitionez un vehicul cu fiscal, contract de vanzare-cumparare, etc, iar eu nu perfectez documentele, acesta va aparea la primarie pe numele meu? Va multumesc!
Salutare, în martie a acestui an am achiziționat un vape la care ieri a cedat un buton. La shop mi- au spus clar ca nu ma pot ajuta asa ca am sunat la sediul central. Totul bine și frumos. Mi- au spus...? (mai mult)
Salutare TPU! Cum pot sa imi schimb numele legal? Vreau sa scot al doilea prenume din tot numele meu, vreau sa am doar un nume. Cat ar costa sa fac asta? Unde sa merg sa fac asta? Funda!
Buna, cat sunt pensiile de handicap gradul 1, 2, 3?
Va salut! Dacă eu locuiesc in militari Residence și mi- a expirat rovinieta acum câteva zile, sunt șanse să primesc amendă!? Menționez că de la principala până în cartier sunt 100 de metri ...? (mai mult)
Vinerea asta dau examenul auto practic, iar parintii mei nu vor sa dau bani politistului, vor sa iau orasul pe mintea mea si imi este teama ca daca nu ii dau bani politistului poate ma pica intentionat...? (mai mult)
Se dau bursele luna asta? Daca da, cand?
Se dau bursele pe luna asta? Si daca da, cand?
In Romania exista centre pentru persoane care au avut parte de violenta in familie si nu au unde sa se duca? M-ar interesa prin Giurgiu sau imprejurimi daca exista
E ilegal sa te dai cu parfum in magazine? Poti filma in magazine?
Ce obligații are un proprietar, persoană cu handicap grav, gradul 1, care a închiriat, în baza unui contract, un apartament față de statul român? Practic, după ce ambele părți au semnat...? (mai mult)
Buna ziua, as dori sa pun o întrebare. Dacă am un cazier necurat din cauza ca m-a prins poliția conducând fără permis as avea dreptul sa dau de permis?
Daca este casatorit si muncesc amandoi si castiga diferit, in conturi diferire, la partaj cele două conturi separate la banci separate, deschise fiecare pe numele lui fără sa îl imputernici pe celălalt...? (mai mult)
Mult laudata Hidroelectrica, la care toti dau navala: https://specialarad.ro/un- procent- de- 99- din- plangerile- impotriva- hidroelectrica- validate- drept- intemeiate- de- catre- companie/?fbclid=IwAR2LK24NAhFTrkH1LQ6tqfxBjDSC8Os2jUKCja_M6I7rdGeYauQ6dMfueww ...? (mai mult)
Care sunt considerate dovezi în instanţa?
Cum se doveste că un parinte este alcoolic în instanta?
Daca esti casatorit si este totul la comun, fara regim matrimonial, poti sa scoti o suma de bani castigata din salariul tau care sa nu fie luata in calcul la partaj? Cum ar veni sa scoti banii care i-...? (mai mult)
Daca mama sotiei a carui apartament este propietar te-a luat in spatiu cu acte si ai doi copii, te poate da afara din casa ca tata si sotia sa ramana cu mama si copii în casa?
Buna! Am un unchi ce locuiește în Statele Unite ale Americii. Acesta a rugat- o pe mama să caute o cerere de împuternicire pentru eliberarea unui certificat de naștere. Știți cumva de unde poate...? (mai mult)
Daca o fată are sub 18 ani (16 mai precis) și vrea sa facă dragoste cu mine și eu îs de acord poliția/părinții nu poate face NIMIC nu? Cu excepția că EXISTĂ posibilitatea sa- mi iau o giomagiala...? (mai mult)
Bună TPU! Am şi eu o curiozitate, aş dori să mai adaug un prenume. Este posibil oare să fac asta cu uşurință şi fără a trebui să aduc dovezi palpabile? Spre exemplu, stiu că atunci când...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
nemur88 întreabă:
AvaaAngie223498 întreabă:
QQelias întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
American Dad
Si voi ati fost cuceriti de Stan, super tatal american? Dovediti chiar acum ca sunteti fani adevarati!