Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, poate rezolva politia chestia asta? Am facut un schimb pe olx și am luat teapa respectivul avea buletin fals număr de telefon cumpărat nou și pe ceva telefon cu butoane, am vb cu el pe Facebook...? (mai mult)
In Romania de ce se mai permite cresterea animalelor domestice in orase? De multe ori sunt tinuti chiar langa grad si daca vecinul nu curata se simte mirosul.
Cat costa o autorizatie de munca pe luna? Adica eu daca vreau sa ma duc la unul ca sa ii fac o casa.
Am o problema, am muncit la 16 ani 16-12 ore timp de o luna fara zi libera in weekend, iar angajatorul nu vrea sa imi dea banii munciti, ce pot sa fac?
Daca o persoana refuza sub orice forma sa se legitimeze, ce masuri legale poate lua un polițist/ de frontiera/ jandarm?
Salut TPU, stie cineva daca iti iei teapa in Germania tu esti in Romania iti mai poti recupera banii cumva? Va rog, ajutati- ma trebuie sa ma operez zilele astea si nu imi ajung banii de operatie. Am...? (mai mult)
Buna TPU! Am o intrebare legata de alocatie/pensie pentru studenti. Stiu ca daca ai un parinte decedat primesti pensie de urmas, insa la mine e o situatie foarte complicata. Mama ne- a parasit acum 2 ...? (mai mult)
Salut! Alaturi de familia mea am decis de a ne muta in chirie la oras, noi stand la tara. Eu incepand liceul.Am dorit sa ii facem fratelui meu transferul, dar directorul scolii a spus caci avem nevoie...? (mai mult)
Atunci cand pleci in alta tara, ti se cere in aeroport la plecare / sosire sa arati unde esti cazat sau doar documentele de calatorie?
M- am hotărât să îmi schimb instructorul de la școală de șoferi pentru că mă tot amâna de pe o zi pe o săptămână, pe alta! Știu unde este școală, unde lucrează dar nu știu cum să ...? (mai mult)
Salutare dragilor! Am nevoie urgent de un răspuns precis! Tocmai mi- am dat demisia și șeful a dat cu preaviz 20 de zile, adică între timp să continui sa muncesc, degeaba, pentru că nu ajung ...? (mai mult)
Legal marsupiul de transport copii mici 1-5 ani este ok pentru a tranporta un copil de 3 ani jumate cand ma dau cu bicicleta care este electrica, adica maxim 25km/h?
Cu câți km peste limita legală poți circula și nu ți se suspendă permisul?
Mi- a zis cineva cum că ar exista o lege prin care un elev înscris la școală de șoferi poate să conducă o mașină pe drumurile publice dacă are în dreapta sa șofer cu minim 10 ani experiență....? (mai mult)
Salut! Merită să deleg o firmă ce se ocupă de redactare acte pentru înființări firme, pentru a- mi deschide SRL? Suma pe care o firma de genul o cere, este de 400- 500 lei. Actul constitutiv și...? (mai mult)
Sunt obligată sa stau in preaviz daca nu am 3 luni lucrate?
Salutare. Un post tv/ televiziune(antena 1, protvv etc) iti poate arata fața la televizor daca nu esti de acord? Si daca o fac, ii poti da in judecata? De mentionat ca persoanele respective sunt...? (mai mult)
De ce in Romania se maresc salariile mereu la bugetari si au salarii decente si au si libere si o duc bine si cei din mediul privat se chinuie pe salarii mici sau foarte mici si se maresc foarte rar si...? (mai mult)
Salut TPU! Am o intrebare: mi- au dispărut niște lucruri din casa și din cate am aflat mi- au fost luate de cineva care locuiește cu mine și date politiei.Intrebarea mea e dacă pot sa reclam undeva...? (mai mult)
Buna, doresc sa comand ceva din UK. O sa fie nevoie sa trimit acte pentru vama sau ceva? A mai comandat cineva recent de acolo si imi poate spune daca e totul ok sau o sa imi opreasca coletul la vama?...? (mai mult)
Vreau sa fac rarul la o masina adusa din Austria. Are deja asigurare și numere roșii. Cat ma costa rarul cu taxe cu numere negre? Mtumesc
Salut! Am făcut asigurare pe 6 luni și am folosit doar 2 luni maxim! Nici atât. Si masina am vândut-o. Cum pot recupera restul de bani?
Salutare TPU. Am nevoie de vreun act daca vreau sa ies cu masina tatalui meu(pe numele lui) din tara? Mai exact in Bulgaria. Si daca da, atunci care?
Salut TPU Am 17 ani și peste câteva zile plec in Bulgaria însoțit doar de tatăl meu.La vama am nevoie de procura și din partea mamei?
Nu știu ce m- ar avantaja pe mine mai mult. Să iau pensie alimentară (făcând facultate) sau indemnizație șomaj (fără să fac facultate după terminarea bacului). Am nevoie de experiență voastră...? (mai mult)
Voi ce intelegi de aici? '' O confirmare a platii va fi trimisa automat dupa verificare extras bancar, operatie ce poate dura aprox. 5 zile lucratoare de la efectuarea platii, abonamentul fiind valabil...? (mai mult)
Daca am o asigurare medicala pentru calatorie in afara tarii si vreau sa modific data de plecare si sosire, cu cat timp inainte trebuie? E o anumita limita? Se mai plateste aceeasi suma o data sau e alta...? (mai mult)
Hei, TPU! Tatal meu biologic imi plateste pensia alimentara in valoare de 250 lei, dat fiind faptul ca acesta este "pensionar". Mai multe surse mi- au spus ca acesta este angajat ca sofer la o firma...? (mai mult)
Buna TPU, as avea o intrebare eu am permisul de aproape 2 luni, si am gasit un anunt online unde angajeaza la o firma de livrare mancare, ca si glovo, as avea posibilitatea sa lucrez in acest domeniu?...? (mai mult)
Salut TPU, am o întrebare legată de bursa de merit școlară anul acesta, am înțeles ca ar fi 200 de lei pe luna, întrebarea mea este pe câte luni ar veni, adică in total cam cât ar fi pe tot...? (mai mult)
Salut! De ce în SUA toate persoanele care fac o ilegalitate sunt chemate în fața unui judecător. Adică am văzut pe internet videoclipuri cu persoane care au fapte minore gen o amendă pentru parcare...? (mai mult)
Pot fi tras la răspundere dacă acord primul ajutor și persoana moare.
Salut, este legal sa amplasam de exemplu tonomate cu băuturi, mancare, etc sau alte idei prin care se pot face bani in liceu? Ne trebuie acordul directorului si daca este legal in totalitate si cum...? (mai mult)
Dacă mama și cu un bărbat sunt veri de gradul 2, eu și cu ficele bărbatului suntem rude?
Ma poate aresta politia la un dosar penal? Faptă" conducere fara permis, sub imfluenta alcolului, si furat în scop de folosința, alcolemie 0, 80 pur sange ce poate sa îmi facă politia?
Trebuie sa imi trec un apartament de pe numele varului meu pe numele meu, contract de vanzare- cumparare, trebuie neaparat sa ofer banii de fata cu notarul? Apartamentul a fost mereu al meu, dar nu ...? (mai mult)
Salutare! Situatia sta in felul urmator: Am cumparat o masina. Este inmatriculata, iar intre mine si proprietarul placutelor de inmatriculare sunt doi intermediari(persoane care au cumparat masina si...? (mai mult)
Salut! Daca cineva are din 2017 poza cu buletinul, eu cun pot afla daca acea persoana a facut credite sau altceva? Am vândut un aparat foto profesional și persoana respectiva mi- a cerut poza cu buletinul...? (mai mult)
Salut, astazi o persoana a dat peste mine intentionat si mi- a spart telefonul. Tin sa mentionez ca aveam 2 martori la momentul actiunii. M am dus la el la usa, iar cu toate ca era cineva acasa nu a raspuns...? (mai mult)
Actualmente cât este șomajul și de ce acte ai nevoie pentru a-l putea lua?
Salut! Daca cineva are poza cu buletinul meu poate sa facă ceva? Am vândut o camera foto și video în 2017 la o persoana și a făcut poza la buletinul meu în caz ca produsul era furat sau ceva.Și...? (mai mult)
Chiar se da spaga pentru carnetul de sofer in Romania sau o zic asa astia care au picat de 5 ori sa para o scuza?
Daca vreau sa devin judecător și totodata vreau sa îmi deschid un lanț de restaurante, credeți ca este permis? Are un judecător dreptul de a încasa venituri din alte surse decât salariul?
Dacă vreau sa devin judecător și totodata vreau sa îmi deschis un lanț de restaurante, credeți ca este posibil? Au judecătorii dreptul de a câștiga venituri din alte surse in afara de...? (mai mult)
Nu am mai stat in Romania de cand eram mic Cand eram mic ieseam cu bunicul si dadeam zapada, strangeam frunzele, maturam in fata portii sa nu inotam in praf Strada noastra era curata ca fiecare vecin...? (mai mult)
Bună! Am o prietena care are 13 ani, iar iubitul ei are 14 ani. El o forțează mereu să facă sex (neprotejat) cu el, dar ea nu este de acord și îi spune asta. Lui nu îi pasă dacă ea spune că...? (mai mult)
Ce activitati au sucursalele BNR din provincie? Am vazut ca e un sediu bnr in orasul meu (oras mărişor) si am vazut lume care are locul de munca acolo. Ce fac oamenii aia? Ce activitati au? Mare parte...? (mai mult)
Daca s- a maritat cu cineva si sa zicem ca nu mai merge, dupa un timp trebuie sa facem jumi juma totul? Sau cum sta treaba tot ce a fost procurat in timpul casniciei sau? Si in ce situatii NU se face ...? (mai mult)
Salutare! Am intrat la liceu si as vrea sa ma transfer la o profesionala cand incep cursurile pentru ca liceul la care am intrat este la 40 de kilometrii de cartierul meu si nu imi convine sa fac atata...? (mai mult)
Dacă doresc să devin Procuror pot practica profesia de Avocat pe durata studiilor de la INM?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Duete celebre
Cat de multe lucruri stii despre cele mai faimoase duete din toate timpurile?