Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Buna, mama are 17 ani, nu are certificat romanesc, tatal 21 de ani, copilul are 3 luni, cu chin cumva am reusit sa- i fac certificatul de nastere. Imi puteti spune daca e pe numele mamei? Eu l- am...? (mai mult)
Salut! Ieri am primit o amendă de circulație pe care aș vrea s- o contest. Ar trebui să plătesc amenda înainte să fac contestație, ea fiind jumătate din sumă în 24 de ore? De asemenea, am ...? (mai mult)
În timpul Primului Război Mondial, mai exact în august 1916, România a semnat o convenție politică și una militară (ambele secrete) cu Antanta. Aproximativ doi ani mai târziu, a negociat ...? (mai mult)
Buna. Cred ca sunt in pericol. Este vorba despre un barbat care ma sperie. Am nevoie de cineva care cunoaste codul penal. Eu am varsta de 21 ani. Sa va povestesc toata situatia. Eu Lucrez ca vanzatoare...? (mai mult)
Buna seara, am o întrebare. Am un dosar penal de un an și câteva luni pentru permisul auto. Am angajat un avocat care nu prea își face treaba nu își dă interesul, încă nu am primit niciun ...? (mai mult)
Buna, anul trecut am avut scandal cu părinții fetei, ea are 17 ani, avem un băiețel de 3 luni acum. Fata anul trecut a stat la plasament 7 zile, dupa a scos- o bunica si dupa a fugit inapoi,...? (mai mult)
Salut. Legat de investitiile in aur, daca pe viitor as vrea sa investesc in aur, nu sume foarte mari, sa spunem un lingou de 50 grame, merita? Si o alta intrebare, pentru cei care detin aur, care...? (mai mult)
Un minor(17 ani) poate cumpăra bere fără alcool? La Profi, doamna care era acolo nu m-a lăsat să iau...
Salut, am o intrebare legata de permis. Daca eu implinesc 18 ani pe 3 octombrie si am schimbat buletinul mai repede, fiind valabil din data de 7 septembrie, este posibil sa pot sa dau sala de acum inainte...? (mai mult)
Buna TPU, am făcut o greșeală teribila, sunt fost lucrător comercial și am furat bani din casa de marcat, am fost prins și îmi pare tare rău pentru ce am făcut, chiar dacă am făcut- o sa...? (mai mult)
Salutare! Locuiesc in București sector 6 si astăzi administratorul blocului in care locuiesc mi- a cerut o copie după actul de identitate spunând ca cei de la poliția locală le cere de la toți ...? (mai mult)
Poti sa muncesti de la 14 ani?
Poate un minor de 15 ani sa se angajeze cu contract de munca?
Ce echipa din fortele speciale/cine se ocupa cu evadarea prizonierilor?
Mi- a lovit cineva gardul unei proprietati cu masina si nu recunoaste. Eu am dovada video. Fapta s- a petrecut pe 18 septembrie, astazi am descoperit. In cat timp sunt obligat sa anunt politia? Fiind...? (mai mult)
Buna, din nou! Am o problema extrem de mare. Am comandat un iPhone 11 de pe eMag, care vine prin Flanco. L- am comandat Marti, 13 09. Si cand ma uit Luni sa urmares comanda, imi apare ca, comanda...? (mai mult)
Bună, știe cineva daca se mărește alocația? Am auzit niște vorbe și de aia întreb :)
Salut, Dacă la un proces esti citat ca martor esti obligat sa mergi in instanță? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua, Întrebare: După intrarea in vigoare a OG 16/2022 consilierii locali trebuie impozitati cu CAS si CASS dupa salariul minim brut pe tara, adica trebuie sa plateasca si ei aceste contributii...? (mai mult)
Bună ziua. Cine eliberează adeverințele de studii ale unei facultăți private care s- a desființat? Pentru pensionare mi se solicită o adeverință de studii din care să reiasă ca am absolvit cursurile...? (mai mult)
Imi pot schimba numele de familie dupa cel al mamei?
Salut. Azi am primit 14 puncte de penalizare de la un agent de politie și aș vrea să aflu cum scap de ele și ce e de făcut să nu mai îmi dea? Se poate transfera și la alții? Dau fundă.
Salut imi puteti spune care e diferenta dintre BSIJ si SIAS/SAS? Au misiuni diferite? Cu ce se ocupa BSIJ diferit de SIAS?
Mi- a fost reținut permisul de conducere, am depus o contestație de 1 luna fara nici un răspuns. Pot anula acea contestație pentru a- mi scadea din zilele de pedeapsă? Daca nu, pot depune un certificat...? (mai mult)
Salut. Imi puteti spune si mie care e diferenta dintre SIAS\SAS si BSIJ? Ce fac cei de la BSIJ diferit fata de cei de la SIAS sau SAS?
Ca politist, trebuie sa stii toate legile?
Când auziți o întrebare "ce este ceva anume care este mai sexy cu o culoare neagră?", dar raspunsul să fie "oamenii", s- ar considera ca întrebarea să fie ÎNCURAJATOARE pentru persoanele de culoare...? (mai mult)
Buna, daca imi fac cazierul in orasul din buletin si vreau sa il folosesc la angajare in alt judet, acesta este valabil acolo chiar daca nu am viza de flotant? Am incercat sa caut pe net, dar nu am ...? (mai mult)
Salut. In ce denotă funcția de subofițer casier principal în jandarmeria mobila?
Va salut! Nu știu care secțiune era mai buna, dar am considerat că merge să întreb și aici. Se poate muta dosarul de la o facultate la alta? M-am răzgândit acum, pe moment
Hello, Stiti pe cineva sau v- ati aflat in situatia urmatoare; Sunt studenta la drept in cadrul Unibuc, long story short, in anul 3 am trecut de la taxa la buget. In sem. 2 anul III am luat restanta...? (mai mult)
Salut, știți dacă se poate să-ți faci bursa de studiu dacă maica-mea este casnica iar tatăl meu lucrează în străinătate, acesta fiind practic singurul venit?
Salut. Pot sa primesc amenda acasă dacă sunt minor și m- a oprit poliția peste strada deoarece eram cu un prieten care i- a închis USA între el și a mers la șofer și înjura iar șoferul s- a ...? (mai mult)
Salut! Care e toata faza cu PFA? Trebuie sa imi fac pentru ceva, dar nu inteleg nici cum se completeaza. Ok, daca fac PFA, ce taxe trebuie sa platesc o data pe an? Ce trebuie sa declar? Si totodata,...? (mai mult)
Salutare! Vreau sa aplic pentru bursa de studiu, sunt la liceu. Problema este ca nu sunt sigur dacă ma incadrez, suntem 2 persoane, un singur salariu minim pe economic. Ce suma trebuie sa fie pe persoana...? (mai mult)
Cum opresc indemnizatia baiatului? Ca sa fie si el bine, sa nu mai il omoare spitalele astea de nebuni, el s- a saturat sa mai ia pastile, vrea o viata noua, vrem sa oprim indemnizatia sa nu mai vina ...? (mai mult)
Buna! Vreau sa plec din tara o saptamana si am o nelamurire… Am vazut ca iti poti face buletinul cu 180 de zile inainte sa expire, eu am acum 17 ani si in 24 februarie fac 18. Daca vreau sa plec ...? (mai mult)
Am comandat ceva de pe eMAG și nu a venit kitul de instalare, gen, șuruburi, surubelnita, etc. (lucruri care fac parte din componente) am sunat la eMAG, au spus ca se rezolva, după ce firma ii...? (mai mult)
Bună! Lucrez la o firmă si în octombrie împlinesc un an de când m- am angajat. Problema îi că vreau sa imi dau demisia cel mai probabil prin noiembrie, deoarece mă gândesc să îmi caut alt ...? (mai mult)
Buna! Seful de magazin, la magazinul care lucrez ma pune uneori sa merg intr- o zi in care e deja facut programul sa ma duc la alt magazin din aceeasi firma ca sa lucrez acolo ziua aceea. Intrebarea mea...? (mai mult)
Salut, spondiloza si spondilotita sunt acelasi lucru? Si sunt inapt pentru politie daca am spondiloza cervicala? Pe internet am vazut doar despre spondilotita
Ce spray pentru autoapărare e legal? Fără a avea nevoie de autorizații și fără a avea probleme cu politia (legea )? Spray- ul cu piper e legal? Sau ce alt tip de spray pentru autoapărare,...? (mai mult)
Salut TPU, vin cu o intrebare si anume care ar fi avantajele si dezavantejele daca mi- as schimba permisul de conducere romanesc in cel nemtesc? Momentan sunt stabilit in Germania de ceva timp si ma bate...? (mai mult)
Bună TPU, am și eu problema. Este vorba de pierderea custodiei a mamei. Dacă tatăl nu a recunoscut copilul la naștere, iar mama copilului se prostituează și a lăsat copilul în tara și nu...? (mai mult)
Buna seara. Problema mea este in felul următor. Am fost oprit în trafic. Pentru un control de rutină. Mi- au fost reținute numerele de înmatriculare cât si talonul. Pentru lipsă RCA. Titularul mașinii...? (mai mult)
Salut! Răspund la sondaje online și câștig uneori bani din acestea. Întrebarea mea trebuie declarate la ANAF și plătit impozit? Dar dacă donez sânge și primesc acele tichete in valoare de aproximativ...? (mai mult)
Buna seara. Am absolvit o școală Postliceală sanitară și nu mi se eliberează diploma pe niste motive imbecile pe care pe mine absolvent nu mă interesează.(motivul ar fi că conducerea care acum...? (mai mult)
Buna! Tatal meu a decedat, iar eu as dori sa trec casa lui parinteasca si terenul pe numele meu. Nu detin actele de proprietate decat pe cele ale bunicului meu si a strabunicului (decedati si ei). Ce...? (mai mult)
De ce statul nu produce un exces de electricitate, încât să se vândă la prețuri de nimic? Văd că elementul cel mai important în societatea modernă este energia electrică, deoarece aceasta...? (mai mult)
Salut! Vad din ce in ce mai des pe retelele de socializare vâlva asta cu "drogurile in scoli", chiar sunt foarte curios daca o sa se aprobe cum o sa procedeze cu testul? Se desfasoara prin luarea de ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Ioana20Andreea întreabă:
Robert74G întreabă:
rusucristinel1901 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Vikings
Cat de atent ai urmarit aventurile lui Ragnar Lothbrok? Vom afla chiar dupa ce termini de completat acest quiz!