Am iesit azi cu cainele maidanez ce imi tine companie si vreau sa-ti zic ca m-am lovit de un comportament ciudat al oamenilor, cativa stateau pe gard asteptand sa trecem, o femeie s-a refugiat intr-o scara de bloc, singurele fiinte cu o usoara forma de ratiune au fost niste copii de 5-10 ani care l-au mangaiat, ciudat.
Am vrut sa leg cainele de o banca si sa merg eu la ei sa-i agresez, dar eu...fiinta inteligenta m-am rezumat la cateva cuvinte"nu va speriati ca nu musca rau" Acum, trebuie sa fiu eutanasiat? cas...ah, nu dau idei!
Daca esti idiot si vezi cainele la coltul strazii, sa nu te apuci sa fugi in directia lui in speranta ca nu te va vedea, alergatul cu tropait de ratoi(promovat, sustinut de KFC Si McDonalds) imi trezeste si mie cateva instincte de pradator(probabil am fost canibal intr-o viata anterioara).
Cine iubeste un caine n-o sa-i pese de cativa oameni omorati, eu nu cred ca acesti caini sunt piedica progresului uman, piedica suntem chiar noi si progresul-un vis frumos, avem alte probleme mai importante cum ar fi functiile privilegiate care fac economia praf.Nu cred ca acesti caini stau la colt de strada si au o lista cu cei mai inteligenti oameni din bucuresti:
-om de stiinta(vrea sa inventeze o masinarie ce leviteaza)-bifat
-inginer agronom (sustine agricultura pe toate suprafetele arabile din ro)- bifat
-deputat(sustine ca orice salariat sa nu mai fie sclav)-bifat
Nu e momentul sa devenim paranoici si sa ne apucam sa aruncam vina pe caini, chiar in momentul in care copilul ti-a fost muscat, esti vinovat pentru ca nu i-ai aratat cum sa se apropie de un animal si...mai tarziu de un caine.
Dapoi. Sa faca si politia animaleleor. Sa muste cainii pe oricine si sa nu poti sa ii dai una la caine. Apoi sa vezi cati o sa fie muscati. Si cu amenzi. O sa faca oamenii puscarie pentru ca au batut un caine. http://www.youtube.com/watch?v=w3hrfn73I4U
Psihologia canina ne raspunde clar ca nu putem altfel lua suprematia decit daca muscam mai rau ca ei.Deci,de cite ori veti vedea un catelus ca ride cu dintii rinjiti la voi, va puteti repezi sa-l flocaiti un pic cu o dantura cit de cit sanatoasa, sa-l faceti numai petice toata blana.E singurul mod de a rezolva problema.
Dar câte animale trebuie să mai moară de mâna oamenilor? Cate specii trebuie să mai dispară? Cât trebuie să mai distrugă oamenii pentru bunăstarea proprie? De ce nu spui întâi cât de distrugătoare e ființa umană, de ce nu te revoltă mai mult că fiul își ucide mama, că mama își chinuie proprii copii în moduri greu de crezut și multe alte monstruozități? Da, știu, nu ăsta este subiectul protestului tău. Apropo, halal cauză ți-ai mai ales.
Ioooooooooooooi, nu seee poateee. cum asa? caini in bucureeesti? tu, nu mai informa lumea prost.
mi-a iesit accentu' sau ce?
revenind la subiect... si nu e bine? eu zic ca e bine. daca mai are careva vreo petitie, vreo parafa pentru mine va astept bucuroasa.
E o cretinitate totala, o voma, o aberatia la adresa umanitatii sa lasi mii de javre libere pe strazile unei capitale de tara ce apartine (H)UE. La cate exemplare din astea sunt, daca ar eutanasia chiar si 90%, in 2 ani, la cum se imperecheaza, s-ar reatinge nivelul. Solutie : tot ce e liber, la gazat. Adoptii, ai grija, e ok, ai dat-o in bara, faci 2 luni de munca voluntara. Ti-e frica noaptea mai repede de caini de cat de boschetari sau alte specimene... Trist.
Iubaretii de animale nu stiu ce vorbesc sau vorbesc sa se afle in treaba de dragul de a vorbi. Aperi o cauza cand esti foarte bine informat si actionezi ca atare daca te duce mintea. Vreau sa spun, in calitae de iubitor de animale ca NICIODATA nu voi pune un caine vagabond, agresiv, mai presus decat viata unui om. Iubesc animalele si totusi mi-e frica de haita din spatele blocului.Ma doare ca statul roman nu face nimic! ADAPOSTURI la fel ca in toate statele occidentale si civilizate.Stiu nu sunt fonduri.
Sa nu uitam ca au ajuns pe strazi din cauza unor javre de oameni! Iar inmultirea lor excesiva tot unor nenorociti de oameni se datoreaza, care dupa ce ii mangaie de doua ori pe cap le dau drumul pe strada.
Ce se intampla in Bucuresti e lipsa de educatie, cultura si civilizatie iar pentru asta nu poti sa dai vina pe caini!
Sincer sa spun, pe mine ma doare in c*r de oameni! Daca de exemplu (dau doar un exemplu sa nu sari la mine ca lovit de streche) pe tine te-ar musca mie nu mi-ar pasa catusi de putin, fiindca eu stiu ce fel de persoana esti! Ba chiar as zice ca ai meritat-o la cat de mult rau doresti altor fiinte uneori! Acum eu nu zic ca si oamenii nu-s importanti, insa mie mi se pare mai important cineva care nu sesizeaza ce traieste, cum traieste si reactioneaza din instinct, fiindca sunt sigur ca daca ar avea rationament totul ar fi altfel!
Dar stii ceva? Degeaba au oamenii rationament ca uneori se comporta mai salbatici decat oricare caine gasit pe strada! Mai ales in dugheana numita Bucharest!
Deci cele mai salbatice potai sunt oamenii si imi pot da seama foarte usor de asta nu doar prin intermediul internetului ci si prin intrebarile postate aici de unii ce se cred intelectuali si poate chiar urmsii lui Einstein!
Asta este opinia mea...si un om chiar daca vreodata ar fi atacat de o fiinta salbatica (nu neaparat caine) nu consider ca ar trebui sa urasca acel animal. Asta mi s-ar parea si o dovada de inteligenta si o diferenta intre el si animalul acela, fiindca dupa cum am spus este vorba de instinct, la care nu avem ce face! Asa reactioneaza ei si nu putem schimba asta uneori.
Tot ce poti sa faci este sa fii mai atent la persoana ta si ai grija sa te feresti de anumite situatii!
Fanaticdupatine : esti atat de prost incat iti doresc ( si am vazut the secret, daca ma concentrez bine de tot imi iese ORICE-mi propun ) un rendez-vous superb cu toti cainii din cartierul meu. te descurci tu, esti baiat mare si te-a si invatat tac-tu sa discuti amiabil cu animale turbate si nevaccinate. uite d-aia zic eu sa parasim Romania cei care mai avem o ramasita de creier in cap... fanaticdupatine o sa voteze din nou.
Roxa, Nu imi pun mintea cu toate catelele in calduri, dar daca tu vrei si insisti.
Te-ai suparat din cauza unui singur lucru, nu te poti deplasa in viteza cand te fugareste un caine, de aici apar frustrarile si pentru acelasi motiv te ocolesc si barbatii, nici cel mai mare frustrat de pe site nu cred ca ar fi avut ceva impotriva daca eu iubesc cainii.
Dar asta ramane intre noi, nu va sti nimeni, promit! si voturile sa stii ca le ofer doar cand imi arati ca te afecteaza.
P.S. daca esti vreo catea trimisa sa ataci sa stii ca-i trimit stapanului tau nota de plata pentru monta.
Ah, era sa uit, iti doresc o seara placuta!
@Roxa esti prea saracuta cu duhul ca sa iti iasa concentrarea! Infantilitatea ta imi aduce lacrimi in ochi uneori:de ras bineinteles.
Ca sa primesti un inteligent de la kongeriket si eventual o "funtita" te lasi tavalita prin noroiul TPU-ului de toti.Degradarea asta ar trebui sa aiba si ea o limita in cazul tau, daca esti femeie. Poti pupa dosul cuiva dar discret, nu sa iti auzim ţocaiturile toti cei prezenti pe site.
Cât de conspiraţionist poţi să fii justitiarule să crezi că Roxa mă pupă pe mine?
Dacă ai avea câte-un cent de câte ori m-am contrat eu cu Roxa îl ajungeai pe Ţiriac până acum la avere .
Oh nu erau semne de adulatie?! Vai mie! Cum am putut sa ma insel?Kongeriket mai ai de invatat pustiule despre farmecele feminine.Discutiile contradictorii au fost mult mai putine decat pupicurile pe sub mustata(daca nu s-a epilat Roxa noastra). Prinde si tu subtilitatile ca nu trebuie sa ti le dau mura in gura. Fata te place si se face preş pentru a-ti face ţie pe plac.
Roxa? Pentru ca am 20 de ani in fata ta ma abtin sa te jignesc mai rau.Ma gandesc ca destul iti umilesti parintii aratand educatia de mana a doua pe care ai primit-o.
Studiile pe oameni nu se fac in scolile second hand frecventate de tine
Zi buna sa aveti mai copii!
Inca o data 'justitia' a dibuit cum sta de fapt situatia esti genial, nenea. vezi ca se scrie "a-ti" de la "a iti ". nu trebuie sa-mi multumesti, poti sa arunci cu noroi din nou. de data asta o sa fii singur, am incheiat discutia. in ceea ce ma priveste e QED.
@fanaticdupatine
"Nu e momentul sa devenim paranoici si sa ne apucam sa aruncam vina pe caini, chiar in momentul in care copilul ti-a fost muscat, esti vinovat pentru ca nu i-ai aratat cum sa se apropie de un animal si...mai tarziu de un caine."
Mai gandeste-te!
@justitiarul, trebuie sa accepti si acele "javre de oameni". Nu putem fi toti "perfecti", nici nu ar fi ok. Ce faci cu plusul de animale mangaiate...ramase fara stapan? Si animalele se inmultesc, da? Iti permiti tu sa tii 10 caini? Ii castrezi, cei fatati ii omori sau ce faci cu ei? Multa lume iubesc si apara caiini dar numai gura-i de ei, nu fac nimic in privinta asta. Cati dintre iubitorii de caini ar duce acasa un caine vagabond? La toti le trebuie caini de rasa, frumosi.
@antitemepenet19191, vai cata logica debitezi! Ce-ar fi sa introduci toate fiintele vii(soareci, sobolani, paianjeni etc si, de ce nu, animalele comestibile) in logica prezentata?
Oare pentru a câta oară constat că pe TPU a fi om raţional este o abatere de la "buna comportare"?!
@kongeriket, predomina subictivismul promovat de religii. Omul nu poate fi destul de rational daca ratiunea este controlata de sentimente si nici daca in acelasi timp tine cont de valorile religioase.
Si mie imi plac cainii(animalele), am vut trei caini pana acum, dar nu las sentimentele mele fata de animale sa-mi ingusteze ratiunea. Si eu sunt impotriva oricarei forme de cruzime, dar pentru o siguranta in societate trebuie facut ceva cu acesti caini vagabonzi.
Daca fiecare stapan si-ar castra cainii nu ar mai fi atatia vagabonzi.
Nu ar fi mai simplu?
@Alphawolf ce argumente vrei sa-ti mai aduc tie la cele scrise de mine? Ce nu intelegi la cele spuse de mine?! Esti greu de cap?
Nu ma apuc eu acum la polemici cu tine ca tie ti-e lene sa citesti un raspuns ca lumea. In ziua de azi vad ca cititul reprezinta o parte foarte grea a vietii mai ales pentru cei care se cred "jmenii" site-ului pe aici (daca nu ai internetului). De fapt stiu si in sinea lor ca nu sunt decat niste lingai pupincu*isti, dar prefera sa para pe durii pe aici. Sunt sigur ca tu esti de fapt un lacheu trimis de trio-ul asa-zisilor intelectuali de aici (si anume @roxa @kongeriket si @Спинесхиверс) ca sa le mai apere demnitatea de pe care nu au avut-o niciodata!
Asta e tot ce am avut de spus in rest, iti mai recomand un dictionar si niste carti, dar raspunsul nu ma apuc acum sa ti-l rezum tie ca esti greu de cap. Oki?
@antitemepenet19191, stai bland, nu te agita ca nu ai ce argumente sa-mi aduci care sa-ti sprijine primul tau raspuns la aceasta intrebare. Daca tu atata poti, asa gandesti, e problema ta. Ce nu inteleg la cele spuse de tine? Ai impresia ca ai spus ceva interesant? Te inseli amarnic! Cunosti cumva persoanele mutilate de caini, stii tu ca acele persoane s-au comportat mai rau ca animalele, poti sa-ti sustii aberatiile cu care te-ai laudat? Oare poti face diferenta dintre un om si un caine? Nici nu stiu de ce intreb, din raspunsul tau se intelege clar ca nu poti. In doar doua luni si doar in Bucuresti au fost 1468 de persoane mutilate de caini, dar peste 30 de ani cand numarul cainilor vagabonzi se va dubla(poate chiar tripla daca nu luam nicio masura) cate persoane vor fi mutilate de caini in Bucuresti, dar in tara? Cum poti fi sigur ca unul din copiii tai nu va fi mutilat de caini, dar unul din nepotii tai? Ii inveti cum sa se comporte sau cum sa se apropie de caini!? Sau poate crezi ca spitalele si tot ce se investeste in ele sunt concepute pentru asfel de cazuri!? Daca ti-ar trage cel putin 25% din salariu pentru costurile spitalizarii persoanelor mutilate de caini ti-ar conveni?
Poate eu sunt mai greu de cap, dar tu, cu siguranta, esti spalat pe creier, la fel si cei care te-au premiat cu voturi pozitive.
Eu nu am preferati pe TPU, nici nu sunt lingau, eu am fost doar la subiect! Caini vagabonzi sunt o problema mare, iar aberatiile voastre m-au zgariat pe creier.
Nimeni nu vrea câini pe străzi! Încetează să dai vina pe iubitorii de animale, nu ei țin câinii pe străzi, ci autoritățile. Nici eu nu vreau câini pe străzi, nu acolo e locul lor, nu vreau să aud de oameni mușcați sau omorâți de câini, nici eu nu vreau să-mi fie frică să merg pe stradă. Nimeni nu vrea asta, doar cei care fac muultți bani din asta.
De ce ești tu revoltat împotriva iubitorilor de animale eu una nu pot să pricep! Ce vină avem noi că autoritățile nu fac nimic? Ce vină au oamenii care se implică în a ajuta câinii loviți, mutilați, chinuiți în moduri crunte, ce vină au cei care încearcă să-i dea spre adopție, ce vină au cei care îi iau în casa lor și le oferă un cămin? Pe tine până la urmă ce te deranjează, că sunt câini pe străzi sau că sunt oameni care nu concep ca ei să fie omorâți cu bestialitate?
@pyma, daca la mine te-ai referit, probabil ti-a scapat ca intr-un raspuns de al meu am specificat ca sunt impotriva oricarui act de cruzime. Ai citit raspunsurile pe care le-am criticat? De ce incerci sa acoperi vina celor care apara animalele cu orice pret? Tu dai vina pe autoritati!? Autoritatile suntem noi, in functie de opinia publica se iau decizii! Tu ai impresia ca eu in raspunsurile mele am criticat bunul comportament al oamenilor, sau poate consideri ca sunt impotriva cainilor care au stapani? As fi impotriva mea - si eu sunt stapanul unui caine. Subiectul este altul! Cainii vagabonzi sunt un pericol pentru societate! Putina atentie - religiile si iubitorii de animale sunt impotriva eutanasierii cainilor vagabonzi.
In 10-15 ani se poate tripla numarul cainilor vagabonzi(am gresit in raspunsul anterior - m-am incurcat in cifre).
@Lluvia, nu cainii cu stapani sunt problema, ci cainii vagabonzi. In plus, daca s-ar castra toti cainii, ar duce la disparitia lor...si nimeni nu vrea asa ceva.
@Alphawolf
Nu la tine m-am referit, ci la kongeriket. Trebuia să specific, scuze.
Și da, sunt împotriva eutanasierii, consider că trebuie să respectăm dreptul la viață al fiecărei vietăți. S-a demonstrat că prin eutanasiere nu se rezolvă nimic. Băsescu a făcut monstruozitatea asta acum 10-12 ani și ce a rezolvat, au dispărut cumva câinii de pe străzi? Suntem oameni, avem capacitatea de a alege soluții mult mai umane, pașnice, avem exemplul țărilor care printr-un program activ de sterilizare și adopție au demonstrat că se poate. Noi de ce nu facem asta?
Sunt oameni care efectiv se luptă din răsputeri să ajute câinii. Îi iau de pe străzi pentru că nu-i lasă inima să treacă indiferenți pe lângă un câine bolnav și vai de capul lui, îi iau în casele lor, le plătesc tratamentul și le caută un cămin. Daca intri pe site-uri de adopții să vezi cât sunt de implicați oamenii ăștia în a face un bine, a ajuta pe cât posibil. Și vine kongeriket și se adresează pe un ton zeflemitor la adresa unor oameni, care contrar lui, încearcă să facă ceva pentru a nu mai fi animale fără stăpân pe străzi. În loc să fie revoltat că autoritățile nu se sinchisesc să rezolve problema, urmând exemplul eficace al altor țări, el dă vina pe iubitorii de animale și urăște câinii doar pentru că există și-l incomodează, de parcă ce vină au câinii că oamenii nu știu să-și construiască un sistem competent și viabil, prin mijloace civilizate, în care societatea să se poată situa pe o treaptă cel puțin decentă de trai.
E crunt ce se întâmplă în România, uneori mi se pare că am uitat să fim oameni.
''Autoritatile suntem noi, in functie de opinia publica se iau decizii!'' - sunt total în dezacord cu această afirmație. Uite ce inseamnă rezolvarea problemei pentru autorități:
http://www.facebook.com/....../photo.php
Iată ce spune cineva la comentarii: ''Daniela Stoica: O catelusa de pe acest camp de groaza a fost a fost salvata de o doamna care a vazut-o tarandu-se pe camp. Din pacate este paralizata intrucat a fost impuscata in coloana. Catelusa este la Happy Pet si urmeaza sa fie operata pentru a-i fi scos glontul din coloana.''
Ieftin și comod, pe cât de mult posibil.
@Alphawolf uite un exemplu:
X are un caine. Nu l-a castrat. Naste 5 catelusi. Nu are cui sa ii dea, atunci ce face? ii da pe strazi. si uite asa se formeaza cainii vagabonzi
Concluzia? o tragi singur de aici
LisaJulie întreabă:
CyberDune28 întreabă: