Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Pot să dau în judecată pe soția mea pentru insulte la adresa mea, a mamei mele și a mamei ei; și să dovedesc acestea cu înregistrări video ascunse din locuința noastră? Soției mele îi...? (mai mult)
Daca ma marit pot sa schimb doar numele si nu domiciliu?
Buna ziua. De unde se poate scoate Cazierul auto, daca sunt din ilfov? Unde trebuie sa ma duc pentru a depune cererea? Si daca am ceva taxe de platit. Am nevoie pentru angajare. Va multumesc frumos.
Ce trebuie să am in vedere atunci când dau sala pentru permis? Adică, am auzit că trebuie să plătești ceva suma la BCR ...si cum se face? Că nu am cont BCR, sa îmi explice cineva tot fiindcă...? (mai mult)
Salut TPU! Am fost oprit de politie pentru depasirea vitezei legale si domnul politist mi- a spus ca imi suspenda permisul pe o perioada de 90 de zile, sa ma duc sa dau examenul 13 din 15 pentru reducerea...? (mai mult)
Salut TPU. Dacă intenționez sa îmi achiziționez o mașina și doresc sa o înmatriculez pe firma, pentru a scuti TVA-ul la vânzarea acesteia trebuie plătit? Ofer funda
Bună seara! Sper să găsesc un sfat (sau mai multe). Situația dată: Suntem o familie care locuieste in chirie de aproximativ 5 ani, având un contract pe perioadă nedeterminata. In luna martie 2022...? (mai mult)
E normal sa primesti factura 1500 la gunoi daca nu ti l-au ridicat un an intreg pentru ca nu a stat nimeni la adresa aceea?
Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie: Eu vin de undeva dintr- o zona de munte si anul acesta am terminat facultatea de automatica si calculatoare din Bucuresti si am obtinut diploma de inginer automatist....? (mai mult)
Ce este Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) si cu ce se ocupa? Cu ce este diferit fata de Ministerul Afacerilor de Interne (MAI)?
E cineva aici care are alocație in străinătate? Cat a durat sa va bage banii? Si stiti daca de poate afla starea dosarului (daca lipseste un document etc).
Salut. Pot intra la facultate daca in 2015 (la 11 ani) am fost diagnosticat cu: Tulburări anxioase, întârziere mentala ușoară, alte boli cerebro- vasculare, epilepsie. Fisa pe care scrie asta...? (mai mult)
Buna! Administrația Financiară și ANAF reprezintă două instituții diferite?
Salut! Daca vând un cont de Facebook, iar după ceva timp îl recuperez prin buletin și persoana care l- a cumpărat merge la politie sa vadă cine l- a spart, se poate să se implice poliția? Ce ...? (mai mult)
Salut. Am 18 ani si urmeaza sa intru la facultate. De asemenea vreau sa dau de permis. Acum e iulie, iar facultatea incepe in octombrie si urmeaza sa fie in alt judet la 150 km distanta unde voi sta la...? (mai mult)
Bună ziua, am terminat recent școală profesionala și m- am înscris la seral.Acum mama mă pune să anulez înscrierea pentru a mă putea înscrie la șomaj.Eu aș vrea să îmi continui studiile....? (mai mult)
Salut.Am o problema, am fost obligat de firma sa imi dau demisia din cauza sefei mele.Aceasta sefa ma hartuia moral, verbal daca o chemai sa iti inchida factura nu venea, dura minute intregi pana ajungea...? (mai mult)
Buna ziua! Ma intereseaza niste detalii pentru schimbarea/adaugarea a prenumelui. Mentiuni: 1) Inca port numele de dupa casatorie. 2) Inca nu mi- am depus cererea de schimbare a numelui/buletinului. ...? (mai mult)
Salut TPU, eu acum 3 ani am pierdut certificatul de nastere, mi-am facut duplicat totul bine, acum se pare ca am pierdut si duplicatul, mai pot cere alt duplicat?
Luna aceasta fac 18 ani. Mama ma cearta și injura. Îmi zice ca ma da afara. Eu vreau sa ma mut. Imi poate face ceva sau politia? Iar buletinul îmi expira la anul, ce pot face?
Bună TPU, am o întrebare, din ce clasa poți sa dai pentru școală de șoferi? ( am auzit ca trebuie sa ai cel puțin 10 clasa pentru a da pentru permis ) deci însemna că din clasa a 11 o sa pot...? (mai mult)
Buna! Numai mie mi se pare că legile sunt permisive pentru inculpați, hoți? Adică, sunt pe strada, încearcă cineva sa îmi fure geanta, eu ii dau cu spray in ochi, daca pățește ceva ăla,...? (mai mult)
Se poate calatori in Anglia cu pasaport daca buletinul este expirat?
Salut, am un passat și recent mi- am cumpărat o platforma cu care trebuie sa plec în Germania sa aduc o mașină, întrebarea mea este dacă masina mea are x kg iar platforma are mai puțin de 750kg...? (mai mult)
Salut! Daca sunt angajata si vreau sa- mi deschid si un PFA, mai trebuie sa platesc catre stat asigurarea de sanatate, somaj etc? Acestea sunt deja platite de catre angajatorul de la actualul loc de...? (mai mult)
Salut. De curand m- am apucat sa invat legislatie pentru admitere la politie si am vazut ca la unele articole scrie "articolul X a fost abrogat in data de..." iar la altele scrie "dispozitiile referitoare...? (mai mult)
Sunt programat la traseu pe data de 17 August, in aceeași zi am si proba scrisa pentru bacalaureat! Pot sa ma reprogramez la traseu chiar daca nu am dat examenul?
Salut TPU, dacă nu ai voie sa circuli cu trotineta electrica pe sectoarele de drum unde vehiculele circulă cu o viteza mai mare de 50 km/h, atunci cum te poti deplasa dintr- o localitate in alta? De...? (mai mult)
Buna ziua, daca am o poprire pe conturi si nu au mai fost intrari de peste 3 ani, creditul care este gestionat de un executor judecatoresc ( avocat ) se poate prescrie?
Daca îmi cere un angajator diploma de bac ca act la angajare se uită și la nota?
Ca sa pot intra in clasa a9 a in toamna in Romania trebuie sa am examene de diferenta impreuna cu echivalarea a studiilor? Daca da, despre ce sunt? Nu am dat examenul de capacitate in Romania. Am terminat...? (mai mult)
Ce e de facut? Am o vie pe care a luat- o cineva in arenda de la bunicul meu de fata cu mine prin contract verbal, nu scris si omul respectiv atunci a spus ca o sa ne dea 10 la suta din ceea ce produce...? (mai mult)
Ce acte iti trebuie ca sa inmatriculezi un vehicul care are nr rosii?
Salut, am 17 ani și angajatorul meu mi- a cerut sa îl ajut declarând ca voi abandona studiile (nu le voi abandona dar voi scrie in declarația de angajare), as vrea sa știu dacă ma va afecta intr-...? (mai mult)
Câtă închisoare poate primi trapper-ul MGK666 pentru lovirea unui băiat de 17 ani împreună cu încă 5 băieți?
Infiintare Firma SRL pentru START-UP Nation 2022, acte necesare?
Bună ziua! Am facut un împrumut la un Ifn și am avut ca girant pe socrul meu. Eu nu am mai reușit să plătesc și au spus că vor pune popriri. Socrul meu mai are o bancă cu care a luat o mașină,...? (mai mult)
Buna. Ce parere aveti de acest recesamant pe care trebuie sa il facem? E adevarat ca se primeste amenda daca nu-l faci?
Buna ziua. Am o nelamurire legata de faptul daca un minor roman de 17 ani se poate intoarce in Romania neinsotit dintr- o tara EU(Italia mai specific). Stiu ca la iesirea din Romania acest lucru nu e posibil,...? (mai mult)
Poti sa mergi singur cu trenul la 15 ani?
Salutare TPU. Am o intrebare legata de salarizarea in Romania, am avut 136 de ore de munca si in plus 18 ore suplimentare platite 175%. La salariu am observat ca primisem mai putin decat trebuia normal,...? (mai mult)
Salut, o lista cu actele necesare pentru retranscriere autovehicul?
Se poate schimba buletinul cel de 18 ani inainte sa expire cu 1 luna 2 sa il pot face iar?
Daca am ''15'' ani, parinti divortati (tutela este la mama dar tatal are drept de vizitare) cum pot sa imi schimb numele de familie din al tatalui in al mamei? Unde ar trebui sa merg, politie, asistenta...? (mai mult)
Am fost depistat pozitiv cu covid, cât timp trebuie sa stau acasă? Adică voi beneficia de concediu medical pana ma fac bine? Ca maine trebuia sa merg la muncă.
Salut TPU, daca eu prima oara cand am dat corigenta am luat 4, 20 si am facut contestatie si am dat din nou si am luat 5, am trecut sau nu?
De ce se vehiculeaza minciuna cum ca populatia ar colapsa? Vom fi 8 miliarde de oameni in august si nu se va opri cresterea nici atunci.
Salut, am sunat din greșeală la numărul de urgență 112, prima oara am închis și după m- au sunat înapoi și le- am spus ca am sunat din greșeală apoi le- am cerut scuze și as vrea sa știu...? (mai mult)
Buna TPU, recent(adica ieri) am fost intr- un oras mai mic si am vazut ca erau scutere electrice pentru închiriere, mentionez ca am 15 ani, am mers acolo sa vorbesc cu doamna de era langa ele si am...? (mai mult)
Sper că postez în categoria corectă. De ce în București nu se investesc bani pentru schimbarea și renovarea conductelor/țevilor de apă caldă (agent termic)? Se tot fac reparații, se cârpesc,...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Friends
Si tu ai urmarit cu sufletul la gura aventurile celor 6 prieteni? Descopera cate mai stii despre ei.