Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Sper că postez în categoria corectă. De ce în București nu se investesc bani pentru schimbarea și renovarea conductelor/țevilor de apă caldă (agent termic)? Se tot fac reparații, se cârpesc,...? (mai mult)
Exista posibilitatea de a ma imprumuta cu bani de la stat?
Daca am trecut in clasa a 9-a la un liceu, ma pot trasfera in septembrie la un alt liceu pe acelasi profil? Sau doar in clasa a 10-a?
Bună ziua! Daca sunt persoana cu handicap, am pensia minimă, pot sa o cumulez cu pensia de urmaș?
Salut! Știe cineva care este noua procedura de transfer la liceu in anul nou școlar 2022- 2023? Eu am picat la repartizare la științe ale naturii, dar voiam mate- info tot la același liceu. Cum pot...? (mai mult)
Am o întrebare. Este o lege sau ceva care arată cum trebuie să fie facut un bon fiscal?
Salutare, in August, îmi expira buletinul, iar eu momentan mă aflu în străinătate și nu as vrea sa mă întorc acum sau peste 2- 3 săptămâni pentru a- l reface. Există vreo modalitate prin...? (mai mult)
Dacă ești înscris la 2 facultăți concomitent, una o faci la buget și una la taxa? (Media e mare, deci ai putea fi la ambele la buget) Și atunci plătești integral taxa? Sau ai ceva reducere,...? (mai mult)
Salut, daca am 16 ani pot fi citat sa ma prezint la politie ca martor intr-un caz?
După divorț poate rămâne copilul minor la tata? Ce trebuie sa facă?
Buna ziua! Sunt sofer de camion. Cum pot obtine cat mai repede salariul (si diurna) pe luna trecuta daca un coleg a avut accident (cu camionul) si seful spune ca nu are bani din aceasta cauza? Din cele...? (mai mult)
Am 17 ani și vreau să merg în Polonia cu iubitul meu într- o călătorie, mi- ar trebui pașaport? Sau împuternicire de la părinții mei ca să pot trece vama? El are 19 ani și îi trebuie numai...? (mai mult)
Salut, in urma cu ceva timp am avut un moped (50cc) si circulam cu el pe drumuri nepublice, drum de tara dar pana acolo mergeam pe el, pana cand un vecin mi- a facut reclamatie dar l- a prins pe fratele...? (mai mult)
Buna TPU. Cum putem obtine cat mai repede salariul (si diurna) pe luna trecuta daca un coleg a avut accident (cu camionul) si seful spune ca nu are bani pentru noi din aceasta cauza? Din cele spuse ...? (mai mult)
Vreau sa ma transfer la un liceu cu acelasi profil ( 9-a) ( avand media de admitere mai mare) dar am auzit ca cica de acum cateva saptamani se poate doar in situatii medicale deosebite, ce pot sa fac?
Buna ziua. Nu știu cum este legal. Și dacă se mai poate face ceva. Zilele trecute am găsit o postare pe Facebook unde se cerea ajutor pentru un cățel maltratat. Evident ca am donat, mai apoi ...? (mai mult)
BUNĂ! Dacă vreau să mă transfer la alt liceu și profil dacă ultimul care a intrat are media 6.58 și eu am 6.05 am șanse să intru?
Buna ziua. Un prieten este la scoala de politie si anul trecut a avut probleme cu legea, mai exact are un dosar care este trimis acum pentru renuntare de catre procuror pentru detinerea de materiale pirotehnice(petarde)....? (mai mult)
Buna, in cazul in care am fost oprit si in aerul respirat am avut 0.43 si ulterior am fost dus la analize de sange, pe langa alcoolemia din sange apar si alte substante? Si cam care e demersul...? (mai mult)
Bună, am și eu o întrebare, ofer funda celui mai concret răspuns. Eu fac 18 in 2 săptămâni. Mi- am schimbat buletinul mai repede, aștept să apară. Eu nu locuiesc cu ai mei și trebuie să...? (mai mult)
Un amic primeste mesaje (sms) care se incadreaza la hartuire/defaimare. Mesajele au fost date cu precadere in perioada octombrie - februarie 2022 apoi a urmat o pauza de apoximativ 6 luni. In iulie 2022...? (mai mult)
Buna ziua! Ce pot face daca angajatorul ma planifica la munca si ma pune sa execut activitati pentru care nu sunt instruit desi am solicitat acest lucru de a fi insruit (am depus acum ceva timp o cerere...? (mai mult)
Salut! Ce se poate face atunci cand un angajator obliga salariatii sa vina la munca in zilele libere chiar daca activitatea firmei nu este urgenta fara sa fie platiti suplimentar sau cu ore libere si cei...? (mai mult)
Bună seara! În condițiile în care am doar 5 ani ani lucrați în România (pe salariul minim) + 3 ani lucrați în afara(pe salariul minim in Germania) și sunt o persoana cu handicap grav, voi reuși...? (mai mult)
Bună! Dacă doresc să iau în chirie o garsonieră sau un apartament, va trebui să plătesc dublu chiria prima dată? Asta am auzit și nu știu dacă așa e.
Bună, sunt elev la seral în primul an, de obicei îmi intra în cont alocația pe data de 8, luna aceasta suntem pe data de 12 și nu am primit nimic. Sunt șanse ca elevii de seral sa nu primească...? (mai mult)
Duplicatele dupa certificatul de nastere se intocmesc in doua exemplare iar unul ramane la primaria emitenta? Este adevarat sau nu? Sau se face doar un exemplar iar pe acela il primesti tu?
E adevărat că s-a dat o lege ca angajații să nu mai lucreze mai mult de 8 ore pe zi? Dați-mi mai multe detalii, vă rog.
Duplicatul dupa certificatul de nastere este o simpla copie exacta/dublura facuta dupa originalul detinut deja in primarie, nu? Daca sa zicem ca ti- a fost trecut cu vederea unul din diacriticele numelui...? (mai mult)
Oricine poate să înregistreze un SRL? Fără contabil? Mă refer exclusiv la procedura de înființate. Vreau să știu dacă pot să scriu eu actul constitutiv al firmei și să depun documentele...? (mai mult)
Buna ziua. Doresc sa o trec pe mama mea pe asigurarea mea, stie cineva daca se poate si daca asta ma va afecta la salariu? Multumesc
Bună ziua TPU! Pe scurt Eu ies cu prietenii destul de des într- o zonă rău famată, întrebarea mea este daca pot folosi un nunceag doar pentru auto apărare (nu o sa îl țin la vedere daca ies...? (mai mult)
Salutare! Este interzis să ai la tine un spray cu piper? Voi îl aveți asupra voastră când mergeți singuri pe strada, mai ales noapte? M- as simți mai in siguranță dacă as avea unul. Eram...? (mai mult)
Salut TPU,daca am cazier judiciar (furt calificat), ma poate afecta cu ceva la scoala de soferi? Ma gandesc ca nu deoarece nu e in mediul rutier savarsita infractiunea.
De curând am făcut 18 ani și trebuie sa îmi schimb buletinul ca a expirat. Doar ca nu am certificatul de naștere pentru ca certificatul de naștere, este la mama in apartament in România și mama...? (mai mult)
Prietena mea e însărcinată, are 16 ani, tatăl copilului e de acord să își asume tot, dar ce va păți fata că ea este înfiată?
Salut, am și eu o întrebare! La cate referate poate sa te dea afara de la munca?
Hei! Vreau sa studiez doua specializari diferite la aceeasi facultate, si daca intru la buget, trebuie sa platesc pentru una dintre specializari sau nu platesc absolut nimic?
Bună ziua! Am o întrebare, la care doresc un răspuns cu articol din lege, dacă se poate. O spălătorie self service, este proprietate privată sau publică, te poate ca patronul de la spălătorie...? (mai mult)
Salutare, Cunosc un amic care inoata in lacul unui baraj. De curand, l- a vazut cineva in apa si i s- a parut ca se ineaca.A sunat la 112 si s- a trezit cu politia si pomperii pe cap. A scapat...? (mai mult)
Cum va mentineti la curent cu cele mai arzatoare probleme ale umanitatii? Covid, razboi, variola, proteste, viitoarele crize economice, alimentare samd? Aveti vreo emisiune preferata la tv sau...? (mai mult)
Salut TPU, am auzit multe zvonuri in legatura cu buletinul de 14 ani, pana la urma se face inainte sau dupa implinirea varstei?
Salut, mama a avut grija de 1 vecin si el i- a trecut mamei tot prin mostenite. Vecinul acesta a fost in al 2 lea razboi mondial are brevet de la Carol al 2 lea, medalii si multe altele... Intrebarea...? (mai mult)
Sal, o sa ma pot programa din nou la traseu daca am platit taxa acum 3 luni?
Bună ziua. In prezent se poate da sala pentru examenul auto, daca mai ai doar cateva zile inainte de implinirea varstei de 18 ani?
Ce părere aveți despre acest videoclip? https://youtu.be/dMSXjWNA17E Dacă și agricultura se automatizează, la fel ca alte ocupații, nu ar trebui oare ca toți oamenii să beneficieze de acest...? (mai mult)
Buna ziua. Eu acum 2ani am avut contract la Digi. Evident ca nu am mai platit si am fost data in judecata. Ce mi se poate intampla? EU nu lucrez, nu am venit ca sa imi retraga din bani. Va rog sa imi...? (mai mult)
Buna ziua, am avut un accident, am fost lovit intr- o curba de un sofer beat si fara asigurare, am fost 5 victime, eu mama si cumnatul meu am fost cu 45- 50 de zile de ingrijiri medicale, ideea este...? (mai mult)
Salut! Am mai pus o întrebare asemănătoare, dar aș vrea sa detaliez puțin pentru ca nu sunt convins. Este pedofilie daca un baiat de 16 ani (aproape 17) este impreuna doar ONLINE cu o fată de 11...? (mai mult)
Bună seara. Am vândut o mașină pe încredere în 2 rate. I- am dat fiscalul, el și- a înmatriculat mașina iar restul de bani nu i- am mai primit. Pot face ceva pentru a recupera suma sau mașină?...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Pretty Little Liars
Atentie, posibile spoilere! :) Totusi, cat de multe stii despre "Micutele Mincinoase"?