Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Martie 2025 sunt:
Hei! Din ce cunoașteti, dacă te prind furând din magazin o data însă te lasa sa pleci, te mai cauta zilele anterioare pe camere? Dacă da, cât? Și chestia asta se face manual in timp real, ...? (mai mult)
Cum poti raspunde penal in caz ca spui "toata lumea ar fi fericita daca te ai sinucide"si in general cyber bullying?
Salut TPU, am o intrebare, in vara am facut 18 ani si inca sunt la liceu, in a 12. Acum fac si liceul si merg si la munca. Mi- am depus cererea pentru alocatie si voiam sa va intreb daca eu sunt si...? (mai mult)
Cum imi pot recupera un bun daca a cazut pe proprietatea privata a cuiva, iar acesta refuza sa mi-l inapoieze sau daca acesta lipseste de pe proprietate?
Buna TPU, daca am 14 ani pot intra la filme nerecomandate copiilor sub 15 ani? Tin sa mentionez ca am deja buletinul facut
Buna TPU. Eu la serviciu am un coleg de munca ce a mintit unul dintre sefii mei. Am inteles motivul pentru alegerea sa doar ca intrebarea e alta. Poate fii concediat de administrator daca se afla ca a ...? (mai mult)
Intr-o citatie ce inseamna: "Prezenta personala interogatoriu" sub sanctiunea prevazuta de codul de procedura civila etc? In acelasi timp scrie ca in caz de neprezentare se poate trimite un inscris
Salut, cum pot face o viza online ca să pot trece vama spre Regatul Unit? Oare cam cât ar trebui sa aștept, dacă costa ceva? Mai multe informații
Salut, pot trece vama din România spre Anglia dacă am pașaport Moldovenesc, permis de ședere în Romania și permis de conducere romanesc? Oare ar mai trebui ceva?
Bună, vreau sa plec în Regatul Unit și nu reușesc sa dau de o ambasada și nu știu dacă pot trece vama din România în Londra sau Regatul Unit. Sunt din Republica Moldova, dar stau în România...? (mai mult)
Buna! Azi prietenul meu a fost prins furând de 200 de lei dintr- un supermarket, nu s- a chemat poliția, doar și- a dat numele și vârsta. L- au întrebat "poliție sau plătești?" A plătit. Acum,...? (mai mult)
Am avut un concediu medical de la ginecolog de pe 13.09. 2022 până pe 26.09. 2022, apoi am luat concediu prenatal de la medicul de familie dar dansul mi l- a dat cu 26.09. 2022 până pe 30.09.2022.Trebuia...? (mai mult)
Actele pentru cununia civilă se depun la Starea Civilă?
Mai oameni buni, ce naiba de operațiune militară e in Ucraina sau antitero când e clar că tot ce face Putin e sa destabilizeze situația economică a Europei, adică de 3 luni și ceva sau de când...? (mai mult)
Buna seara! Ma numesc Adrian si lucrez la un hotel din Bucuresti, iar aseara pe tura de noapte mi s- a intamplat un eveniment. Aseara in jurul orei 19:36- 19:38 un om al strazii a intrat in incinta ...? (mai mult)
Buna ziua TPU, se poate da pe cineva in judecată pentru o datorie daca nu s-a facut nici măcar o chitanță de mână? Mulțumesc
Buna! Am si eu o intrebare urgenta, e normal ca inainte de a incepe un interviu de angajare, angajatorul sa te puna sa semnezi un contract cica de confidentialitate a firmei si datele tale personale?
Salutare! Ați lupta pentru apărarea țării în cazul unei agresiuni ruse? Dacă da, de ce?
Ce acte iti trebuie pentru a scoate cazierul pentru angajare?
Va salut, sa presupunem ca avem următoarea întâmplare, cineva da comanda de un produs online de pe un site cu sediu etc, produsul respectiv costa 4. 000lei însă după plasarea comenzii este sunat...? (mai mult)
Am auzit astazi la Radio România Actualități la emisiunea Dezbaterea de prânz pe Ministrul Muncii spunând că începând cu 2023 se va majora punctul de pensie cu minim 10% dar nu a spus nimic despre...? (mai mult)
Am picat traseul pe 14.10. 2022 si vreau sa ma reprogramez. După cât timp pot sa fac asta? Dacă fac alea 6 ore de condus și am adeverinta cu dovada pot sa ma programez sau trebuie sa aștept 15 ...? (mai mult)
Salut, am o nedumerire în legătură cu diferența de legi dintre România și SUA. Dacă o persoană intră prin efracție (trespassing) la tine în casă, cu un pistol încărcat, și încearcă...? (mai mult)
Este un site oficial al tuturor codurilor CAEN, unde poate să le explice mai exact?
Hei! Daca sunt studenta la ase in primul am la buget, dar vreau sa renunt dupa primul semestru si sa dau la alta facultate in vara, daca plătesc taxa de scolarizare pentru semestrul asta pot sa ma inscriu...? (mai mult)
Are voie legal un minor de 17 ani sa aiba relatii (sexuale/sau nu)cu o minora de 14 ani?
Daca are atatea arme moderne si sofisticate, primite incontinuu de la americani si alti aliati, de ce nu reuseste Zelenski si ucrainenii lui sa- i bata odata pe invadatorii rusi si sa- i alunge din Ucraina?...? (mai mult)
Salutare tuturor! Am 13 ani si am aruncat cu un obiect din greșeală intr- o masina. Am încercat sa șterg dar am eșuat. Un om de la bloc s- a apropiat si mi- a pus întrebarea ca de ce am facut poza...? (mai mult)
Isi poate lua amenda o vecina daca bate cu picioarele si diferite lucruri (sa se auda tare in tavan)?
Ce sancțiuni se aplică unui părinte care își înjură copiii sau ii bate?
Buna ziua, dacă primesc pensie de urmas și sunt student, îmi continui studiile, pot primi venituri si din alte surse fără sa îmi afecteze pensia? Ma refer la venituri din salarii si jocuri de ...? (mai mult)
Dacă practicile LGBT sunt o normalitate : asta ar însemna că modul de viață al elitelor să le acceptăm și practicăm, doar pentru că asta se întâmplă de mii de ani!? Exemplu: incestul, ...? (mai mult)
Când mergi de depui actele de cununie la Primărie ai nevoie de martori?
De ce se platesc taxele? Adica de ce trebuie sa platesc pentru banii pe care ii am? Nu inteleg chestia asta, bun eu iti arat din ce am facut banii dar eu de ce trebuie sa platesc ceva pentru asta? Adica...? (mai mult)
Buna! Extista vreo declaratie la notar faptul ca proprietarul unui apartament a primit deja banii de la cumparator?
Aș putea să mă angajez dacă nu am buletin? De ex la un restaurant sau ceva de genul
Buna seara, îmi spune și mie careva cum as putea sa mut apartamentul pe numele meu? Că doar pe mama o mai am și aș vrea sa-l mut pe numele meu am 20 de ani.
Salutare TPU. În cât timp pot învăța legislația cel mai repede pentru permisul de condus? Menționez că nu știu nimic încă. Dau funda!
Salut! Intentionez sa cumpar o masina pentru a o restaura si am urmatoarea dilema. Daca fac contractul de vanzare- cumparare si o trec acum pe numele meu, am un termen limita pentru a o inmatricula sau...? (mai mult)
Voi astia care ati luat tepe pe OlX, ati mers la politie s-a rezolvat ceva, si daca da, in cat timp?
Salut! Vreau sa achiziționez un autovehicul pe numele meu. Am domiciliu in Hunedoara, dar locuiesc in chirie in Cluj- Napoca. Intrebarea mea este daca il pot baga la impozit la primaria din Cluj- Napoca,...? (mai mult)
Ce pedeapsă penală riscă cineva care își înscenează moartea dar care e descoperit? Există pedeapsă pentru așa ceva?
Salut, am luat teapa de la cineva pe Instagram, daca vorbim sa ne strangem mai multi care am luat teapa la politie rezolvam ceva?
Cum pot cumpara o masina radiata, in siguranta?
Pentru actul de vanzare- cumparare, este obligatoriu ca cumparatorul sa faca transferul bancar? Eu vrea sa cumpar un imobil doar pe numele meu, insa toti banii ii are sotul(fiind ai mei), el va face...? (mai mult)
Ce poti sa faci ca tată ca să ai/locuieşti împreună cu cei doi copii dacă eşti dat afară din locuinţa bunicii (care este propietar) şi mama rămâne cu bunica şi copiii? Nu ar exista acord între...? (mai mult)
Salutare, daca achizitionez un vehicul cu fiscal, contract de vanzare-cumparare, etc, iar eu nu perfectez documentele, acesta va aparea la primarie pe numele meu? Va multumesc!
Salutare, în martie a acestui an am achiziționat un vape la care ieri a cedat un buton. La shop mi- au spus clar ca nu ma pot ajuta asa ca am sunat la sediul central. Totul bine și frumos. Mi- au spus...? (mai mult)
Salutare TPU! Cum pot sa imi schimb numele legal? Vreau sa scot al doilea prenume din tot numele meu, vreau sa am doar un nume. Cat ar costa sa fac asta? Unde sa merg sa fac asta? Funda!
Buna, cat sunt pensiile de handicap gradul 1, 2, 3?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Adi1987 întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
mynameisnotsupposedtobehere întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
One Tree Hill
Te consideri un fan adevarat al serialului One Tree Hill? Dovedeste-o chiar acum!