Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Se pot scoate numere roșii fără ca mașina sa aiba rarul? Ma refer în cazul unei firme de mașini.
Salut, ce taxe trebuie sa plătești pentru a putea circula in totalitate cu o mașină, eu știu de asigurare, drumuri și taxa anuala, mai este si altceva?
Eu lucrez la o clatitarie pe timp de vara. Patronii mi- au facut contract doar ptr.luna mai. Stiu asta pentru ca vazusem contractul. Si acum cand le- am zis ca vreau sa plec si sa imi dea decizia mi- au...? (mai mult)
Buna seara. M- ar interesa daca este posibil sa fac un contract de vanzare cumparare a unei proprietati (imobil + teren) catre un minor. Mai precis bunica vinde nepotului minor ( minorul are 16 ani )....? (mai mult)
Vasile il imprumuta pe Gigel cu o suma de bani cu contract de imprumut la notar, toate actele in regula. Gigel pleaca la munca in strainatate si nu ramburseaza suma datorata la data scadentei. Vasile ...? (mai mult)
După cât timp pot lua concediu medical de la un loc de muncă?
Dacă acel cineva a cerut o suma de bani pentru a face un favor iar persoana nu s-a ținut de cuvânt pot sa o dau în judecată pentru ca mi-a luat bani degeaba?
Bună! Știe cineva cum fac dovada de adresa în UK, am înțeles ca se schimba permisul dar sincer nu las da ca de-abia l-am luat. PS: am mai scris asta o data și nu știu dacă sa postat.
Buna ziua! Lucrez la o firmă de stat, iar aici am beneficiat de vouchere de vacanța. In luna Iulie am intrat in posesia lor, iar la sfârșitul lunii August voi începe sa lucrez la o alta firma din...? (mai mult)
Deci pana la urma in caz de razboi cine se inroleaza? Si v-ati risca viata pentru tara sau ati pleca?
Buna! In caz de război, cei ce au făcut armata, adică rezerviștii, până la ce vârstă poți fi chemați la război? Până la 55 înțelesesem.
Buna, ce se intampla daca vreau sa vand un teren agricol unui srl? Vecinul are prioritate de cumparare, dar nici vorba de mers la notar, efectiv isi tot depune acte cum ca vrea sa- l cumpere el cand...? (mai mult)
Salut TPU, am si eu o intrebare, visul meu de mic e sa devin pompier, acum am 16 ani, in urma cu aproximativ 2 ani am facut un accidenct la mine in sat cu un atv, a venit politia si ambulanta si am ...? (mai mult)
Hei. Aș dori să încep școala de șoferi cu 3 luni înainte de a împlini 18 ani, însă cineva mi- a spus că doar mă complic și că voi avea mult de umblat cu schimbarea actelor la dosar. Aș dori...? (mai mult)
Pot să-mi inmatriculez masina sau scuterul pe Bucuresti daca am flotant? Sunt din provincie
Salut! O prietena de ale mele a luat media 10 la bac si a primit bilet gratis la untold, insa nu poate ajunge. Credeti ca este posibil sa il vanda?
Buna, din punct de vedere legal (doar guvern) ce taxe exista pentru un magazin online? Stiu ca la inchiderea de an se percepe un procent din profit in functie de tara de activitate. Mai este altceva...? (mai mult)
Ce trebuie să fac pentru a nu fi acuzat de plagiat? Dacă există o propoziție care să semene cu una din altă lucrare am plagiat?
Unde as putea invata pe internet si gratis despre procesele politiei, cum se desfasoara un caz complet de crima, furt, nelegiuiri etc?
Credeți că războiul se va extinde în alte țări sau se va termina tot în Ucraina?
Daca nu declari venitul la anaf ce ti se poate intampla? Primesti un avertisment?
Salut! Astăzi m- a oprit poliția în trafic și eu ascultam muzica la un volum ridicat. După ce mi- a cerut actele a făcut testul la alcool și droguri fiind negative a spus ca să nu mai țin volumul...? (mai mult)
Nu stiu cum mai e in 2022 cu alocatia, o primesti si in vacanta de vara sau nu? Trebuia sa vina pe 8 dar inca astept
Se da povestea următoare: O fata răspunde unui băiat pe net și vorbesc, fata ii spune ca are 16 ani și el are 25 și ea îl întreabă dacă vrea sa fie iubitul ei. El zice da, ca 16 ani nu ar...? (mai mult)
Mă pot înscrie la școala de șoferi înainte cu o lună de a împlini 18 ani? Dacă da, din câte știu se va schimba seria la buletinul de 18, mai trebuie să fac ceva la dosar după?
Salut, este legal să îți atașezi decorațiuni luminoase pe casca moto? Gen led-uri.
Salut! Am si eu o intrebare, am pus suporti la numărul de la masina fara rama si as dori sa sterg si chenarul acela negru al numarului, este legal sa fac asta?
Buna! Daca am lovit masina in parcare pot folosi asigurarea pentru a o repara?
Daca un minor este prins cu alcool neconsumat, aceste este intrebat de unde l-a luat si el coopereaza apoi i se iau datele acesta este sanctionat?
Salut,am o întrebare:oare numerele de înmatriculare verzi, cele noi, se eliberează si pentru masinile hibrid sau numai pentru cele full electric? Mulțumesc anticipat
Dacă merg sa îmi ridic permisul suspendat mai târziu este vreo problema? Mie mi- a expirat suspendarea pe 30 iunie parca și pot abia în august sa merg sa îl ridic. Mi se va atrage atenția în acest...? (mai mult)
Buna TPU! Doresc un model de cerere pentru contestația unei amenzi rutiere si nu gasesc pe site-ul tribunalului Timis. Mă poate ajuta cineva?
Când o să nasc e necesar să am adeverință de salariat? In caz că nu am ce se va întâmpla?
După cata vreme de la angajare poți lua concediu de odihna? Și de câte zile beneficiezi?
Help! Am intrat la facultate la buget si as vrea sa ma mai insciru la inca una in toamna, stiu ca daca vreau la inca o facultate aceea se va plati indifeent de medie, dar intrebarea mea e daca exista...? (mai mult)
Salut. Daca am semnat un contract cu un avocat, dupa un accident, eu fiind victima in care am avut onorariu fix si onorariu de succes in functie de daunele morale pe care le voi castiga…. Si afland...? (mai mult)
Buna seara! Am picat traseul din mai multe motive si nu sunt lămurit cu anumite lucruri. Am intrat pe interzis si s- a pus interventia examinatorului ceea ce am înțeles dar m- a penalizat si cu nementinerea...? (mai mult)
Salut TPU, daca ii schimb bara fata/spate dar las indoiturile acelea pe masina are sanse sa treaca ITP RAR? (e trece la noxe, frane, cauciucuri etc ). Nu pot face itp decat la RAR (nu e relevant motivul)....? (mai mult)
Bună ziua! Azi am picat traseul auto din mai multe motive si as vrea va rog sa mi se explice mai exact anumite manevre. Ce vrea sa spuna prin, nementinerea directiei de mers si folosirea incorecta a ...? (mai mult)
Poate să meargă cineva din familie in locul meu la notar sa îmi ia copia legalizata și documentul cat timp eu nu sunt in localitate?
Salutare, am inceput scoala de soferi, categoria A(am 26 ani) si acum 3- 4 luni, am schimbat permisul romanesc(am categoria b), in cel britanic. Doar ca am reusit si l- am pierdut. In momentul actual,...? (mai mult)
Salut. La școala de șoferi Manu chiar se poate da de categoria D de la 21 de ani? Mulțumesc!
In ziua de azi, din moment ce totul e electronic, mai este nevoie de adeverinta de vechime de la fostele locuri de munca ca sa iasa cineva la pensie in viitor? La ce sunt bune adeverintele de vechime?
Pot sa fiu urmarita penal de politie fără sa ma înștiințeze?
Sunt însărcinată în 7 luni! Iar în ultimii 2 ani am vreo 7 luni și la actualul loc de muncă am două luni! Vom primi acea indemnizație după naștere?
Care este diferenta dintre Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Afacerilor de Interne. Care este diferenta, cine si ce face? Este o harababura...? (mai mult)
Buna TPU! Cum poate pleca cineva din asistenta maternala înapoi acasa la parintii naturali?
Bună! Am câteva întrebări legate de pensia de urmaș. Eu am 24 de ani iar luna trecută am absolvit masterul. Peste un an, adică când voi avea 25 de ani, intenționez să urmez un program de ...? (mai mult)
Salut TPU, am cazier judiciar și nu mă pot angaja nicăieri, nu mă primește nici un angajator, am 21 de ani și mi- e foarte greu să mă întrețin in aceste circumstanțe, exista la primărie vreun...? (mai mult)
Salutare, TPU. Am nevoie de niste sfaturi, dau fundă. Am de gând să cumpăr o mașină de la o persoana ce a cumpărat- o in rate, dar încă nu și- a terminat de platit toate ratele. Cum funcționează...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
The Notebook
Ai urmarit cu sufletul la gura povestea incredibila de dragoste dintre Noah si Allie? Afla acum cat de multe stii despre acest film!