Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, as vrea sa imi deschid o firma de tricouri custom impreuna cu 2 prieteni si am 2 intrebari. 1. Pot face asta cu PFA sau am nevoie de SRL? 2. In legatura cu design- urile tricourilor, este ceva...? (mai mult)
Buna ziua, am si eu o întrebare de unde as putea face rost de o copie a cupoanelor de alocație din luna iulie? Nu mai găsesc cupoanele și îmi trebuie la bursa:(
Buna! Am avut un CIM pe o perioada determinata de 3 luni. In acest timp nu mi- am luat concediu (aveam 21 zile/an). Contractul s- a încheiat, intrebarea mea este daca aceste zile de concediu neluate...? (mai mult)
Din punct de vedere legislativ, ce inseamna cuvantul "neimputabil"? Am cautat pe dex dar nu am gasit.
Ce se poate face din punct de vedere legal, dacă câinele vecinului sare la mine în curte? Câinele este unul destul de rău. Spre exemplu sare la mine în curtea și îmi omoară câinele sau pisica...? (mai mult)
Credeți că dacă rușii vor opri livrările de gaze, războiul din Ucraina s-ar putea încheia?
Ce verificări îți face politia înainte să îți da avizul pentru ordinul de servici pentru a purta arma pentru paza? De ce trebuie sa aștepți așa mult?
Dacă depun o plângere/dau declarații ca martor la poliție, angajații secției respective pot, în mod legal, să îmi înștiințeze părinții? Precizez că sunt major.
Voi ce ați prefera, să trăiți într- o țară ca SUA ori China unde deși infracționalitatea și crimele sunt ridicate, poiliția își face corect datoria și nu sunt corupți, șantajiști, ...? (mai mult)
Bună TPU, am o problemă pe care vreau să o rezolv, de fapt cred că ar fi două. 1. Doresc să îmi schimb numele de familie(adică să trec de pe al tatălui pe cel al mamei).De mentionat este ca...? (mai mult)
Stie cineva daca persoanele eliberate in probatiune au anumite restrictii, de exemplu alcool, droguri, etc…
Salut! La 3 dimineata stateam pe o banca cu un grup de prieteni si faceam galagie (eu mai mult) si a venit politia si m- a luat doar pe mine, mi- au luat datele la ei la masina mi- au spus ca tulburarea...? (mai mult)
Cum ar fi arătat lumea dacă Rusia invada Ucraina în timpul iernii, prin decembrie? Mai apoi, după discuții conflictuale cu lumea, în special cu Europa, ar tăia folosirea gazului către Europa,...? (mai mult)
Stie cineva cand se va opri razboiul asta?
Buna ziua. Preciezez faptul ca traiesc intr- o familie cu un tata violent, abuzator sexual si potential abuzator. Mi- a abuzat sora verbal in urma cu cativa ani. Precizez faptul ca tatal meu are 100kg,...? (mai mult)
De razboi ce se mai zice?
Urgent! Bună ziua. Dacă 2 persoane (fiul și copilul fiicei decedate *adica nepotul decedatului*) moștenesc un teren pe care se afla o casa, iar unul dintre moștenitor dorește sa vândă terenul ...? (mai mult)
Salut TPU, am fost ieri la un apartament o noapte, iar gazda a cerut să faca o poză buletinului fetei care a făcut rezervarea (majoră), normal nu? Doar că după 5 minute a revenit ca să ne facă...? (mai mult)
Bună ziua, Am o mică nelămurire…am avut nunta noastră recent și a doua zi am avut plângeri de la foarte multă lume ca mâncarea nu a fost ok(mirosea, probabil din cauza căldurii) și lumea...? (mai mult)
La ultima etapa de inmatriculare la schimbare proprietar auto, in cazul in care se pastreaza numerele si trebuie sa mergi pe baza de programare la ghiseu cu placutele la tine, de ce acte mai ai...? (mai mult)
La ce riscuri te expui daca iei pe cineva in spatiu?
Buna ziua, se mai poate cumpara teren extravilan prin metoda dare in plata cu noua ordonanta de urgenta sau nu se mai poate transmite dreptul de proprietate la intabulare fara certificat de preemtiune,...? (mai mult)
Bună ziua TPU, recent am împlinit 16 ani(de o luna și puțin), întrebarea mea este ce drepturi am de la vârsta acesta, adică ce am voie de acum sa fac legal ce nu puteam face înainte?
In Legea 360 privind Statul Polițistului la o anumita sectiune se vorbeste despre modificarea si suspendarea Raportului de serviciu insa nu se specifica sau defineste ce este acela un raport de serviciu....? (mai mult)
Buna TPU, de ce a fost doar Klaus Iohannis și Viorica Dancila la alegerile de președinte ca doar din 100 de parlamentari nu s-a găsit un bărbat inteligent sa se confrunte cu Klaus?
Salut TPU! Anul ce vine ne va pune de la scoala de unde învățăm sa facem scoala de soferi (daca vrem), dar nu stiu cum e atunci cand dai sala, este greu sau usor? Si cam ce o sa trebuiască sa invat?...? (mai mult)
Dacă îmi pierd pașaportul, va trebui să refac poza?
Buna seara, am o cateva intrebari legate de dretpurile elevilor in legatura cu care nu am gasit un raspuns. Noi, ca si elevi, avem voie sa inregistram vocal profesorii pentru a avea o dovada in legatura...? (mai mult)
Buna, am o intrebare, mi s- a reținut permisul pentru 90 de zile. In 5 septembrie ar trebui sa il primesc inapoi. Daca is plecat si ajung numa in data de 18 septembrie sa ma duc dupa el e vreo...? (mai mult)
Ca student fara venit, cum poti sa fii asigurat medical?
Salut, bunica și- a pierdut buletinul, însă are nevoie urgent de el și pana îl schimba deja e târziu, se poate lua pentru moment ceva de la primărie, o adeverință sau ceva înlocuitor?...? (mai mult)
Salut TPU! Zilele trecute am lasat un prieten de ai mei sa conduca putin pe un drum de tara aproximativ 200 de metri, cand am oprit sa ne schimbam locurile a aparut si politia langa noi. Stie cineva, ...? (mai mult)
Ce pedeapsă îti dă la furt calificat? Prima fapta Prejudiciu achitat Fapta recunoscuta
Sa zicem că ai salariul de doar 2000 de lei și primești o amendă de circulație de 600. Nu crapă sufletul în tine? Muncești degeaba
Salut, am primit aseară o amenda auto(eu având aproape un an experienta și domeniul la parintii mei) eu conducând masina tatălui meu cu care ma plimbam. Iar la nume pe amenda nu e numele meu complet...? (mai mult)
Dacă ai primit o amenda auto pentru o defecțiune la un stop, ai recunoscut defecțiunea polițistului iar el pe amenda ti-a scris ca ai recunoscut, mai ai ce face la judecătorie?
O sa lovească Zaporojie cu bomba? Sper sa nu
Salutare, în aceasta seara am fost oprit de politie deoarece la masina mea (golf 4 break) as avea un defect și anume acel stop de sus luneta ar sta constant aprins în loc de a se aprinde doar când...? (mai mult)
Care sunt pașii pentru a da în judecată o persoană sau o instituție (inclusiv o instituție de învățământ) / firmă?
Voi ce credeți, când o sa treacă România la Euro?
La ce vârstă pot să dau de permis pentru motor de 125cc? La 16 sau la 18 ani?
De ce lumea consideră energia nucleară ca opțiune, chiar dacă nu avem stabilitate politică și militară în lume, chiar și aproape de noi?
Salut, sunt luat in spatiu la tatal meu vitreg si vreau sa stiu daca tatal meu biologic poate sa treaca casa pe numele altei persoane (nu il mai caut si imi spunea ca va trece casa altuia). Casa este...? (mai mult)
În Occident (Anglia, Franța) încep să apară zone interzise ne- musulmanilor. Unele funcționează deja ca niște micro- state, guvernate de Sharia, deci ieșite de sub autoritatea statului. Ocupație...? (mai mult)
Unde se pot schimba monedele euro?
Salut. E un tiganus de 9- 10 ani in parc care ameninta cu un briceag si zice tot felul de injuraturi, ce pot face ca sa se potoleasca? Ce credeti ca ar fi mai bine sa ma duc la maica- sa care dupa parerea...? (mai mult)
Bună ziua TPU, vreau sa îmi iau un pistol airsoft(am 16 ani) menționez ca sunt la tara într- un loc izolat deci îl pot folosi doar în curte și pe câmp, acum întrebarea e voie sa dețin un airsoft...? (mai mult)
Hei! Intenționez să îmi schimb domiciliul din cartea de identitate ca urmare a mutării în municipiul de care aparține localitatea de unde m- am mutat. Deîndată ce mi se eliberează noua carte de...? (mai mult)
Salut, am o întrebare, are ce face politia în cazul acesta? Un scam pe olx, a zis ca îmi trimite altceva și a trimis altceva, desigur avea buletin fals, număr de telefon nou cu telefon cu butoane,...? (mai mult)
Salut, poate rezolva politia chestia asta? Am facut un schimb pe olx și am luat teapa respectivul avea buletin fals număr de telefon cumpărat nou și pe ceva telefon cu butoane, am vb cu el pe Facebook...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
Draghici_Andrei_Madalin_2000 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Sistemul solar
Ai idee de cate ori ar incape Pamantul in Soare? Fa quiz-ul si vei capata o noua viziune asupra sistemului nostru solar.