Am iesit azi cu cainele maidanez ce imi tine companie si vreau sa-ti zic ca m-am lovit de un comportament ciudat al oamenilor, cativa stateau pe gard asteptand sa trecem, o femeie s-a refugiat intr-o scara de bloc, singurele fiinte cu o usoara forma de ratiune au fost niste copii de 5-10 ani care l-au mangaiat, ciudat.
Am vrut sa leg cainele de o banca si sa merg eu la ei sa-i agresez, dar eu...fiinta inteligenta m-am rezumat la cateva cuvinte"nu va speriati ca nu musca rau" Acum, trebuie sa fiu eutanasiat? cas...ah, nu dau idei!
Daca esti idiot si vezi cainele la coltul strazii, sa nu te apuci sa fugi in directia lui in speranta ca nu te va vedea, alergatul cu tropait de ratoi(promovat, sustinut de KFC Si McDonalds) imi trezeste si mie cateva instincte de pradator(probabil am fost canibal intr-o viata anterioara).
Cine iubeste un caine n-o sa-i pese de cativa oameni omorati, eu nu cred ca acesti caini sunt piedica progresului uman, piedica suntem chiar noi si progresul-un vis frumos, avem alte probleme mai importante cum ar fi functiile privilegiate care fac economia praf.Nu cred ca acesti caini stau la colt de strada si au o lista cu cei mai inteligenti oameni din bucuresti:
-om de stiinta(vrea sa inventeze o masinarie ce leviteaza)-bifat
-inginer agronom (sustine agricultura pe toate suprafetele arabile din ro)- bifat
-deputat(sustine ca orice salariat sa nu mai fie sclav)-bifat
Nu e momentul sa devenim paranoici si sa ne apucam sa aruncam vina pe caini, chiar in momentul in care copilul ti-a fost muscat, esti vinovat pentru ca nu i-ai aratat cum sa se apropie de un animal si...mai tarziu de un caine.
Cât de conspiraţionist poţi să fii justitiarule să crezi că Roxa mă pupă pe mine?
Dacă ai avea câte-un cent de câte ori m-am contrat eu cu Roxa îl ajungeai pe Ţiriac până acum la avere .
Oare pentru a câta oară constat că pe TPU a fi om raţional este o abatere de la "buna comportare"?!
Pyma: Nu mi-e drag deloc băsescu dar când a făcut el asta, O PERIOADĂ au dispărut.
Ei bine, DUPĂ eutanasierea masivă ar trebui aplicate măsurile alea gen castrări, amenzi, etc.
Dar momentan, efectul problemei e scăpat de sub control.
Şi da, am o problemă cu iubăreţii de animale pentru că din cauza lor nu se adoptă legi care să rezolve problema.
Eu am semnat pentru legea eutanasiei şi iubăreţii au făcut petiţii de blocare a legii!
Concluziile ţi le tragi singur(ă).
Pyma: Eu prefer să donez un topor, nu 7 ron.
Dacă un câine mă atacă pe stradă eu îl omor şi gata. Nu-mi pasă cum mă simte câinele şi nu-mi pasă că iubăreţii de animale îl vor plânge.
Decât să mă coste spitalizarea mai bine să mă înjure iubăreţii de animale. P'ăia îi pot ignora. Rănile şi medicamentele însă nu!
Dar eu pot omorî un maidanez că am suficientă forţă.
Însă mama nu poate, bunica nu poate, bunicul e semi-paralizat, prietena mea nu poate, sunt o grămadă de persoane mai mult sau mai puţin apropiate mie care nu se pot apăra în niciun fel!
Îmi pare rău dar eu nu sunt dispus să aştept cu anii până când mor ăştia sterilizaţi când pot pune mâna pe baltag şi rezolva problema gratis şi eficient!
Am obosit să mă adresez autorităţilor iar când în sfârşit se decid să acţioneze, aceleaşi autorităţi se lovesc de zidurile de iubăreţi care nu-s în stare să accepte realitatea.
De-asta o ducem cum o ducem pentru că avem cetăţeni care nu sunt în stare să conştientizeze o problemă şi s-o gândească la rece şi s-o vadă din toate unghiurile. Problema vieţii unei potăi "nevinovate" nu e singurul unghi al problemei.
Sa nu uitam ca au ajuns pe strazi din cauza unor javre de oameni! Iar inmultirea lor excesiva tot unor nenorociti de oameni se datoreaza, care dupa ce ii mangaie de doua ori pe cap le dau drumul pe strada.
Ce se intampla in Bucuresti e lipsa de educatie, cultura si civilizatie iar pentru asta nu poti sa dai vina pe caini!
@Roxa esti prea saracuta cu duhul ca sa iti iasa concentrarea! Infantilitatea ta imi aduce lacrimi in ochi uneori:de ras bineinteles.
Ca sa primesti un inteligent de la kongeriket si eventual o "funtita" te lasi tavalita prin noroiul TPU-ului de toti.Degradarea asta ar trebui sa aiba si ea o limita in cazul tau, daca esti femeie. Poti pupa dosul cuiva dar discret, nu sa iti auzim ţocaiturile toti cei prezenti pe site.
Oh nu erau semne de adulatie?! Vai mie! Cum am putut sa ma insel?Kongeriket mai ai de invatat pustiule despre farmecele feminine.Discutiile contradictorii au fost mult mai putine decat pupicurile pe sub mustata(daca nu s-a epilat Roxa noastra). Prinde si tu subtilitatile ca nu trebuie sa ti le dau mura in gura. Fata te place si se face preş pentru a-ti face ţie pe plac.
Roxa? Pentru ca am 20 de ani in fata ta ma abtin sa te jignesc mai rau.Ma gandesc ca destul iti umilesti parintii aratand educatia de mana a doua pe care ai primit-o.
Studiile pe oameni nu se fac in scolile second hand frecventate de tine
Zi buna sa aveti mai copii!
@fanaticdupatine
"Nu e momentul sa devenim paranoici si sa ne apucam sa aruncam vina pe caini, chiar in momentul in care copilul ti-a fost muscat, esti vinovat pentru ca nu i-ai aratat cum sa se apropie de un animal si...mai tarziu de un caine."
Mai gandeste-te!
@justitiarul, trebuie sa accepti si acele "javre de oameni". Nu putem fi toti "perfecti", nici nu ar fi ok. Ce faci cu plusul de animale mangaiate...ramase fara stapan? Si animalele se inmultesc, da? Iti permiti tu sa tii 10 caini? Ii castrezi, cei fatati ii omori sau ce faci cu ei? Multa lume iubesc si apara caiini dar numai gura-i de ei, nu fac nimic in privinta asta. Cati dintre iubitorii de caini ar duce acasa un caine vagabond? La toti le trebuie caini de rasa, frumosi.
@antitemepenet19191, vai cata logica debitezi! Ce-ar fi sa introduci toate fiintele vii(soareci, sobolani, paianjeni etc si, de ce nu, animalele comestibile) in logica prezentata?
@kongeriket, predomina subictivismul promovat de religii. Omul nu poate fi destul de rational daca ratiunea este controlata de sentimente si nici daca in acelasi timp tine cont de valorile religioase.
Si mie imi plac cainii(animalele), am vut trei caini pana acum, dar nu las sentimentele mele fata de animale sa-mi ingusteze ratiunea. Si eu sunt impotriva oricarei forme de cruzime, dar pentru o siguranta in societate trebuie facut ceva cu acesti caini vagabonzi.
@antitemepenet19191, stai bland, nu te agita ca nu ai ce argumente sa-mi aduci care sa-ti sprijine primul tau raspuns la aceasta intrebare. Daca tu atata poti, asa gandesti, e problema ta. Ce nu inteleg la cele spuse de tine? Ai impresia ca ai spus ceva interesant? Te inseli amarnic! Cunosti cumva persoanele mutilate de caini, stii tu ca acele persoane s-au comportat mai rau ca animalele, poti sa-ti sustii aberatiile cu care te-ai laudat? Oare poti face diferenta dintre un om si un caine? Nici nu stiu de ce intreb, din raspunsul tau se intelege clar ca nu poti. In doar doua luni si doar in Bucuresti au fost 1468 de persoane mutilate de caini, dar peste 30 de ani cand numarul cainilor vagabonzi se va dubla(poate chiar tripla daca nu luam nicio masura) cate persoane vor fi mutilate de caini in Bucuresti, dar in tara? Cum poti fi sigur ca unul din copiii tai nu va fi mutilat de caini, dar unul din nepotii tai? Ii inveti cum sa se comporte sau cum sa se apropie de caini!? Sau poate crezi ca spitalele si tot ce se investeste in ele sunt concepute pentru asfel de cazuri!? Daca ti-ar trage cel putin 25% din salariu pentru costurile spitalizarii persoanelor mutilate de caini ti-ar conveni?
Poate eu sunt mai greu de cap, dar tu, cu siguranta, esti spalat pe creier, la fel si cei care te-au premiat cu voturi pozitive.
Eu nu am preferati pe TPU, nici nu sunt lingau, eu am fost doar la subiect! Caini vagabonzi sunt o problema mare, iar aberatiile voastre m-au zgariat pe creier.
@pyma, daca la mine te-ai referit, probabil ti-a scapat ca intr-un raspuns de al meu am specificat ca sunt impotriva oricarui act de cruzime. Ai citit raspunsurile pe care le-am criticat? De ce incerci sa acoperi vina celor care apara animalele cu orice pret? Tu dai vina pe autoritati!? Autoritatile suntem noi, in functie de opinia publica se iau decizii! Tu ai impresia ca eu in raspunsurile mele am criticat bunul comportament al oamenilor, sau poate consideri ca sunt impotriva cainilor care au stapani? As fi impotriva mea - si eu sunt stapanul unui caine. Subiectul este altul! Cainii vagabonzi sunt un pericol pentru societate! Putina atentie - religiile si iubitorii de animale sunt impotriva eutanasierii cainilor vagabonzi.
In 10-15 ani se poate tripla numarul cainilor vagabonzi(am gresit in raspunsul anterior - m-am incurcat in cifre).
@Lluvia, nu cainii cu stapani sunt problema, ci cainii vagabonzi. In plus, daca s-ar castra toti cainii, ar duce la disparitia lor...si nimeni nu vrea asa ceva.
@pyma, probabil acel program de care vorbesti ar fi o solutie buna, dar nu destul de sigura ca eutanasia. Sterilizarea nu le imputineaza numarul pe strazi, nici nu ii va face mai blanzi, cainii vor mai fi activi niste ani buni. Apoi, programul de care vorbesti este mult mai costisitor, iar presiuni financiare sunt din toate partile. Un exemplu: Sa spunem ca am 10 milioane salar, din care, trebuie sa platesc asociatia 2 milioane, trebuie sa mai platesc curentul si gazul 2 milioane, trebuie sa-i cumpar la copil rechizite scolare in valoare de cel putin un milion, ma mai costa medicamentele necesare pentru nevasta inca un milion, iar pentru trai este nevoie de minim 6 milioane de lei. Si ar mai fi o groaza de nevoi care necesita bani dar la care nu ma pot gandi. La care renunt? Sau cum as putea proceda, tinand cont ca in viitorul apropiat o sa am acelasi castig si aceleasi cheltuieli? Cam asa sta treaba si la nivel national. De unde sa scoata acei bani cand lumea face presiuni, institutiile fac presiuni, plus sunt o groaza de programe necesare societatii care stagneaza sau nici macar nu se pot gandi la ele din lipsa de bani. Oare trebuie marite impozitele, sau sa puna impozit si pe aer? Iti spun eu ce ar trebui facut. Biserica ar trebui sa renunte la fondurile primite in favoarea acestui program de care vorbesti. Bisericii ii trebuie si catedrala de miliarde de euro si cainii. Cam mult ne costa credintele astea.
Inca ceva, eu sunt constient ca animalele nu gandesc, nu sunt vinovate, dar daca copilul meu ar fi mutilat de un caine, as deveni hingher - si nu doar de caini vagabonzi, nici religiile nu ar scapa de mine si nici persoanele care apara cainii maidanezi. Eu nu sunt nici impotriva programului de sterilizare, nici impotriva eutanasiei, eu doar vreau sa se rezolve problema cainilor maidanezi. Nu mai vreau ca nevasta-mea sa-i fie frica mai mult de caini decat de orice alceva, nu mai vreau sa fiu mereu ingrijorat pentru copii. Eu cred ca ar trebui sa ne pese mai mult de persoanele mutilate de caini, si de faptul ca aceste animale, mult aparate, ne cam costa(nu ma refer doar financiar).
Gresesti daca crezi ca este vorba doar de legi confortabile si rapide. Este vorba mai mult de precautie si siguranta. In 10 ani de zile acei caini sterilizati or sa mai faca zeci de mii de victime. Asta este problema!
PS Nu poti respecta dreptul la viata al fiecarei vietati!
@antitemepenet19191, nu te mai strofoca ca nu esti destul de capabil, esti inconstient... orice ai incerca iti esueaza.
Cine crezi ca este vinovat ca animalele nu au ratiune? De ce trebuie sa plateasca oamenii pentru ca animalele nu au ratiune?
Nu pentru mine imi este frica, ci pentru persoanele dragi, care sunt mai slabe in caracter decat mine. Eu am nevoie de persoanele dragi, poti intelege asta? Am nevoie de ele intacte si fericite, nu in spital mutilate de caini, nici terorizate de ei. Cum inveti un copil sau o femeie sa se apere de caini? Glumesti!? Nu toate persoanele se pot controla in fata unor caini. Daca cainii observa ca tie frica, au si sarit pe tine. Da-mi un motiv real(nu subiectiv) pentru care sa pot accepta daunele cainilor provocate societatii si implicit teroarea ce o inspira ei unor persoane? Cacalarii de care vorbesti sunt mult mai putini decat maidanezii si raspund pentru faptele lor, iar pentru acei cocalari sunt sanse de revenire, mai pot fi tratati sau educati, dar in cazul cainilor ce faci? Apoi, logica mea imi spune ca, omul este mult mai in siguranta daca pericolul cainilor vagabonzi nu mai exista. De ce sa se teama omul de doua pericole(1. cocalarul drogat si 2. cinele maidanez) cand poate elimina unul din cele doua?
Tu numesti astea intamplari nefericite? Intamplarile care se pot preveni sunt intamplari nefericite? Cum iti asterni asa dormi, mai baiete! Tu ar trebui sa dormi pe la spitale muscat de maidanezi - poate dupa niste "cazuri nefericite" iti va veni mintea la cap.
Nu urasc cainii, dimpotriva! Imi plac cainii, imi plac majoritatea animalelor, dar ratiunea imi spune ca, numarul cainilor maidanezii sunt un pericol pentru societate.
@pyma, acesta situatie, problema cainilor, este rezultatul diferentelor de opinii, in special, dar si a nepasarii(cum spui tu) si a problemelor financiare ale tarii. Daca stau sa ma gandesc, nu toata lumea este vinovata, sunt persoane(eu sunt una dintre ele)care este in acord cu ambele programe(sterilizare si eutanasie) doar sa se rezolve problema la timp. As da si cei 6-7 roni, chiar si mai mult, dar preferabil ar fi pentru eutanasie, deoarece, este cam tarziu - problema cainilor este scapata de sub control. Spui ca in 10 ani cainii sterilizati nu vor mai fi, dar in perioada celor zece de ani este riscul pierderii unor vieti omenesti. Ele pot fi nevinovate(copii), iar persoanele care si-au pierdut sau isi vor pierde odraslele, nu cred ca mai da 2 bani pe programele sustinute de noi. Omul care isi pierde o persoane draga, mutilata de caini, el pe langa faptul ca isi va pierde pofta de viata, isi va pierde si comportamentul pasnic fata de aceste animale si fata de persoanele ce le apara.
Tu spui ca eu vreau rezolvari rapide la o problema creata de noi, dar eu nu prea inteleg acest cuvant "noi". Oare de ce sa plateasca unii oameni pentru respectarea credintelor unor oameni sau pentru nepasarea altora?
Intr-adevar multor oameni nu le pasa, dar problema cea mare este ca, celor ce le pasa, le pasa diferit. Suntem diferiti in sentimente si in capacitatea de gandire, asfel apar aceste probleme.
Ioooooooooooooi, nu seee poateee. cum asa? caini in bucureeesti? tu, nu mai informa lumea prost.
mi-a iesit accentu' sau ce?
revenind la subiect... si nu e bine? eu zic ca e bine. daca mai are careva vreo petitie, vreo parafa pentru mine va astept bucuroasa.
Fanaticdupatine : esti atat de prost incat iti doresc ( si am vazut the secret, daca ma concentrez bine de tot imi iese ORICE-mi propun ) un rendez-vous superb cu toti cainii din cartierul meu. te descurci tu, esti baiat mare si te-a si invatat tac-tu sa discuti amiabil cu animale turbate si nevaccinate. uite d-aia zic eu sa parasim Romania cei care mai avem o ramasita de creier in cap... fanaticdupatine o sa voteze din nou.
Inca o data 'justitia' a dibuit cum sta de fapt situatia esti genial, nenea. vezi ca se scrie "a-ti" de la "a iti ". nu trebuie sa-mi multumesti, poti sa arunci cu noroi din nou. de data asta o sa fii singur, am incheiat discutia. in ceea ce ma priveste e QED.
Dar câte animale trebuie să mai moară de mâna oamenilor? Cate specii trebuie să mai dispară? Cât trebuie să mai distrugă oamenii pentru bunăstarea proprie? De ce nu spui întâi cât de distrugătoare e ființa umană, de ce nu te revoltă mai mult că fiul își ucide mama, că mama își chinuie proprii copii în moduri greu de crezut și multe alte monstruozități? Da, știu, nu ăsta este subiectul protestului tău. Apropo, halal cauză ți-ai mai ales.
Nimeni nu vrea câini pe străzi! Încetează să dai vina pe iubitorii de animale, nu ei țin câinii pe străzi, ci autoritățile. Nici eu nu vreau câini pe străzi, nu acolo e locul lor, nu vreau să aud de oameni mușcați sau omorâți de câini, nici eu nu vreau să-mi fie frică să merg pe stradă. Nimeni nu vrea asta, doar cei care fac muultți bani din asta.
De ce ești tu revoltat împotriva iubitorilor de animale eu una nu pot să pricep! Ce vină avem noi că autoritățile nu fac nimic? Ce vină au oamenii care se implică în a ajuta câinii loviți, mutilați, chinuiți în moduri crunte, ce vină au cei care încearcă să-i dea spre adopție, ce vină au cei care îi iau în casa lor și le oferă un cămin? Pe tine până la urmă ce te deranjează, că sunt câini pe străzi sau că sunt oameni care nu concep ca ei să fie omorâți cu bestialitate?
@Alphawolf
Nu la tine m-am referit, ci la kongeriket. Trebuia să specific, scuze.
Și da, sunt împotriva eutanasierii, consider că trebuie să respectăm dreptul la viață al fiecărei vietăți. S-a demonstrat că prin eutanasiere nu se rezolvă nimic. Băsescu a făcut monstruozitatea asta acum 10-12 ani și ce a rezolvat, au dispărut cumva câinii de pe străzi? Suntem oameni, avem capacitatea de a alege soluții mult mai umane, pașnice, avem exemplul țărilor care printr-un program activ de sterilizare și adopție au demonstrat că se poate. Noi de ce nu facem asta?
Sunt oameni care efectiv se luptă din răsputeri să ajute câinii. Îi iau de pe străzi pentru că nu-i lasă inima să treacă indiferenți pe lângă un câine bolnav și vai de capul lui, îi iau în casele lor, le plătesc tratamentul și le caută un cămin. Daca intri pe site-uri de adopții să vezi cât sunt de implicați oamenii ăștia în a face un bine, a ajuta pe cât posibil. Și vine kongeriket și se adresează pe un ton zeflemitor la adresa unor oameni, care contrar lui, încearcă să facă ceva pentru a nu mai fi animale fără stăpân pe străzi. În loc să fie revoltat că autoritățile nu se sinchisesc să rezolve problema, urmând exemplul eficace al altor țări, el dă vina pe iubitorii de animale și urăște câinii doar pentru că există și-l incomodează, de parcă ce vină au câinii că oamenii nu știu să-și construiască un sistem competent și viabil, prin mijloace civilizate, în care societatea să se poată situa pe o treaptă cel puțin decentă de trai.
E crunt ce se întâmplă în România, uneori mi se pare că am uitat să fim oameni.
''Autoritatile suntem noi, in functie de opinia publica se iau decizii!'' - sunt total în dezacord cu această afirmație. Uite ce inseamnă rezolvarea problemei pentru autorități:
http://www.facebook.com/....../photo.php
Iată ce spune cineva la comentarii: ''Daniela Stoica: O catelusa de pe acest camp de groaza a fost a fost salvata de o doamna care a vazut-o tarandu-se pe camp. Din pacate este paralizata intrucat a fost impuscata in coloana. Catelusa este la Happy Pet si urmeaza sa fie operata pentru a-i fi scos glontul din coloana.''
Ieftin și comod, pe cât de mult posibil.
@kongeriket
Legi confortabile și rapide nu? Adică dă-le în cap și omoară-i, că de aia suntem oameni și avem rațiune, ca să folosim bâta. Vai de capul nostru.
''Violența este ultimul refugiu al incompetenței.'' - Isaac Asimov. Și nu câinii ar trebui să plătească pentru asta!
@Alphawolf
În primul rând bani sunt, dar intră în alte buzunare. Dacă ai cerceta puțin, ai observa chestia asta.
În al doilea rând, spui că animalele sunt prea mult apărate și ne costă lucrul ăsta, nu doar financiar. Întrebarea mea este: A cui e vina? Nu ți se pare că ne costă pentru că o merităm? Pentru că suntem indiferenți și comozi până când problema ne mușcă(la propriu) de fund și apoi ne lamentăm și cerem tare și răspicat rezolvări, indiferent de mijloace, numai ieftine și rapide să fie.
''In 10 ani de zile acei caini sterilizati or sa mai faca zeci de mii de victime. '' În zece ani de zile acei câini STERILIZAȚI vor fi dispărut de pe străzi. Dar ca să construiești ceva durabil îți trebuie și timp, nu bați din palme și gata, hocus pocus. Tu, ca mulți alții, vrei rezolvări (rezolvări la o situație creată de noi, pentru care vrem să plătească câinii) nu contează cum, întorci privirea și gata, mergi mai departe. Eu una, și mă bucur că nu sunt singura, nu pot să fac asta.
Îți dau și eu un exemplu: să spunem că la un bloc de 100 de apartamente sunt cam 8-10 câini. Dacă de la fiecare apartament s-ar fi strâns câte 6-7 Ron și acei câini ar fi fost sterilizați, nu s-ar mai fi înmulțit și în câțiva ani nu ar mai fi existat. Știu că este un exemplu utopic, unii ar spune naiv, ce român s-ar sinchisi măcar să dea și 50 de bani, darămite 6-7 Ron nu? Dar cât de simplu s-ar fi rezolvat totul, dacă noi ca oameni am vedea și un pic mai departe de propria ''ogradă''. Dacă ne-ar păsa...
Sunt de acord la partea cu Biserica, e nesimțire curată ce se întâmplă din punctul ăsta de vedere.
''PS Nu poti respecta dreptul la viata al fiecarei vietati!'' - Dar poți să încerci!
@ kongeriket
''De-asta o ducem cum o ducem pentru că avem cetăţeni care nu sunt în stare să conştientizeze o problemă şi s-o gândească la rece şi s-o vadă din toate unghiurile.''
Dar tu nu o vezi din toate unghiurile, pentru că tu desconsideri orice ființă fără rațiune. Când spui să gândim problema la rece, tu excluzi sufletul. Pe când eu una nu pot să fiu robot! Să iei decizii bazate pe rațiune e bine, dar nu ștergi cu totul sentimentele, nu mai văd rostul vieții astfel.
@Alphawolf
''Tu spui ca eu vreau rezolvari rapide la o problema creata de noi, dar eu nu prea inteleg acest cuvant "noi". Oare de ce sa plateasca unii oameni pentru respectarea credintelor unor oameni sau pentru nepasarea altora?'' Pentru că acei ''unii oameni'' au fost indiferenți, pentru că până nu s-a agravat problema nu ne-a interesat. Nu pricep cum de nu ai înțeles la ce m-am referit. Nu o spun cu răutate, nicidecum.
În fine, putem continua așa la nesfârșit și nu are rost. Prin urmare, cădem de acord că suntem în dezacord
Daca fiecare stapan si-ar castra cainii nu ar mai fi atatia vagabonzi.
Nu ar fi mai simplu?
DaciaRomania întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: