Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 17 Ianuarie 2025 sunt:
Dacă lumea spune că nimeni nu ar munci dacă toți ar avea un venit minim garantat, care să asigure cazare, mâncare și îmbrăcăminte cât pentru a supreviețui, atunci de ce oamenii fac curat...? (mai mult)
De la un magazin alimentar de la țară ai cumpărat un produs alimentar plin de mucegai, dar fara sa fie expirat pe etichetă...Ce faci? 1. Nu te faci de râs pentru 12 Ron și rămâi cu pierderea;...? (mai mult)
Dacă am primit astăzi permisul fizic categorie b, b1.Am voie să conduc o dubă care are sub 3.500 kg sau sunt ceva restricții că is incepător? Și semnul de începător mai trebuie pus pe spate ...? (mai mult)
Până la câți ani se mai poate lua alocația?
Nu am primit încă alocatia pe card. Dosarul de 18 ani l- am depus în februarie iar banii primeam mereu pe card pe data de 10. Știe cineva de ce? Menționez ca în toamna sunt în ultimul an de...? (mai mult)
Salut. Mi- a fost suspendat permisul pentru viteza pe o perioada de 90 zile, am dat redobândirea respectiva dar nu am luat și am înțeles ca se mai adaugă încă 30 de zile în plus? Adică 4 luni...? (mai mult)
Buna ziua. Daca am demisionat de la fostul meu loc de munca, trebuia sa mi se dea niste acte sau ceva? Va multumesc frumos. Ofer funda.
Salut! Eu și iubita mea trecem printr- o perioadă dificilă. Ea are 17 ani și eu 20. Ideea este ca ea este in plasament la o familie iar familia care o are în plasament a fost decazuta din drepturi....? (mai mult)
Hei. Daca am 17 ani pot pleca de acasa la prietenul meu care are 18 ani? Poate politia sa ma aduca acasa fortat? Vreau sa plec si din cauza parintilor, sunt agresivi si urla mereu la mine, nu mai ...? (mai mult)
Salut. Mi- am rezervat un pasaport simplu temporar online, platind inainte sa- l retrag. In ziua in care trebuie sa merg la centrul de pasapoarte, o sa mi- l dea pe loc sau ar mai fi un proces pana o...? (mai mult)
Stie careva cum pot face rost/ care ar fi demersul de a face rost de o copie a contractului de inchiriere daca eu ca si chirias cat si persoana care ma are in chirie nu il mai mai avem? Scopul este sa...? (mai mult)
Salutare TPU! Vreau sa merg sa sustin examenul 13- 15 pentru a reduce 30 de zile din suspendarea permisului. Aveti idee, trebuie facuta programare pentru sustinerea examenului sau ma duc direct acolo...? (mai mult)
Bună ziua, sunt pensionara, pensie 1643 mai am una de 500 indemnizatie handicap grav si o pensie de însoțitor de 1380 lei, am o întrebare, se poate pune poprire pe indemnizatie și cea de însoțitor?...? (mai mult)
Cum se procedeaza suspendarea actelor pentru o contraventie (UK) Am vazut acum un video despre faruri/geamuri mătuite, care sunt ilegale in Romania dar masina este inmatriculata in alta tara unde ...? (mai mult)
Daca chemi salvarea pentru cineva intr-o situatie de urgenta, dar el e cat de cat lucid cand vine si refuza, ei mai ajuta persoana sau nu?
Salut! Am renunțat la o facultate in Brașov și vreau sa ma înscriu la o facultate in Bacău dar diploma mea de bac in original a rămas la Brașov. Am vorbit cu secretariatul de la Brașov și au...? (mai mult)
Buna tuturor, cineva mi-a lasat in casa 15grame de drog cristal doar sa imi faca rau, politia le-a gasit in casa, cum pot demonstra ca nu sunt ale mele? Risc sa fac puscarie? Multumesc
Bună TPU, Aș vrea și eu niște motive temeinice, pentru schimbarea numelui unui minor pe cale administrativă! MUulțumesc!
Buna seara. Am avut un proces stabilire domiciliu minor, pe care l- am câștigat, având în vedere că mama copilului nu avea posibilități de a întreține pe acesta. Ea are dreptul la primul și...? (mai mult)
Ce se poate face în această situație? Din motive materiale și familiale, vărul meu nu a putut termina clasa a X- a și a rămas cu 9 clase, dar nu are diplomă decât pentru 8 clase. Acum, la...? (mai mult)
Acest site aparține cu adevărat acelui grup satanic, neo- nazist pe nume O9A? Nu cunosc suficientă engleză ca să știu ce scrie. Dacă aparține, nu ar fi trebuit interzis site-...? (mai mult)
Am și eu o întrebare. Mi s- a suspendat permisul pentru 60 de zile și am o dovada cu care pot merge 15 zile. Pe înștiințarea pe care o voi primi la domiciliu scrie si motivul pentru care mi s- a ...? (mai mult)
Daca am 14 ani, pot sa ma "angajez" la o firma de IT?
Bună, pe unde ar trebui sa umblu sa rezolv ca alocatia sa mi între pe card?! Când am dus foile la școală pentru alocație, după ce am făcut 18, am bifat ca vreau sa- mi vina cum venea si pana...? (mai mult)
Salut! Doresc sa cumpar o masina SH si ma tot contrazic cu proprietarul masinii despre asigurarea la masina. Eu doresc sa circul cu asigurarea lui dupa ce ii cumpar masina. Dar el zice ca nu este posibil...? (mai mult)
Salut, Exista cumva vreo organizatie care reglementeaza reclamele sau publicitatea? Adica ma uitam la astia care fac Titan Gel. Cica e cel mai bun care sa- ti mareasca penisul, dar multi spun ca e...? (mai mult)
Salut, cineva care e la zi cu știrile și poate face o "profeție"? Sunt curios daca sunt șanse să se bage carantină/certificate/teste la intrarea/ieșirea în/din țară pentru următoarele 2- 3...? (mai mult)
Am auzit că CNA vor veni pe YouTube Și pe insta tiktok Dar am auzit la un YouTuber că a spus că nu au treabă live- urile din trecut nu au treabă Pai daca ești vlooger și să zicem ai ai înjurat...? (mai mult)
Salutări. Am o întrebare pentru maternitate indemnizație, am luni lucrate anterior. Pe ancheta socială o scris ca lucru ca și zilier. Asta oare o sa afecteze primirea banilor? Femeia de-...? (mai mult)
Salutare tuturor! Am achiziționat luna trecută o mașină, mai exact pe data de 18.07. Am fost la finanțe de am luat- o în evidenta și tot ce a mai rămas de făcut este la politie și schimbarea...? (mai mult)
Un avocat trebuie sa învețe tot codul civil și penal pe de rost? Are dreptul la proces sa se uite în cărți unde este sunt scrise legile?
Salut TPU, am observat ca la un aeroport poti trece cu un obiect care poate sa fie interzis la alt aeroport. E vreo lista cu ce nu e permis la aeroportul Henri Coanda? Sau stiti daca pot trece niste sampoane...? (mai mult)
Buna! Doresc sa imi traduc permisul italian in romana dar nu inteleg in ce consta acea cerere. Nicio cerere nu corespunde cu cerintele mele. Voi cum ati procedat? Ati facut o direct la ghișeu?
Buna TPU. Pentru P.F.A trebuie sa am o calificare in domeniu respectiv sau merge și fără diplomă?
Cât este salariul minim pe economie la momentul actual?
Buna TPU, am vazut niste copii azi care aveau un buchet de flori si l- au distrus, facand pe trotuar numai petale, hartie de împachetat si petale rămase de la flori, insa ulterior au strans betele si...? (mai mult)
Bună. Dacă m-am înscris la o postliceala sanitara voi fi asigurat în continuare la medicul de familie?
Heei! Am o întrebare, pot pleca la prietenul meu acasă chiar dacă este major și este mai mare ca mine cu 2 ani și 5 luni? Tin sa precizez ca am 16 ani... Știți cumva dacă politia ma poate aduce...? (mai mult)
De ce oamenii se lasa impresionati atat de usor de orice persoana care are o masina scumpa (cum ar fi Mercedes, Ferari, Porsche, Audi, Toyota, Kia sau BMW)?
Buna ziua, am o intrebare, am facut accident pe data de 23 mai in Medias jud Sibiu ...nu am acordat prioritate si am facut accident, mi- a fost data si o dovada de 15 zile. Ideea este ca habar n- am...? (mai mult)
Pot scoate fișa medicală, avizul psihologic și cazierul judiciar înainte de a mă înscrie la școala de șoferi? Sau e necesar să o fac după înscriere?
In luna a șaptea trebuie sa fac vreo cerere către angajator?
Buna! Am pierdut diploma de absolvire 5- 8(cea portocalie zimtata) si as vrea sa stiu daca pot solicita un duplicat de la unitatea de invatamant de unde am ridicat- o. Este posibil sa- mi mai trebuiasca...? (mai mult)
Salut TPU. Un prieten de ai mei a furat un telefon...în mall a așteptat sa se întoarcă puțin persoanele acelea și după a luat telefonul și a fugit. Sunt șanse sa îl găsească politia? Eu i- ...? (mai mult)
Hi! Trebuie sa imi schimb buletinul. Eu am împlinit varsta de 18 ani acum jumatate de an. Fiind in luna Decembrie nascut, la 14 ani mi- am facut buletinul in luna Ianuarie si " am primit un an bonus"...? (mai mult)
Salut TPU! Ce se poate întâmpla dacă cineva s-a dat drept o fată de 15 ani iar tu ai 16 aproape 17 și iai trimit o poză nud la cerere pe telegram? (Era de fapt un băiat mai mare)
Salut, daca ma duc cu trenul la Costinesti cu carnet de elev primesc biletul gratis sau doar reducere am carnet vizat 5-8?
Salut. Am o mica întrebare, doresc sa cumpăr o mașină și treaba ar cam fi în felul urmator: (sa va povestesc ca să știți despre ce este vorba) Masina nu are numere, s- a mers pe numerele ...? (mai mult)
Un minor (17 ani) poate trece granița doar cu cartea de identitate și însoțit de ambii părinți?
Buna TPU! M - am angajat si pe 12 august fac 24 de zile lucrate. As vrea sa imi dau demisia după ce primesc banii din avans pe motiv ca nu fac faţă cerinţelor de acolo si ca nu imi place, va trebui...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
House of cards
Esti fan adevarat al super serialului House of cards? Hai sa-ti testezi cunostiintele despre acesta chiar acum!